EM Clean Classic | Probiotica in de schoonmaak

5/5.0 (2 reviews)
EM Clean is een 100% natuurlijk schoonmaakmiddel op basis van Effectieve Micro organismen. 100% veilig voor mens, dier en omgeving! Ook ideaal om het microbieel leven in zwemvijvers te bevorderen.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

EM Clean (vroeger Wipe & clean) is een schoonmaakmiddel op basis van Effectieve Micro-organismen. Dankzij de EM organismen wordt je huis beter gereinigd dan met klassieke poetsmiddelen. Als je poets met klassieke schoonmaakproducten, dan dood je alle bacteriën, zowel de goede als de slechte. De schadelijke bacteriën komen snel terug. Dankzij EM Clean bevoordeel je de ruimte en materialen met gunstige bacteriën. Met EM Clean herstel je het microbieel evenwicht van de omgeving.

EM Clean kan je bovendien gebruiken om het microbieel evenwicht in je zwemvijver te bevorderen. Dankzij de neutrale kleur is dit product meer aan te raden in zwemvijvers dan Microferm. Microferm zal tijdelijk een zichtbare donkerde kleur aan je zwemwater geven, EM Clean niet.

Verkrijgbaar in 2 l verpakking, geleverd met een handig aftapkraantje

Richtlijnen voor gebruik

 • Verdun het product in een verdunning van 1% tot 10%, afhankelijk van het vuil. Sanitair reinig je met een oplossing van 10% tot 30% EM Clean.
 • Het is voldoende om met spons, dweil of doek de oppervlakten schoon te vegen. Naspoelen is niet nodig.
 • Zeer vervuilde oppervlakken kan je enkele dagen tot weken laten weken in een 10 % oplossing. Nadien spoelen en herhalen indien het vuil nog niet volledig is verwijderd.
 • Je kan het onverdund gebruiken in het toilet of om kalk te verwijderen van voorwerpen.
 • Verdund product kan niet bewaard worden. Na het poetsen giet je het verdund product in de afvoer of toilet. Hierdoor worden ook de leidingen gekoloniseerd.
 • Door regelmatige reiniging wordt en blijft het oppervlak geleidelijk schoner en gezonder. EM Clean kan op termijn de biofilm verwijderen die als leefgebied voor pathogene bacteriën dient. Daardoor geeft het product op termijn nog beter resultaat.
 • Voor zwemvijvers: gebruik 10 l EM Clean op 10.000 l water op jaarbasis. Verdeel deze aanbevolen hoeveelheden, zonder ze te overschrijden, over enkele toepassingsmomenten. Bijvoorbeeld 2/5 van het jaartotaal bij aanvang van het zwemseizoen (maart/april), en daaropvolgend elke 3 à 4 weken een overig 1/5 van het jaartotaal. Hierdoor creëer je een constante aanvoer van effectieve micro-organismen en fototrofe organismen.

Toepassingen van EM clean

Het gebruik van EM Clean is onbeperkt. Je kan er letterlijk alles mee poetsen!

 • Binnenshuis: de ramen, het sanitair zowel de douchewand als de tegels en sproeikop, het WC, de keukentoestellen, de vloeren…Ook tapijten en meubels kan je insprayen met een oplossing van EM Clean. Voor en na de behandeling stofzuigen.
 • Buitenshuis kan je het gebruiken om je dierenverblijven te onderhouden. EM Clean spuiten op het stro in de dierenverblijven helpt trouwens om de reukhinder te verdrijven en het mest te fermenteren. Alle dierenverblijven komen in aanmerking: paardenstallen, kippenhokken, konijnenhokken… De dieren gaan zelf ook veel voordelen ondervinden van de EM organismen.
 • Hondenmanden en kattebakken inspuiten met EM Clean maakt komaf met onaangename luchtjes. Je kan het ook gebruiken om je hond te wassen.
 • Je terras en tuinmeubels kan je schoonmaken met EM Clean.

Bijkomende voordelen van EM Clean

Hoe geweldig is het om schoon te maken zonder bang te moeten zijn om gevaarlijke dampen in te ademen!

Het gebruikte schoonmaakwater kan je na het kuisen nuttig gebruiken:

 • Giet het bij je kamerplanten of je terrasplanten
 • Laat het in de pompbak of een afvoerputje stromen, wetend dat het product ook nog je leidingen proper houdt. Hierdoor vermijd je afvoergeurtjes en verstopte leidingen
 • Het kan zelfs nog positief doorwerken in het riool. Hoe meer mensen met EM Clean schoonmaken, hoe meer positieve bacteriën hun werk kunnen doen in het rioleringssysteem en dus in het milieu buitenshuis! Alleen al die gedachte maakt mij vrolijk!

Een ervaringsdeskundige aan het woord

“Alles blijft veel langer schoon, het glanst en “voelt” ook schoon. Als je het voor het eerst gebruikt zal het effect er zijn, maar hoe langer je het gebruikt hoe meer zichtbaar EN voelbaar het resultaat! Het sanitair blijft veel langer ECHT schoon en glanzend.”

“Ik gebruik EM Clean als wasverzachter (ik gebruikte nooit wasverzachter omdat ik dat een te grote belasting vond voor het milieu). Ik houd op deze manier ook mijn wasmachine proper. Omdat ik niet meer zo veel heet was kon de machine nog wel eens gaan “ruiken”. Onfrisse luchtjes zijn verleden tijd, de rubbers blijven proper, etc., heerlijk!! Een zachte, frisse was die langer schoon en fris blijft. Ik moet hier wel opmerken ik een natuurlijk wasmiddel gebruik. Als je met de reguliere wasmiddelen wast zal het resultaat misschien minder goed zijn omdat dat de werking van EM Clean verzwakt. Maar als je het in het wasverzachterbakje van je machine doet, kan het niet direct in contact komen met het wasmiddel en zal het op het laatst van het wasprogramma aan je was toegevoegd worden waardoor je toch resultaat hebt!”

“Ik gebruik het samen met een natuurlijk afwasmiddel voor de vaat. Er moet wel altijd een afwasmiddel bij omdat EM Clean niet ontvet. Voordat ik aan de afwas begin maak ik, met een doekje dat ik bevochtigd heb in dit afwaswater, de kookplaat en het aanrecht schoon. Nog even goed nawrijven met een schone zachte doek en de kookplaat en het aanrecht blinken je tegemoet. Ook als glansspoelmiddel doet de EM Clean geweldig werk, in combinatie met milieuvriendelijke vaatwastabletten ;-).”

“Ik doe altijd een scheutje Wipe&Clean bij het water in het stoomstrijkijzer. Let wel dat je het water met de Wipe&Clean niet in het reservoir laat zitten, altijd legen als je klaar bent, want anders kan het, als je later weer strijkt, bruin/gele vlekken op je strijkgoed geven.”

“Het werkt heel goed bij het proper maken van(houten) tuinmeubels in het voorjaar. Mijn ervaring is dat de houten tuinmeubels veel langer hun “houtkleur” behouden en veel minder snel groen worden. Een scheutje in het schrobwater voor het terras in het voorjaar werkt ook uitstekend! Het grote voordeel is dat het gewoon in de tuin kan lopen zonder dat je er de planten mee belast, het zal de planten zelfs echt deugd doen!”

Reviews
star star star star star
ik wil niets anders meer
Ik heb mijn eerste doosje opgebruikt en ben hele grote fan. Ik probeerde al verschillende ecologische merken, maar ging toch steeds terug naar mijn minder milieuvriendelijk product omdat ik het niet zo goed vond poetsen.. Ik heb al de tips van op de site geprobeerd en ik ben grote fan!
-stinkende inlegzolen klaar om weg te gooien werden 2x ingespoten met een puur product en zijn nu gewoon weer oke om te gebruiken. Sinds ik het regelmatig in mijn man zijn werkschoenen spuit als ik aan het poetsen ben blijft dit ook gewoon oke, versus niet te houden geur.
-ik heb een plastieken busje dat ik tot het streepje vul met product en aanvul met water, sprayen, doekje erover en klaar. Ik gebruik het overal, keuken, aanrecht, op de muren om de vieze handjes van de kindjes weg te krijgen,.. Sanitair, raam van de douche,.. Ik heb het enkele weken herhaaldelijk laten intrekken op de oranje geworden siliconen van de douche en die is nu terug zo goed als helemaal wit.
-Ik gebruikt geen ecologisch wasmiddel, maar voeg het wel toe als wasverzachter, sindsdien geen geurtjes meer in de wasmachine, propere rubbers, geen geurtjes aan je kleding na het sporten en geen verstikte geur meer als ik pas een dag later zag dat ik een machine had opgezet, heerlijk!
-ik heb een mini spuitbusje waar het product puur inzit voor het toilet en een groter busje waar we mee poetsen. De kindjes vinden het ook super tof om te sprayen en te poetsen met een doekje, en dit is nu ook helemaal oke, geen schadelijke effecten aan hun huid na gebruik, geen nare of veel te felle geur na het poetsen,..
-Bij de vloer spray ik ook vaak gewoon en ga er effe over met een uitgewrongen dweil, er blijft geen film achter zoals ik in het verleden soms wel had, het ziet er gewoon schoon uit.
-Het is geen wondermiddel, vlekken die er vroeger ook niet uit gingen zijn er nog steeds, maar het maakt mijn leven makkelijker om op deze manier te poetsen. Het is ook heel fijn om afgezien van 1 sterker product voor hele hardnekkige vlekken gewoon 1 product te hebben staan voor alles. Ideaal!
star star star star star
Overtreft mijn stoutste verwachtingen
Enorm goed poetsmiddel, ivm de planten is het nog te vroeg om resultaat te zien
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op