Bloedmijten

Bloedluis bestrijden kan effectief met roofmijten, diatomeeënaarde, Avimite en bloedmijtvallen. Ontdek wat je kunt doen.

... Lees meer
9 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Alles over bloedmijten-bloedluizen

Heb je last van bloedluis? Weet dan dat je niet de enige bent. Bloedluis, eigenlijk bloedmijt of rode vogelmijt is een plaag die de laatste 5 jaren problematisch is geworden bij vele hobbytuinders. Bloedmijten zijn er altiijd geweest maar de laatste jaren neemt de plaag exponentiële proporties aan waardoor ingrijpen noodzakelijk wordt. Dit heeft alles te maken met de klimaatopwarming. Jaar na jaar kennen we niet alleen warmere zomers maar ook vroeg in het voorjaar en laat in de herfst veel warmere dagen. Hierdoor komen de bloedmijten vroeg te voorschijn en blijven ze tot laat in het jaar actief. Om nog niet te spreken van de hittegolf periodes waarin hun ontwikkeling razendsnel voortschrijdt. Vandaar ons advies om tijdig en preventief te werk te gaan!

Bloedmijten op hout

Wat is bloedluis - bloedmijt?

Bloedluis is eigenlijk een verkeerde term, het gaat namelijk over een bloedmijt, ook rode vogelmijt genoemd gezien het volwassen insect 8 poten (= mijt) heeft en geen 6 poten (=luis). De mijten zijn licht tot donkerrood van kleur als ze bloed hebben gezogen. Zonder bloed zijn ze grijsachtig/ wit tot zwart van kleur. Vandaar dat je rode bloedmijt en kleurloze bloedmijten in het hok kan aantreffen. De volwassen vrouwtjes zijn goed zichtbaar (0.6 – 0.8 mm groot), de mannetjes zijn tot driemaal kleiner. Jonge larven en nimfen zijn wit van kleur en hebben ook bloed nodig om te groeien. Nimfen die bloed hebben gezogen, kan je waarnemen als rode stippen in het hok of op de nestblokken. Bloedmijten schuwen het licht en kruipen daarom overdag in de kieren van het hok of de nestblokken. ’s Nachts komen ze tevoorschijn om bloed te zuigen bij de kippen. Bloedluizen parasiteren op verschillende soorten vogels, kippen en volièrevogels zijn hun favorieten.

Bij ernstige aantasting van bloedluis, kan de kip bloedarmoede oplopen. Dit merk je aan de bleke kam van de kip. Als er niet wordt ingegrepen, gaat ze na verloop van tijd dood. Bloedmijten kunnen ook de E-coli bacterie overbrengen, Lyme, Q-koorts en vogelgriep verspreiden.

Bloedmijten kunnen ook op andere dieren overleven zoals katten, konijnen en knaagdieren zoals muizen en ratten. Vooral als de bloedmijten geen vogelbloed vinden, gaan ze andere dieren op zoeken die op hun beurt de plaag dan verder verspreiden.

Voortplanting bloedluis

Bloedmijten gaan gemiddeld 1 keer op 2 à 4 dagen bloed zuigen bij gevogelte. Enkel op vogelbloed kunnen ze zich voortplanten. Vandaar dat de naam bloedmijt niet gek verzonnen is. Zonder bloed immers geen bloedmijt! De ideale omstandigheden om zich voort te planten zijn:

 • Vogelbloed: het meest geliefd zijn kippen en kanaries
 • Temperaturen van 25 – 28 °C
 • Hoge luchtvochtigheid van 70%
 • Donkere omgeving. Als ze uitgehongerd zijn, gaan ze ook overdag op zoek naar bloed.

Ook bij lagere of hogere temperaturen (tot 37°C) en lagere luchtvochtigheid (tot 20 %) wordt er nog voortgeplant. Beneden de 12 °C komen de eitjes niet meer uit maar ze blijven intact tot het warmer wordt. Bij temperaturen van -20°C en +45°C gaan niet alleen de rode bloedmijten dood maar drogen ook de andere stadia, inclusief de eitjes uit. In normale omstandigheden legt elke vrouwelijke bloedmijt gedurende 6 weken dagelijks 4 tot 8 eitjes. Het is afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur en luchtvochtigheid) en de parasiet. Bij kippen en volièrevogels loopt dit wat uit elkaar. 30 % van de eitjes komen direct uit, 70 % blijft als ei voorraad aanwezig. Je kan je dus voorstellen wat er bij een hittegolf gebeurt. Niet alleen neemt het aantal volwassen, eitjes leggende bloedluizen exponentieel toe maar ook de eitjesvoorraad wordt enorm. Zo kunnen de bloedluizen gemakkelijk de winter overbruggen. Deze voorraad eitjes is zeer moeilijk te bestrijden.

Als je de bloedluizen begint te zien overdag, mag je ervan uitgaan dat er gemiddeld al 5000 exemplaren aanwezig zijn.

Waar komt bloedluis vandaan?

Vele mensen vragen zich af: ‘hoe kom je aan bloedluis?’. Dat is een interessante vraag want zo kan je preventief je probleem aanpakken en dat is ook het beste wat je kan doen!. Bloedluizen of beter gezegd, bloedmijten kunnen via verschillende wegen het hok besmetten.

 • Wilde vogels kunnen bloedmijten binnen brengen als ze in de dierenverblijven komen mee eten.
 • Oude, leegstaande hokken kunnen nog eitjes van bloedluizen huisvesten. Zovlug de hokken terug bevolkt worden, komen de eitjes uit. Ze kunnen 8 tot 9 maanden intact blijven in eistadium. Koop dus nooit een tweedehands kippenhok.
 • Katten en mensen kunnen bloedmijten overbrengen. Ga bijvoorbeeld als burendienst nooit bij je buren eieren rapen als één van beide hokken besmet is met bloedmijten.
 • Transportkooien en tentoonstellingskooien kunnen bloedmijten overdragen.
 • Bij een aankoop van gevogelte, kan een bloedmijt mee komen. In principe zitten ze enkel ’s nachts op gevogelte om bloed te zuigen maar het is zeker niet onbestaande dat ze met de dieren mee komen naar een nieuwe eigenaar. Vooral ook batterijkippen die je een tweede leven wilt geven, kunnen bloedluis bij zich hebben.

Conclusie: Wees dus steeds alert! Vermijd contact met andere kippenhokken en andere volièrevogels. Zet nieuwe vogels of kippen even in quarantaine. Houd je hok zo proper mogelijk en zorg dat knaagdieren en vogels niet aan het eten kunnen. Reinig de transport- en tentoonstellingskooien.

Hoe lang leeft een bloedluis?

De gemiddelde leeftijd van een bloedmijt bedraagt 42 dagen. Bij lage temperaturen kunnen bloedmijten veel langer leven, tot 50 dagen en meer.

Temperaturen hoger dan 40°C en lager dan 3°C zijn dodelijk voor bloedmijten. Maar de eieren blijven ook bij deze temperaturen intact en komen later uit als de temperaturen gunstig zijn. Vandaar dat de bloedmijten na de winter terug tevoorschijn komen en hun ontwikkeling en voortplanting kunnen verder zetten.

In lege hokken, waar geen kippen of gevogelte meer in aanwezig zijn, gaan de bloedmijten afsterven na verloop van tijd maar de eieren wachten op nieuwe gastheren.

Hoe lang overleeft bloedluis in een leeg hok zonder bloed?

Volwassen bloedmijten kunnen zonder gevogelte maar enkele weken overleven maar de eitjes overleven 8 à 9 maanden! Deze blijven inactief zolang er geen kippen of gevogelte aanwezig is. Vanaf het moment dat er terug kippen of vogels zijn, komen de eitjes uit en start opnieuw de bloedluisproductie.

Hoe herken je bloedluis juist? Wat zijn de symptomen van bloedluis?

Bloedluizen blijven heel lang onzichtbaar voor de mensen omdat ze lichtschuw zijn en zich in de dag verstoppen in kieren en spleten. Het is echter noodzakelijk voor een effectieve bestrijding, dat je ze zeer snel opspoort. Hoe herken je bloedluis?

 • Wrijf dagelijks over de binnen- en buitenkant van je nestblokken van de vogels. Merk je rode sporen bij het wrijven, dan heb je bloedluis.
 • Controleer in volières en kippenhokken de kieren en zitstokken. Je kan met een wit papier in de kieren wrijven. Gaat het rood kleuren, dan heb je bloedmijten.
 • Controleer de houders van drinkflessen en eetpotjes die aan de tralies van volières bevestigd worden. Ook dit zijn ideale plekken om bloedmijt te huisvesten.
 • Ga ’s avonds met een lamp het hok controleren op bloedmijten die op zoek zijn naar gastheren.
 • Hang een bloedluis val op in je hok. Hiermee vang je zowel de mannelijke als vrouwelijke bloedluizen weg.
 • Als je dieren futloos worden of mager, mag je ervan uitgaan dat je al veel bloedluis hebt! Ze leggen dan ook weinig of geen eieren.
 • Bij kippen wordt de kam bleek, dit wijst op bloedarmoede. Ook dan is de toestand zeer ernstig en moet er drastisch ingegrepen worden.

Bloedmijt

Bloedmijt of bloedluis is hetzelfde. In de volksmond spreken we vaak van bloedluis maar eigenlijk is het een bloedmijt gezien ze zoals alle mijten acht poten heeft. Officeel noemt de bloedmijt Dermanyssus Gallinae. Bij Biogroei kan je roofmijt tegen bloedmijt kopen. Deze roofmijten ‘Chickenheppie’ gaan de verschillende stadia van bloedmijt afdoden. Zowel rode bloedmijt (mijten die zich vol bloed hebben gezogen) als witte bloedmijt (mijten die geen bloed hebben gezogen) worden door de roofmijten Chickenheppie aangepakt.

Bloedluis bloedmijt preventiekit

Bloedluis bestrijden

Gezien bloedmijten een echt probleem zijn, zijn er ook veel bestrijdingsmiddelen op de markt, zowel chemische als natuurlijke bloedluis bestrijdingsmiddelen. Uiteraard wil ik hier een oproep doen om je oog te laten vallen op een biologische bloedluismiddel, vooral ook omdat de chemisch niet afdoend werken, tegelijk slecht zijn voor mens en dier en uiteindeliijk residue geven waardoor de biologische bestrijders (roofmijten) niet meer kunnen ingezet worden. Bovendien worden bloedluizen zeer snel immuun aan chemische middelen.

Het beste middel tegen bloedluis is preventie

Bloedmijten zijn inherent aan kippen en gevogelte, alleen zie je ze pas als ze in enorme aantallen aanwezig zijn in de dierenverblijven. Gezien er altijd bloedmijten zullen zijn en je ze nooit volledig kan uitroeien, is het belangrijk dat je het aantal bloedmijten onder de schadedrempel houdt. Het beste middel tegen bloedluis is daarom PREVENTIE en nog eens preventie!!

 • Kies voor een kunststof kippenhok als je een nieuw hok wilt kopen. Dit heeft weinig naden, gladde wanden en is zeer goed te reinigen. Kit in je bestaand hok de spleten en kieren dicht om te vermijden dat bloedluizen erin kunnen schuilen.
 • Als je het kippenhok in een deel van een stal of ander bijgebouw maakt of plaatst, moet je beseffen dat de bloedmijten ook in heel de stal of het bijgebouw kunnen huizen. Dit maakt bestrijding zeer kostelijk en bijna onmogelijk.
 • Houd je hok rein. Reinig regelmatig de zitstokken, nestblokken, transport- en tentoonstellingshokken.
 • Kalk je kippenhok wit met witkalk als je geen kunststofhok hebt.
 • Strooi tabaksstro in het hok in plaats van gewoon stro. Gewoon stro heeft holle buisjes waar bloedmijten zeer goed in kunnen schuilen, tabaksstro heeft dit niet.
 • Hang een bloedmijtenval op basis van feromonen. Dit lokt zowel de mannelijke als vrouwelijke bloedmijten naar de val. Een val kan gedurende 20 dagen gebruikt worden, dan moet je ze verversen.
 • Begin met kleine hoeveelheden Chickenheppie roofmijten uit te zetten vanaf de temperaturen buiten 15°C bedragen. Roofmijten zijn de natuurlijke vijand van bloedluis. Ze kunnen in de kieren en spleten de bloedmijten opjagen en leeg zuigen. Kies voor ons bloedmijten preventiepakket.
 • Gebruik altijd Avimite: dit product kan preventief en curatief gebruikt worden. Het is een natuurlijk voedingssupplement dat bestaat uit planten- en kruidenextracten. Door dit bij het drinkwater te voegen, gaat het bloed van de kippen anders smaken waardoor de bloedmijten geen zin meer hebben om bloed te drinken.

Wat doen tegen bloedluis als het al ver gevorderd is?

 • Diatomeeënaarde: dit product is vooral bekend om zijn schurende werking. Het bestaat uit gedroogde en gemalen fossielen van diatomeeën. Diatomeeën zijn microscopisch kleine algen. Hun skelet is kiezelachtig materiaal waar bloedmijten zich aan open schuren waarna ze uitdrogen. Het dierenverblijf inborstelen met diatomeeënaarde, vooral ook in de kieren en spleten gedurende verschillende keren, zorgt dat de populatie bloedluizen vermindert. Diatomeeënaarde kan je ook in de legnest strooien en daar waar de kippen een stofbad nemen. Het kan niet gecombineerd worden met roofmijten tegen bloedluis maar is het beste middel om te gebruiken als je veel bloedmijten hebt.
 • Chickenheppie: dit product bevat roofmijten die de bloedmijten elimineren door ze leeg te zuigen. Op die manier kan je bloedluis natuurlijk bestrijden met name met zijn natuurlijke vijand. Uit onderzoek blijkt dat roofmijten het beste werken als ze worden ingezet vooraleer een grote plaag is ontstaan. Je kan dit vroeg in het seizoen doen door om de 14 dagen een kleine hoeveelheid preventief uit te zetten. Indien je dit niet gedaan hebt en je hebt toch al zichtbaar roofmijten, gebruik dan de kokers van 10.000 of 25.000 roofmijten. In geval de plaag uit de hand is gelopen, eerst diatomeeënaarde gebruiken en nadien pas Chickenheppie toepassen.
 • Gebruik Avimite

Roofmijt bestellen tegen bloedluis

Bij Biogroei kan je roofmijten tegen bloedluis online bestellen en kopen. Deze roofmijten worden aangeboden onder de naam ‘Chickenheppie’, jij wilt toch jouw kippen ook terug gelukkig zien?!

Chickenheppie wordt in verschillende hoeveelheden aangeboden. Enerzijds een preventief bloedluis pakket waarbij je een tube van 500 roofmijten koopt in combinatie met een bloedmijtenval, anderszijds kokers met roofmijten voor 10 of 25 m2 om bloedluis effectief te bestrijden.

Heel het jaar rond is Chickenheppie beschikbaar. Ook in de winter kan je zo bloedluis bestrijden met roofmijten in verwarmde ruimtes.

We verzenden dagelijks nuttige insecten zowel in België als naar Nederland maar ook naar andere Europese landen. Gezien we staan voor een optimale kwaliteit, werken we met verschillende koerierdiensten zodat jouw pakje 1 tot 2 dagen na bestelling geleverd wordt.

Bloedmijten bloedluizen op hout

Bloedsluis bij kippen

Bloedluis bij kippen is een zeer algemeen voorkomend fenomoon. Kippen en bloedluis horen samen. Bloedluizen zijn parasieten die bloed zuigen bij gevogelte en zich op die manier kunnen voortplanten. Vooral kippen en kanaries zijn geliefd bij de bloedluizen. Zonder vogelbloed kunnen ze zich niet voortplanten. Bij gebrek aan gevogelte kan bloedmijt wel overleven op konijnen en andere knaagdieren zoals muizen en ratten. Op deze manier kan je hok geïnfecteerd worden. Trouwens ook wilde vogels brengen bloedmijten mee!

Wat zijn de gevolgen van bloedluis bij kippen?

De gevolgen zijn afhankelijk in welke mate de bloedluis voorkomt. Vanaf het moment dat er 100 tot 200 bloedmijten per kip voorkomen, wordt de schadedrempel overschreden en gaan de kippen er last van hebben. Jijzelf gaat op dat moment de bloedmijten nog niet waarnemen. Ze kunnen zich heel lang schuil houden in kieren en naden van het hok, temeer omdat bloedmijten lichtschuw zijn en enkel tijdens de nacht komen bloed zuigen op de kippen en vogels.

Je kunt ervan uitgaan dat je ongeveer 5000 bloedmijten hebt voordat je ze effectief gaat zien. Als je de bloedmijten laat woekeren, dan gaat dit ernstige gevolgen hebben voor de kippen:

 • Slapeloosheid en minder eten
 • Afvallen
 • Kip verzwakt door bloedluis
 • Minder eieren leggen
 • Bloedarmoede wat blijkt uit een bleke kam
 • In het ergste geval gaan de kippen dood door bloedluis

Bloedluis herkennen bij kippen

Het is niet vanzelfsprekend om bloedluis direct te herkennen omdat deze mijten lichtschuw zijn en zich vooral in kieren en naden van hokken ophouden, niet alleen van houten hokken maar ook in aluminium hokken.

Toch is het uiterst belangrijk dat je bloedluis snel herkent bij kippen, enkel op die manier kan je een uitbraak van de plaag voorkomen. En dat is waar we moeten op inzetten, preventie!

Herkennen doe je op verschillende manieren:

 • Wrijf dagelijks over de binnen- en buitenkant van je nestblokken van de vogels. Merk je rode sporen bij het wrijven, dan heb je bloedluis.
 • Controleer in volières en kippenhokken de kieren en zitstokken. Je kan met een wit papier in de kieren wrijven. Gaat het rood kleuren, dan heb je bloedmijten.
 • Controleer de houders van drinkflessen en eetpotjes die aan de tralies van volières bevestigd worden. Ook dit zijn ideale plekken om bloedmijt te huisvesten.
 • Hang een feromoonval tegen bloedluizen op in je hok. Hiermee vang je zowel de mannelijke als vrouwelijke bloedluizen ook in de koudere maanden weg. Vanaf 10°C blijken de bloedluizen terug actief te worden.
 • Als je dieren futloos worden of mager, mag je ervan uitgaan dat je al veel bloedluis hebt.
 • Bij kippen wordt de kam bleek, maar ook dan zijn er al veel bloedmijten actief.

Bloedluis bij kippen voorkomen

Preventie is de beste maatregel tegen bloedluis. Eénmaal de bloedluizen zichtbaar zijn voor jou, heb je er al heel veel en moet je onmiddellijk overgaan tot bestrijden.

Veel mensen denken dat ze geen bloedluis in hun kippenhok hebben. Dit is echter een ideaalbeeld, want bloedmijten zijn er altijd. Op zich is dat ook geen probleem, want kippen geven zichzelf regelmatig een zandbad. Het probleem ontstaat pas als de schadedrempel is overschreden en de bloedmijten explosief toenemen.

Er zijn veel middelen om preventief tegen bloedluis bij kippen te gebruiken:

 • Ga voor een kippenhok uit kunststof. Dit is minder aantrekkelijk voor bloedluizen. Er zijn minder kieren en naden waar ze zich in kunnen vestigen. Alhoewel dat het geen garantie is. Ook in een kunststof kippenhok kan bloedluis voorkomen. Een kunststof kippenhok is momenteel het beste kippenhok voor anti-bloedluis.
 • Het hok wekelijks reinigen.Kies voor een EM product, omdat je dan nuttige bacteriën aan de omgeving toevoegt. De zitstok van de kippen is een plek waar bloedluis zich groepeert. Dit is namelijk de weg voor de bloedmijten om bij de kippen te komen. Een kunststof kippenhok is overigens beter te reinigen.
 • In het geval van een houten hok kun je de kieren en naden afkitten. Spuit deze eerst schoon met een hogedrukreiniger of stoom het hok indien dit een optie is. Naargelang de druk van het stoomapparaat, gaat dit gepaard met hoge temperaturen die dodelijk zijn voor alle stadia. Je kan hiermee ook gemakkelijk in kieren spuiten.
 • Wit de muren van het dierenverblijf met witkalk. Dit heeft een uitdrogend effect op de omgeving. Bloedmijten houden van hoge luchtvochtigheid, dus dit wil je voorkomen.
 • Gebruik tabaksstro in plaats van gewoon stro. In gewoon stro kunnen de bloedmijten zich goed verstoppen, maar bij tabak stro kan dan niet. De tabak stro die wij verkopen is gemengd met witkalk waardoor het tevens een uitdrogende werking heeft.
 • Gebruik ons bloedmijten preventiepakket: een bloedmijtenval op basis van feromoon om zowel de mannetjes als vrouwtjes te vangen en een koker met 500 roofmijten tegen bloedluis.
 • Gebruik Avimite: een voedingssupplement op basis van knoflook en andere planten- en kruidenextracten. Het zorgt dat het bloed onaantrekkelijk wordt voor de bloedmijten. Hierdoor laten ze de kippen en vogels vervolgens met rust. Dit product kan tevens gegeven worden aan eendaagse vogels en kuikens.

Opgelet:bloedluis bestrijden bij kippen met knoflook gaat niet. De bloedmijten gaan hiervan niet dood. Ze gaan minder interesse hebben in het gevogelte dat een dergelijk voedingssupplement gekregen heeft. Je moet dus ook nog wel de bloedmijt zelf bestrijden.

Bloedluis bestrijden in het kippenhok

Er zijn twee belangrijke opties om bloedluis bij kip te behandelen:

 1. Diatomeeënaarde
 2. Chickenheppie

Bij Biogroei kan je beide natuurlijke middelen tegen bloedluis online bestellen en kopen.

Bloedluis bij mensen

Ondanks dat bloedmijten lichtschuw zijn, kan je ze bij een grote aantasting op je handen en armen aantreffen terwijl je eieren raapt. Ze verblijven in de legnesten onder het stro en in kieren van het hok. Bloedluis is niet gevaarlijk voor mensen maar kan wel huidirritaties geven. Rode bloedluis die bij mensen op de arm kruipen, zijn veel zichtbaarder dan de wit-grijsachtige bloedmijten. Deze laatste zijn evenzeer bloedmijten, ze hebben zich alleen niet dik gedronken aan bloed waardoor ze geen rode kleur hebben. Zowel de rode als lichtgekleurde bloedluis kan op mensen voorkomen bij het rapen van eieren of het reinigen van het hok.

Bloedluis op fruitbomen

Wollige bloedluizen zijn wollige luizen die, als je ze dood knijpt, een bruinrode kleur afgeven. Vandaar hun naam wollige bloedluizen. Deze bloedluizen vormen hele kolonies die zichtbaar zijn als behaarde, witte plekken op de takken van de bomen. Ze kunnen zorgen voor woekeringen, bloedluiskanker en barsten in het hout. Wollige bloedluis komt vooral voor op appelvariëteiten, maar het kan ook een sierkwee, dwergmispel, vuurdoorn en meidoorn aantasten.

Natuurlijke bestrijding van bloedluis in appelbomen

Kies voor een natuurlijk middel tegen bloedluis op je appelboom en werk met Chrysopa larven. ‘Chrysopa carnea’ is de Latijnse naam voor de groene gaasvlieg. Het is een inheemse insect dat van nature voorkomt in biotopen zoals boomgaarden als er geen gif wordt gebruikt. De volwassen gaasvlieg voedt zich met nectar en stuifmeel, maar haar larven zijn echt veelvraten. De larven hebben dan ook veel schadelijke insecten op hun menukaart staan waaronder wollige bloedluis.

Geen enkel chemisch product, wat bovendien ook schadelijk is voor mens en milieu, kan de werking van de Chrysopa larven evenaren. Kies daarom voor een bestrijding van bloedluis op appelboom met Chrysopalarven.

Bloedluis in de tuin

In de tuin kunnen bloedluizen voorkomen op de appelbomen. Het gaat dan om appelbloedluis. Bloedluis komt ook zeer frequent voor bij kippen, duiven en vogels. Heb je dus kippen in je tuin? Dan kun je eveneens geplaagd worden met bloedluis. Deze bloedluizen zijn parasieten die leven van vogelbloed. De eieren van kippen met bloedluis blijven bruikbaar. Daar is op zich geen probleem mee. De kippen gaan wel minder eieren leggen, omdat hun algemene gezondheid verzwakt door het bloedverlies.

Biologische bestrijdingsmiddelen koop je bij Biogroei

Biologische, natuurlijke bestrijdingsmiddelen koop je gemakkelijk en snel bij Biogroei. Het bestellen van een bestrijdingsmiddel kan online via onze webshop. Als je een bestelling hebt geplaatst, dan wordt het pakketje de volgende dag bij je thuis geleverd of je kunt het dan bij ons komen ophalen. We verzenden dagelijks naar België, Nederland en andere Europese landen met onze twee vaste koerierdiensten: PostNL en UPS.

Biogroei is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in nuttige insecten en aaltjes. Je vindt bij ons dan ook een zeer uitgebreid assortiment dat de meest voorkomende plagen kan aanpakken in de moestuin, siertuin of bij je kamerplanten. We beschikken tevens over voldoende expertise om je te adviseren bij actuele problemen zodat je het juiste bestrijdingsmiddel uitzet en daardoor ook het gehoopte resultaat behaald.