Silivital

42,50 € 35,12 €
Niet in voorraad
SKU
Silivital
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Verbetert de opname van voedingsstoffen
 • Beter bestand tegen ziekten en droogtestress
 • 100 ml
 • Toepasbaar in moestuin siertuin en gazon
 • Opneembaar door het blad
Silivital is de enigste bladvoeding waarbij silicium 100 % opneembaar is. Combineren met Aminovital. Verbetert de voedingsopname en de weerbaarheid tegen ziekten en droogte.

Wat is Silivital?

Silivital is de enigste bladvoeding waarbij Silicium voor 100 % opneembaar is via de sapstroom van de planten. De opneembaarheid van Silicium door de plant is met dit product veel groter dan bij lavameel. Silivital behoort tot de groep van biostimulanten.

Silicium die wordt afgezet in de beschermende lagen onder de opperhuid van het blad maakt de bladeren niet “harder” maar veel meer homogener. Hierdoor ontstaan er geen micro-scheurtjes in het bladweefsel waardoor schimmelontwikkeling voorkomen wordt en verdamping van water vermindert met als gevolg dat vruchten langer bewaren en de waterstress vermindert.

Maar er is meer! Silicium speelt een zeer belangrijke rol bij het opnemen en transport van voedingsstoffen in de plant. Het reguleert als het ware een tekort of teveel van bepaalde mineralen (= voedingsstoffen voor de planten). Het zorgt ervoor dat planten energie kunnen opslaan en op een later tijdstip kunnen benutten.

Het heeft ook een positief effect op het stimuleren van het afweersysteem van de plant. Vele tekorten in de planten hangen samen met een Silicium gebrek.

Opgelet: Slivital niet als losstaand product gebruiken maar altijd in combinatie met Aminovital!

Waarom combineren met Aminovital?

Aminovital brengt de nodige aminozuren aan en werkt dus voedend terwijl Silivital zorgt voor een optimaal transport van de voedingsstoffen in de plant. Aminovital biedt de voeding, Silivital stuurt de voeding naargelang vraag en aanbod van de plant.

Enkele voorbeelden

Ingeval van droogte staan de planten als het ware stil. De energie die gegeven werd met een behandeling Aminovital en Silivital, kan niet benut worden en wordt daarom opgeslagen in de plant. Nadat het terug geregend heeft, kan de plant de opgeslagen energie nog benutten en zie je de planten explosief groeien.

Geef groenblijvende planten in het najaar nog een behandeling met Aminovital en Silivital. De energie zal door de planten opgeslagen worden tijdens de winter waardoor ze in maart-april een betere herstart kennen. Hetzelfde geldt voor gazontoepassingen.

Aan ziektegevoelige planten geven we altijd de combinatie van Aminovital en Silivital.

Voordelen van Silivital op een rijtje!

Door de specifieke mechanismes die ontstaan na het toedienen van Silivital aan de planten, wordt de plant in veel gevallen veel sterker.

 • Vermindert abiotische stress die ontstaat door teveel wind, onweer, vorst, zonlicht, teveel of tekort aan water. Silivital verhoogt de opname van zuurstof in de wortels doordat de stengelwanden worden verdikt en de omvang van de vaatbundels wordt verhoogd.
 • Vermindert stress door ziekten en insecten: Silicium versterkt de opperhuid en maakt deze homogener. De schimmelziektes kunnen zich dus niet ontwikkelen in de microscheurtjes. Anderzijds, door het silicium vormen er zich kristallen op de bladeren en huid van de vruchten. Deze kristallen irriteren de monddelen van insecten en bladnematoden.
 • Vermindert stress vanwege watertekort. Door het versterken van de waslaag die zich op het blad bevindt, wordt de verdamping verlaagd; zorgt voor verminderde waterstress.
 • Vermindert stress als gevolg van onbalans aan mineralen: tekortkomingen evenals te overvloedige aanwezigheid van mineralen (stikstof, fosfor, mangaan, sporenelementen) kan voor stress zorgen bij planten. Silicium reguleert de opname in functie van aanbod en behoefte van de plant.
 • Vermindert stress bij te zoute gronden: doordat silicium de transpiratie van het blad zal verlagen, leidt dit tot minder opname van natrium.
 • Het wortelstelsel zal meer als verdubbelen wat bijdraagt tot een betere opname van voedingsstoffen.
 • Vruchten hebben een hogere voedingswaarde en de kwaliteit van het gewas verbetert aanzienlijk.

Hoe moet Silivital gebruikt worden?

Silivital wordt als bladbehandeling toegepast vanaf 10-15cm blad aanwezig is tot en met het einde van de knolontwikkeling of oogt. Hoe jonger we de planten behandelen, hoe beter het resultaat op het einde bij de oogst. Ook gazon kan met Silivital behandeld worden.

In een seizoen vinden best 6 à 8 behandelingen plaats. Gebruik 2,5 ml per 100m² te behandelen oppervlakte. Liefst bij een dagtemperatuur van 10°C.

Om een juiste werking te bekomen, is het essentieel om de onderstaande stappen te volgen:

 1. Gebruik een proper, gespoelde gieter of spuittoestel
 2. Vul de tank met 75% van de benodigde hoeveelheid water (regenwater of leidingwater)
 3. Voeg altijd eerst Silivital toe en meng
 4. Voeg vervolgens andere producten toe zoals Aminovital
 5. De oplossing moet binnen de 8 uur gebruikt worden en kan dus niet blijven staan voor een tweede behandeling.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Silivital
Uw waardering