Volwassen lieveheersbeestjes

5/5.0 (3 reviews)
Kies voor volwassen lieveheersbeestjes uit te zetten tegen bladluis in plaats van Adalia larven als er veel mieren aanwezig zijn op de aangetaste planten. Volwassen lieveheersbeestjes kunnen beter vechten tegen de mieren die de bladluizen beschermen.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Het seizoen voor volwassene lieveheersbeestjes is nu voorbij. Deze zullen terug te beschikbaar zijn in de lente van 2023, wanneer het terug warm genoeg is om ze buiten uit te zetten.

Lieveheersbeestje

Adalia Bipunctata is een inheems tweestippig lieveheersbeestje dat men van nature in heel Europa terugvindt. Dit tweestippige lieveheersbeestje dat wij verkopen staat aangeduid op de rode lijst in Vlaanderen en Nederland als "kwetsbaar". Dit betekent dat je bij het aankopen van volwassen lieveheersbeestjes de natuur helpt om een inheemse soort in stand te houden.

Lieveheersbeestjes zijn naast zeer nuttige gasten een genot om naar te kijken in uw tuin. Je kan een lieveheersbeestkastje hangen waarin volwassen lieveheersbeestjes kunnen overwinteren of je kan zelf volwassen lieveheersbeestjes kopen en deze in een lieveheersbeestkastje doen. In dit laatste geval gaat het niet over een gerichte bladluisbestrijding maar draag je eerder bij tot een hoger bestand van lieveheersbeestjes in het algemeen. Of de lieveheersbeestjes bij jou blijven, hangt af van je tuin en in hoeverre dit een natuurlijke biotoop is voor lieveheersbeestjes.

Bladluisbestrijder

Volwassen lieveheersbeestjes zijn goede bladluisbestrijders alhoewel de larven van lieveheersbeestjes meer bladluizen eten gezien ze nog moeten ontwikkelen. In principe kies je voor larven van lieveheersbeestjes omdat deze zeer gericht kunnen uitgezet worden in bladluishaarden en ook niet kunnen wegvliegen in tegenstelling tot de volwassen lieveheersbeestjes. Echter als er veel mieren aanwezig zijn op de aangetaste planten, gaan de larven van lieveheersbeestjes door hen worden lastig gevallen. In dat geval kun je overwegen om volwassen lieveheersbeestjes uit te zetten in de plaats van larven. De volwassen lieveheersbeestjes hebben minder last van de mieren. De volwassen lieveheersbeestjes moeten dan 's avonds worden uitgezet, net voor het donker is, in de directe omgeving van de bladluishaarden. 's Morgens zijn ze dan aangepast aan hun nieuwe omgeving en vinden ze direct voedsel waardoor ze minder gemakkelijk zullen weg vliegen.

Voordelen volwassen lieveheersbeestjes

  • Ze zijn zeer gemakkelijk uit te zetten in de tuin, gewoon de volwassen lieveheersbeestjes verdelen over de aangetaste planten.
  • Na het uitzetten zullen ze onmiddellijk aan de slag gaan.
  • Ze hebben minder last van mieren dan hun larven.
  • Ze zullen relatief snel eieren leggen waardoor de sterkere tweede generatie ook van je bladluis zal smullen.
  • Ze zijn een genot om naar te kijken.

Nadeel volwassen lieveheersbeestje

  • Het enige nadeel van volwassen lieveheersbeestjes is dat ze kunnen wegvliegen en misschien een betere plant vinden bij je buur. Maak het dus zo aangenaam mogelijk in je tuin en zet de lieveheersbeestjes 's avonds uit als het bijna donker is. Houd er rekening mee dat dit geen 100 % garantie biedt dat ze blijven waar jij ze hebt uitgezet.

Larven van lieveheersbeestjes

Larven van lieveheersbeestjes kan je wel gericht uitzetten in bladluishaarden. Deze zullen ongeveer twee tot drie weken op dezelfde plant blijven bladluizen eten om daarna te verpoppen tot volwassen lieveheersbeestje.

Reviews
Kwaliteit heel goed
Snel geleverd ik had ze groter verwacht de lieveheersbeestjes ,maar ze doen hun werk goed, zeer tevreden
Zorgvuldig en kwaliteit
Snel geleverd, zorgvuldig verpakt, mooie 'producten'; eerder aaltjes besteld en nu lieveheersbeestjes. Gezonde diertjes, goed verzorgd en zo diervriendelijk mogelijk
Optimaal
Een 10.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op