Cucumeris | Roofmijten tegen trips

4.7/5.0 (21 reviews)
 • De beste keuze om een tripsplaag te bestrijden
 • Bestrijdt eitjes en kleine larven
 • Strooi direct op bladeren waar trips aanwezig zijn
 • Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Koop je vaak nieuwe kamerplanten? Dan krijg je vroeg of laat te maken met trips. Of misschien kweek je je eigen groenten of heb je een druivelaar staan die elk jaar opnieuw last heeft van trips? Los het vroegtijdig op met Neoseiulus Cucumeris. Meer weten over dit product?

  Wat is Neoseiulus Cucumeris?

  Neoseiulus Cucumeris, vroeger Amblyseius Cucumeris genoemd, zijn roofmijten die de eitjes en larven van trips eten.

  Neoseiulus (=Amblyseius) Cucumeris is een beige roofmijt van ca. 0,5 - 1mm groot in volwassen stadium. Het zijn snelle lopers die zich gemakkelijk verspreiden over de planten. Ze prikken hun prooi aan en zuigen deze leeg. Een volwassen Neoseiulus Cucumeris leeft ongeveer 3 weken.

  De roofmijten worden geleverd in een strooikoker samen met meelmijten en zemelen.

  Wanneer roofmijten tegen trips gebruiken?

  • Gebruik Neoseiulus Cucumeris ter bestrijding van eitjes en larven van trips. Deze roofmijten eten geen volwassen tripsen. Daarvoor heb je Orius roofwantsen nodig.
  • Ideaal bij kamerplanten. Tripsgevoelige kamerplanten zijn Monstera soorten, Tradescancia soorten, Calathea’s, Anthuriums, Ficussen, rozen, gerbera’s … Door Cucumeris roofmijten uit te zetten en de volwassen tripsen dood te nijpen, kan je de cyclus van trips doorbreken. Orius op kamerplanten enkel aanvullend gebruiken bij veel trips en als je veel planten hebt.
  • Bij trips op groenten zoals komkommer, paprika, meloen of aubergine, in combinatie met Orius.
  • Bij druiven en aardbeien, in combinatie met Orius.
  • Werkt vanaf 20°C overdag (minstens enkele uren per dag), 6°C ’s nachts. De luchtvochtigheid moet minstens enkele uren per dag 65% bedragen. Eventueel de planten regelmatig vernevelen.

  Voordelen van Neoseiulus cucumeris?

  • Kan zowel binnenshuis, in de kas als buiten gebruikt worden
  • Ideale combinatie met Orius bij aanwezigheid van volwassen trips.
  • Gemakkelijk uit te strooien.
  • Goedkoop in aankoop.

  Hoe roofmijten tegen trips uitzetten?

  • Laat de strooikoker eerst op kamertemperatuur komen gedurende een half uurtje.
  • Draai de koker lichtjes rond alvorens uit te strooien, zo worden de roofmijten mooi verdeeld tussen de zemelen.
  • Open de strooikoker en strooi de roofmijten in hoopjes rechtstreeks op de bladeren. Verdeel gelijkmatig over de aangetaste planten (min. 5 tot 10 verdeelpunten per 10 m²).
  • Indien de bladeren te klein zijn, gebruik bioboxen of koffiefilterzakjes om aan de planten te hangen. Verdeel de roofmijten over de uitgehangen bioboxen of koffiefilterzakjes. Gebruik 5 tot 10 bioboxen per 10 m².

  Hoeveel roofmijten heb ik nodig?

  De roofmijten zitten per 5.000, 25.000 of 125.000 stuks verpakt. De hoeveelheid uit te zetten roofmijten varieert naargelang de aantasting. We rekenen tussen 200 en 1000 roofmijten per m2, afhankelijk van de zwaarte van de aantasting. Ingeval van zware aantasting, na 3 weken herhalen. Als je geen tripslarven meer ziet, schakel dan over naar kweekzakjes tegen trips als nabehandeling.

  Het is de bedoeling dat je met de gekochte generatie je probleem oplost. We rekenen niet op voortplanting omdat daarvoor de luchtvochtigheid hoog moet zijn.

  Wat als ik volwassen trips heb?

  Als je volwassen tripsen hebt, combineer je Neoseiulus Cucumeris met Orius roofwantsen. Orius eet de volwassen tripsen en grote larven van trips. Opgelet bij kamerplanten: Orius kan in kamerplanten moeilijk overleven, meestal bij gebrek aan voedsel en stuifmeel. Zet Orius enkel uit als je veel (minimum 30) aangetaste kamerplanten hebt met veel volwassen tripsen. In alle andere gevallen knijp je de volwassen tripsen best dood.

  Kan ik roofmijten Cucumeris roofmijten bewaren?

  Roofmijten zijn levende insecten die je best direct na ontvangst uitzet. Indien dit niet mogelijk is, kan je deze 1 à 2 dagen bewaren op een donkere plaats bij 10 à 15°C. De koker altijd horizontaal bewaren en de emmers niet stapelen.

  Spuiten in combinatie met roofmijten

  Wij raden je ten sterkste af om chemische middelen te gebruiken vooraf of in combinatie met nuttige insecten. Het risico bestaat dat er schadelijk residu achterblijft wat dodelijk is voor de roofmijten. Heb je toch gespoten, neem dan met ons contact op zodat we voor jou kunnen controleren of er nog een wachttijd moet gerespecteerd worden vooraleer de roofmijten te gebruiken.

  Nog vragen?

  Biogroei is pionier op het vlak van biologische bestrijding. Zit je met vragen, twijfel niet om onze klantendienst te contacteren. We zijn elke werkdag beschikbaar tussen 9 u en 17 u.

  Plus- en minpunten
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding: veel mijten voor de prijs
  • Gaan actief op zoek naar trips in planten
  • Eten enkel de trips eitjes en kleine larven
  • Geen verlengde bescherming na afloop van behandeling
  Video
  placeholder image
  Reviews
  Biogroei is a very professional company with a trustworthy assortment.
  We have used several products from Biogroei, and while they required patience, the effects have been steadily improving and long-lasting. We had to use 'Stenema | Aaltjes tegen rouwvliegjes' several times because every newly introduced plant was infected, and we also faced a severe thrips overrun. We were on the verge of giving up on our Monsteras, Scheffleras, and avocado plants. However, after a combination of 'Kweekzakjes tegen trips | Trips preventief aanpakken,' 'Cucumeris | Roofmijten tegen trips,' and 'Chrysop - Tegen spint, trips, bladluis en wolluis,' we only had to throw away one out of ten severely infected plants. Looking at the other 40 plants in our apartment, it seems that these products stop the invasion in its tracks. I would wholeheartedly recommend these products.
  Goed
  Ik had cucumeris besteld voor mijn planten met trips erop en kweekzakjes voor mijn andere planten. Ik heb sinds het gebruik hiervan geen tripsen meer gezien! Ik heb nogmaals cucumeris besteld voor de zekerheid en de kweekzakjes ga ik ook blijven gebruiken om trips te voorkomen!
  Geweldige service, goede producten
  Super geholpen door de uiterst vriendelijke klantenservice! Er is op maat mee gedacht en zelfs geadviseerd minder geld uit te geven dan ik oorspronkelijk van plan was, omdat het niet nodig zou zijn voor de grootte van de plaag. Dat noem ik nog eens klantvriendelijkheid! De producten die ik heb gekocht (bestrijding trips en bestrijding rouwvliegjes) zijn ook erg goed: al zijn mijn plagen helaas nog niet verdwenen, ze zijn wel enorm verminderd. Aan ieder die plagen gaat bestrijden met deze producten, raad ik aan goed de instructies op te volgen en er ruim de tijd voor te nemen, dan heb je er het meeste aan. Meer info: Ik heb roofmijten tegen de larven van trips gekocht (de roofmijten tegen de volwassen tripsen konden alleen gekocht worden als de plaag heel groot was, omdat die specifieke roofmijten anders snel het loodje leggen zonder te weinig voedsel) en die hebben goed hun werk gedaan, maar doordat die beestjes in alle hoekjes en gaatjes kruipen en op veel van mijn planten zitten, heb ik de cyclus nog niet kunnen doorbreken door zelf handmatig de volwassen tripsen dood te drukken. De aaltjes-oplossing tegen de vliegjes heeft goed geholpen, maar het was lastig bij een hittegolf van 30+ graden in Nederland om de aarde van alle planten vochtig te houden (noodzakelijk om de aaltjes die larven van de vliegjes eten in leven te houden). Kortom, de bestrijding is soms wat ingewikkeld en specifiek, maar wel doeltreffend en biologisch verantwoord!
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op