No-slug

27,00 € 22,31 €
In voorraad
SKU
no-slug
27,00 € 22,31 €
 • Doodt de slakken in de ondergrond
 • Toepassen van half maart – half oktober
 • Oplossen en aangieten op de grond
 • Voor 40 m² en 100 m²

Voor behandeling tegen:

 • Ecologisch verantwoorde
  kwaliteitsproducten
 • Gratis verzending
  vanaf €50,-
 • Klanten geven Biogroei
  een 9.1/10
geen
Aaltjes tegen slakken. Slakken bestrijden op een natuurlijke en zeer effectief manier doe je met No-slug.

No-slug

Voor behandeling tegen:

27,00 € 22,31 €

Slakken...

Slakken maar vooral naaktslakken brengen veel schade aan in de (moes)tuin. Ze kunnen je volledige planten in enkele uren verorberen. Vooral na een zachte winter en in een vochtig voorjaar vermenigvuldigen slakken zich explosief in je tuin. Hierdoor is bestrijden meestal de enige oplossing.

Op een gegeven moment bevind 95% van de naaktslakken zich ondergronds. Dit betekend dat slechts 5% van de slakken bovengronds komen smullen van je planten. Om de strijd tegen slakken te winnen moet je ze dan ook ondergronds gaan bestrijden. Bestrijden aan de bron. Het enigste product dat slakken effectief bestrijd in de grond zijn aaltjes of No-slug©.

Voorplanting van slakken?

Slakken zijn hermafrodiet, ze hebben beide geslachtsdelen, hierdoor kan elke slak bevrucht worden en eieren leggen. Eén slak kan tot 500 eieren per jaar afleggen, om deze reden krijg je in een zeer korte periode een invasie aan slakken.

Ze leggen hun eieren in groepjes van 15 tot 50 af in de bodem of onder plantenafval. De eitjes zijn klein en wit doorschijnend. Onder minder gunstige omstandigheden kunnen de eitjes een lange periode overleven tot de omstandigheden beter zijn, om alsnog uit te komen. Normaal zijn er 2 generaties slakken per jaar. Tijdens natte zomers kunnen er echter meer generaties voorkomen.

eieren van slakken
Fig.1 - Eieren van slakken.

Wanneer slakken bestrijden met aaltjes?

Slakken bestrijd je vanaf maart tot oktober.

TIP: Om te vermijden dat je in het vroege voorjaar last hebt van slakken kan je ook opteren om te behandelen tussen eind augustus en september. Slakken die in het najaar zijn gedood, zullen geen 100den eieren kunnen leggen in het voorjaar. Hier bovenop is de bodemtemperatuur ideaal voor de nematoden. Op deze manier heb je minder vraatschade in het vroege koude voorjaar wanneer je nog geen No-slug kunt gebruiken.

Schade van naaktslakken

Naaktslakken kunnen half hun lichaamsgewicht verorberen in een uur tijd. De schade kan zowel boven als onder de grond plaatsvinden. Zowel groenten- als sierplanten worden erg begeerd. Denken we maar aan hosta's in de siertuin of sla, uitkomende bonenplantjes, courgetten en pompoenen in de groententuin. Maar ook in de opkweek kan veel schade worden aangericht door slakkenvraat. Slakken eten niet alleen levende planten maar voeden zich ook met micro-organismen en dood organisch afval, in die zin zijn ze dus nuttig.


Fig.2 - Schadebeeld slakken.

Hoe werken aaltjes of nematoden tegen slakken?

De benaming aaltjes of nematoden worden door elkaar gebruikt. Het zijn microscopische kleine wormpjes die zeer specifiek een plaaginsect zullen doden.

De nematoden zoeken in de grond de slakken op en dringen deze binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals de mond. De nematoden scheiden in de slak specifieke bacteriën uit waarmee ze samen leven. Na enkele dagen stopt de geïnfecteerde slak met eten om uiteindelijke af te sterven. De aaltjes voeden zich en ontwikkelen zich verder in het dode slakkenlichaam. De nieuwe generaties nematoden komen na de ontbinding van de slak terug vrij in de grond en gaan weer op zoek naar nieuwe prooien.


Fig.3 - Aaltjes tegen slakken.

We werken met insectparasitaire nematoden. Dit wil zeggen dat de nematoden parasiteren op dierlijke organismen, in dit geval slakken. Deze nematoden zijn onschadelijk voor de planten en worden vaak foutief verwisseld met plantparasitaire nematoden, die wel parasiteren op planten en zorgen voor onder andere de aardappelziekte.

Ben ik voor altijd verlost van naaktslakken?

No-slug is geen wondermiddel tegen slakken. Echter zal het wel je slakkenpopulatie drastische opruimen in de grond waardoor je nog weinig slakken boven de grond zult zien. Zie je voor de behandeling 100den slakken boven de grond, weet je dat er 1000den onder de grond zitten en kun je de aaltjesbehandeling na 6 weken best herhalen.

No-slug biedt gedurende minimaal 6 weken bescherming tegen naaktslakken. Na deze 6 weken wordt de activiteit van de nematoden geremd onder invloed van natuurlijk voorkomende roof nematoden en parasitaire schimmels in de grond. In vochtige gronden of indien je perceel aan weiland of bos grenst, krijg je jaarlijks een nieuwe toevoer van slakken en ben je verplicht ook jaarlijks te behandelen.

Onschadelijk?!

Biogroei verkoopt enkel producten die onschadelijk zijn voor mens, dier (zoals huisdieren, regenwormen) en milieu. De producten werken steeds zeer specifiek op het plaaginsect en hebben geen enkele invloed op andere (bodem)wezens. De producten zijn toegestaan in de biologische landbouw, komen van nature voor en zullen zelf nooit een plaag vormen. Met Biogroei producten bent u zeker, we serve nature.


Fig.4 - Onschadelijk voor mens, dier en milieu.

Slakken bestrijden in (moestuin)bakken?

Aaltjes tegen slakken kun je ook perfect gebruiken in moestuinbakken. Gebruik koper tape zodat er geen slakken meer in de potten of bloembakken geraken en behandel je potgrond met No-slug. De aaltjes zullen je slakken bestrijden en door de kopertape kunnen er geen nieuwe slakken meer in. Als er toch nog een slak, binnen de zes weken na verspreiding van No-slug, over je kopertape zou geraken zal deze slak worden geïnfecteerd en zal deze slak sterven.

Aaltjes overdoseren is trouwens geen enkel probleem. Door meer aaltjes op een (veel) kleinere oppervlakte te verspreiden ga je alleen maar rapper resultaat zien. Omdat er meer slakken tegelijk geïnfecteerd zullen geraken en zullen sterven.

Hoe No-slug gebruiken?

 1. Zorg ervoor dat het gazon of de grond vochtig is alvorens nematoden toe te passen. Beregen vooraf indien nodig.
 2. De nematoden worden geleverd in een kleisubstantie. Meng deze kleisubstantie met water en verspreid deze over het gazon of de grond (steeds 's avonds of met bewolkt of regenachtig weer). Verwijder schors indien nodig.
 3. Na behandeling mag de ondergrond niet uitdrogen gedurende minimum 2 weken, liefst 5 weken, na toepassing. De bovenste cm van de grondlaag mag wel opdrogen, de nematoden werken immers in de ondergrond. Een vochtige zomer is dus ideaal om de nematoden toe te passen.
Een uitgebreide handleiding is steeds meegeleverd met het product of bekijk dit filmpje van twee minuten:


Fig.5 - No-slug aaltjes tegen slakken.

Wat zeggen de moestuiniers?

 • "Na ontvangst heb ik de no-slug dadelijk verwerkt en toegepast. Binnen enkele weken en maanden nog maar van een paar slakjes tegengekomen.Product doet goed zijn werk."
 • "Normaal heb ik elke jaar heel veel last van slakken, en na de toepassing van no-slug eigenlijk heel minimaal of zeg maar bijna niets meer. "
 • "Ook sommige slakken die soms zichtbaar zijn liggen daarna dood door de werking van no-slug. Tot nu toe na een heel tal maanden nog steeds maar een paar slakjes tegengekomen, dus heet product heeft wel degelijk effect." - Tristan
 • "Weinig tot geen slakken meer tegen gekomen in onze moestuin. Bedankt voor het geweldige product en de snelle levering." - Elke
 • Ook Jelle van de Makkelijke moestuin© is aan de slag gegaan met ons product. Lees hier zijn ervaring.

No-slug© bewaren?

No-slug en andere aaltjes zijn levende organismen en kunnen geen maanden bewaard worden. Bestel No-slug net voordat je het wilt gaan gebruiken. Het product is minimum 7 dagen bewaarbaar bij 5°C.

Meer informatie
Plaag Naaktslakken
Opsomming beschrijving Doodt de slakken in de ondergrond, Toepassen van half maart – half oktober, Oplossen en aangieten op de grond, Voor 40 m² en 100 m²

Tips

 • Beperkte houdbaarheid (>7 dagen), bestellen wanneer je het nodig hebt!
 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.
 • Gebruik een nematodenspuit voor grote oppervlakten.