Phyto-mite / Phytoseiulus

Slechts 29,00 € 23,97 €
In voorraad
SKU
Phytomite-Phytoseiulus
Slechts 29,00 € 23,97 €
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Roofmijten in strooikoker
 • Voedt zich uitsluitend met spint
 • Uitstrooien op de bladeren
 • 1000 st – 2000 st – 10.000 st – 25.000 st

Voor behandeling tegen:

geen
Phyto-mite (Phytoseiulus Persimilis) zijn roofmijten ter bestrijding van kasspint binnenshuis of in de serre. Beschikbaar per 1000 st, per 2000 st, per 10.000 st of per 25.000 stuks.
Slechts 29,00 € 23,97 €

Een Phyto-mite roofmijt (Phytoseiulus Persimilis) is ongeveer even groot als een kasspintmijt, maar heeft een lichtrode kleur, staat iets hoger op de poten en is veel mobieler. Phyto-mite is DE ideale roofmijt om grotere spint plagen in te dijken. Phytoseiulus persimilis roofmijt is de meest gebruikte roofmijt tegen spint.

Hoe groot is je aantasting?

Afhankelijk van hoe zwaar je huidige spint plaag is, bepaal je hoeveel Phyto-mite roofmijten tegen spint je moet uitzetten.

 • Zware of ernstige spint aantasting: Als er webben aanwezig zijn, is het soms al te laat. Zijn de webben beperkt en kun je door het wegknippen van plantendelen al een groot deel spintmijten afvoeren, kan je alsnog roofmijten uitzetten met een hoge dosering.
 • Matige spint aantasting: Als veel bladeren zijn aangetast met gele puntjes spreken we van een matige aantasting.
 • Lichte spint aantasting: Je neemt de eerste tekenen van spint waar, eerste gele puntjes of slechts enkele bladeren zijn aangetast.

Hoeveel roofmijten heb je nodig?

Phyto-mite is beschikbaar per 1000, 2000, 10.000 en 25.000 roofmijten. Onderstaande uit te zetten aantallen is gebaseerd op een gewas van 60cm hoogte. Bij een gewas van 180 cm alle hoeveelheden van roofmijten verdrievoudigen!

 • Zware spint aantasting: Knip de ergst aangetaste bladeren uit je gewas en zet tot 250 roofmijten/m² uit.
 • Matige spint aantasting: 50-100 roofmijten/m².
 • Lichte spint aantasting: 30-50 roofmijten/m².

Na twee tot drie weken her evalueren en opnieuw uitzetten indien nodig. Eventueel met een andere roofmijt afhankelijk van de nieuwe huidige situatie.

Voordelen Phyto-mite

 • Voeden zich uitsluitend met spint, hierdoor kunnen deze roofmijten grote populaties spint verorberen.
 • Is de ideale spint bestrijder om een grotere populatie aan te pakken.
 • Verkrijgbaar in grote hoeveelheden van 10.000 en 25.000 roofmijten

Nadelen Phyto-mite

 • Bij een luchtvochtigheid onder de 60% zal deze roofmijt zich niet goed voortplanten waardoor je roofmijtenpopulatie na 3 weken sterk is afgenomen. Her evalueer steeds na twee tot drie weken. Indien nodig opnieuw uitzetten.
 • Indien geen spint aanwezig is, zal deze roofmijt niet overleven, preventief kies je voor Soni-mite of zet je deze roofmijt om de twee weken uit in kleine hoeveelheden.
 • Enkel voor binnen gebruik.

Phyto-mite: Roofmijt tegen spint

De vrouwelijke Phyto roofmijt legt haar eitjes steeds in of vlakbij een spintmijtkolonie. Het dieet van Phytoseiulus bestaat praktisch uitsluitend uit spintmijten. Dagelijks kan een volwassen Phyto-mite ca. 20 spinteieren of larven, 13 protonimfen of 5 volwassen spintmijten verslinden.

Bij gunstige omstandigheden nl temperaturen tussen 18°C en 26°C en een luchtvochtigheid van meer dan 60% groeit een roofmijtpopulatie sneller dan een spintpopulatie. Bij hogere temperaturen (boven 30°C) of bij droger weer (luchtvochtigheid van minder dan 60%) is de spintmijt echter bevoordeeld en loopt de bestrijding minder goed. Overdoseren is hier de boodschap. Bij te lage luchtvochtigheid verschrompelt het eitje van de roofmijt en moet je niet rekenen op de voortplanting van een nieuwe roofmijtgeneratie.

Houdbaarheid

Kan ik insecten bewaren?

Ja, de insecten krijgen voedsel mee om de transportperiode te overbruggen. Vanaf het moment dat je de insecten hebt ontvangen, kunnen ze best zo snel mogelijk worden uitgezet.

Onschadelijk

Is het product echt 100% onschadelijk?

Ja, onze producten zijn onschadelijk voor mens, natuur en (huis)dier. Zo kun je met een gerust hart de producten toepassen en nadien rustig in je tuin genieten en je kinderen laten spelen. Onze producten worden ook gebruikt in de biologische landbouw.

Levering

Wat is de levertijd en wanneer heb ik mijn product in huis?

Op de pagina "Verzenden en afhalen" vind je alle nodig informatie over de verzending, verzendingskosten en levertijden.

Welke bezorgopties kan ik kiezen?

Je kunt je bestelling thuis laten leveren door de pakjesdienst of je kan zelf komen afhalen bij Biogroei. Het is ook mogelijk om het pakketje direct te laten leveren bij één van onze verdeelpunten (= tuincentra) of in een parcelshop naar keuze. Stuur na het plaatsen van een bestelling even een mailtje en wij zorgen dat dit in orde komt.

Let op: bij levering rechtstreeks aan een verdeelpunt of parcelshop moeten eventuele verzendingskosten nog steeds betaald worden.

Is het erg als ik de bezorger mis?

Op zich is er geen probleem als je de bezorger mist. Nuttige insecten kunnen meerdere dagen zonder problemen in de verpakking overleven. Er worden altijd meer insecten in de verpakking gedaan dan de bestelde eenheid. Bovendien is er voedsel meegeleverd met de nuttige insecten voor tijdens het transport. Daardoor kunnen wij garanderen dat jij de gekochte hoeveelheid ontvangt, zelfs als het pakketje een dagje langer onderweg is. We adviseren echter om de insecten direct na ontvangst uit te zetten en ze niet langer nodeloos in de tube te bewaren.

Kan ik nu bestellen en het op een datum naar keuze ontvangen?

Ja, plaats de bestelling en stuur een mailtje met informatie wanneer je jouw product wilt ontvangen. Onze verzenddagen staan vast maar je kan wel een andere leveringsweek kiezen. Dit kan van pas komen als het nog niet de juiste bestrijdingsperiode is en je het niet wilt vergeten of je wenst je product nog te bestellen voor je vakantie en de levering na je vakantie.

Ik wil het product in een bepaalde regelmaat ontvangen, kan dit?

Wil je een product elke week of om de X aantal weken ontvangen? Dit is geen probleem. Plaats een bestelling met het correcte aantal producten en laat ons per mail even weten wanneer je de producten wilt ontvangen. Bijvoorbeeld: Ik wil dat het product elke maandag wordt verstuurd.

Leveren jullie het hele jaar?

Ja, wij leveren ook in de winter en zomer. We verzenden dan onder de juiste condities, waardoor we de productkwaliteit kunnen garanderen. Bij zware vriestemperaturen kan het voorvallen dat we een levering moeten uitstellen. Je wordt steeds op de hoogte gebracht.

Ik wou het product nog niet ontvangen, je weet toch dat het nu zinloos is om het te gebruiken?!

Onze levende producten hebben inderdaad bepaalde bodemtemperaturen of dagtemperaturen nodig om efficiënt te werken. Je kan dit vinden bij de productinformatie. Mensen nemen producten soms mee naar het buitenland waar andere temperaturen heersen of gebruiken het product binnen in plaats van buiten, wat ook mogelijk is. Hierdoor verzenden we alle geplaatste bestellingen de eerst volgende verzendmoment. Bestel levende producten niet als je ze niet uitgeleverd wil hebben of verwittig ons van de verzenddatum die je wel verkiest. Ben je niet zeker of het de juiste moment van toepassing is, contacteer ons dan even, we helpen je graag verder.

Verpakking

Het is 30°C, gaan de insecten nog leven?

Wij verzenden de producten steeds onder de correcte omstandigheden. Bij warme temperaturen verzenden we onze pakketjes gekoeld. We bepalen steeds afhankelijk van het weer, de juiste verzendmethode. Zo ontvangt u steeds de beste productkwaliteit.

Hoe ziet mijn pakketje er uit?

Indien het product gekoeld wordt verzonden, is dit in een EPS doos met een neutrale kartonnen omdoos. Laten de temperaturen het toe om zonder koelelement te versturen, dan sturen wij onze bestellingen in kartonnen (brievenbus)doosjes.

Betalen

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Wij bieden de volgende betaalmethodes aan: iDeal, bancontact, Paypal, creditcard of handmatige overboeking. Hou bij handmatige overboeking wel rekening met 3 dagen extra levertijd van je bestelling.

Extra informatie

Biogroei-tuin

We gebruiken onze producten zelf al 25 jaar in onze ecologische tuin. We plaatsen geregeld een blog berichtje over de werkzaamheden in onze tuin.

Over ons

Biogroei is een familiebedrijf, opgericht in 1992 als een ecologische tuinwinkel. Als pionier in het aanbieden van natuurlijke vijanden, aaltjes en nuttige insecten zijn we gegroeid tot dé partner voor biologische plaagbestrijding bij particulieren, tuincentra en tuinaannemers.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Koel de koker horizontaal voor 30 min vooraleer uit te zetten
 • Verspreid roofmijten tot 1m rond de spinthaard.
 • Gebruik bioboxen of filterzakjes om uit te zetten.
 • Herhaal na drie weken indien nodig.
Meer keuzes:
 1. Gele kleefplaten tegen witte vlieg
  Gele vangplaten
  Slechts 9,95 € 8,22 €
 2. Biobox - 10 stuks
  Biobox - 10 stuks
  4,50 € 3,72 €
 3. Orius
  Orius
  Slechts 31,00 € 25,62 €
 4. Hypoaspis-system
  Hypoaspis-system
  Slechts 36,95 € 30,54 €