Trips bestrijdingspakket

4.7/5.0 (8 reviews)
Dit bestrijdingspakket bestaat uit 5.000 stuks Cucumeris roofmijten tegen tripseitjes en jonge tripslarven + 100 Orius roofwantsen tegen alle mobiele trips stadia. Gebruik het tripsbestrijdingspakket ingeval je veel aangetaste planten hebt en veel volwassen tripsen.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Het Biogroei trips bestrijdingspakket bestaat uit:

 • 5.000 stuks Cucumeris roofmijten. Deze snelle jongens eten eitjes en de jonge larven van trips.
 • 100 stuks Orius roofwantsen tegen alle mobiele trips stadia. Deze eten alle stadia van mobiele trips weg.

Belangrijk om te weten:

In geval van kamerplanten: Orius kan in kamerplanten moeilijk overleven, meestal bij gebrek aan voedsel. Zet Orius enkel uit als je veel (minimum 20) aangetaste kamerplanten hebt met veel volwassen tripsen. Plaats ze dan samen in groep. Zo kunnen de natuurlijke bestrijders van plant naar plant lopen en vergroot je hun effectiviteit. Op de productpagina van Orius lees je hierover meer informatie.

Hoe gebruiken?

Cucumeris roofmijten

 • Laat de strooikoker eerst op kamertemperatuur komen gedurende een half uurtje.
 • Draai de koker lichtjes rond alvorens uit te strooien, zo worden de roofmijten mooi verdeeld tussen de zemelen.
 • Open de strooikoker en strooi de roofmijten in hoopjes rechtstreeks op de bladeren. Verdeel gelijkmatig over de aangetaste planten (min. 5 tot 10 introductiepunten per 10 m²).
 • Indien de bladeren te klein zijn, gebruik bioboxen of kleine koffiefilterzakjes om aan de planten te hangen. Verdeel de roofmijten over de uitgehangen bioboxen of koffiefilterzakjes. Gebruik 5 tot 10 bioboxen per 10 m² bladoppervlak.

Orius roofwantsen

 • Roofwantsen altijd 's avonds uitzetten.
 • Draai de tube voor het uitzetten verschillende keren rond zodat de roofwantsen gelijkmatig verdeeld worden.
 • In geval van voldoende grote bladeren: strooi de Orius roofwantsen samen met de vulstof in hoopjes op de bladeren. een tube van 100 Oriussen verspreid je over 10 tot 15 introductiepunten. In hoopjes uitstrooien is belangrijk om de paring te bevorderen vooraleer ze zich verspreiden over de planten.
 • Bij planten met kleine of afhangende bladeren: gebruik bioboxen of kleine koffiefilterzakjes en werk op dezelfde manier als hierboven beschreven. Hang de bioboxen of koffiefilterzakjes verspreid op en vul vervolgens met roofwantsen en vulstof. Gebruik 10 tot 15 bioboxen.
 • De vulstof moet enkele dagen op de bladeren blijven liggen. Ook de bioboxen laat je zo lang hangen.

Tips: Gebruik onze bioboxen om deze nuttige insecten makkelijk uit te zetten in je (kamer)planten.

Bovenstaande nuttige insecten zet je best direct na ontvangst uit. Indien dit niet mogelijk is, kan je deze 1 à 2 dagen bewaren op een donkere plaats bij 10 à 15°C. De kokers altijd horizontaal bewaren, niet rechtopstaand.

Nog vragen?

Biogroei is al 30 jaar actief op het vlak van biologisch bestrijding. We hebben ook zeer veel ervaring met particulier gebruik. Daarom kan je ons tijdens de kantooruren van 9 u tot 17 u contacteren, mocht je nog vragen hebben. We geven je graag een persoonlijk advies indien je dit nodig hebt.

Reviews
Super klantvriendelijk en super service
Ik had last van tripsen en de website bood me een goede oplossing aan. Super duidelijk. Ze hadden echter niet alles meteen op voorraad en verzonden gratis een vervangend product op ter afwachting van de overige wanten. Het werkt ook super goed, beter dan een biologische spray zonder enige neven effecten. Het is goed dat dit soort bestreiding bestaat, veel beter dan al de chemische troep die we overal op spuiten.
Het werkt perfect
Ik had last van trips op mijn planten en ja een week waren ze volledig verdwenen door jullie trips bestrijding pakket. Top werk en onnodig om chemische producten te gebruiken
Snel en effectief
De roofwantsen Orio en en roofmijten Cucumeris doen wat ze beloven. De trips op mijn Olifantenoor zijn snel en grondig uitgeroeid.
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op