Laden...

Nestkast pimpelmees - zwarte mees

€ 21,30 € 17,60
Mezen zijn de natuurlijke bestrijders van verschillende soorten insecten, larven en/of rupsen, waaronder die van de buxusmot en de eikenprocessierups.
Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

Mezen zijn natuurlijke bestrijders van bladluizen, insecten en allerhande larven en rupsen in je tuin. De pimpelmees en de zwarte mees kennen we als flinke eters van de rupsen van de o.a. de buxusmot en eikenprocessierups.

Dit mooie vogelhuis, gemaakt uit FSC hout én met een echt leien dak, heeft een opening met diameter 28 mm. Deze kleinere opening is perfect op maat van de pimpelmees en de zwarte mees. Dat maakt dit duurzame wigwam nestkastje perfect voor deze kleinere mezensoorten.

Hoe gebruiken?

Hang je nestkast op 1.5 tot 2 m hoogte, beschut van de volle zon, regen en wind. De uitvliegopening wordt het best naar het oosten gericht. Is deze eerste optie niet mogelijk, kies dan voor het noorden of noordoosten. Zorg idealiter voor een vrije aanvliegroute. Er mogen geen bladeren, takken of andere obstakels voor de vliegopening hangen.

Hang de nestkast(en) alvast in het najaar op zodat de vogels kunnen wennen aan de kasten en deze met leisteen afgewerkte nestkast kunnen gebruiken als schuil- en overnachtingsplaats.

Stop zelf geen materiaal in de nestkast, dat doen de vogels liever zelf. In een natuurlijke tuin vinden de vogels voldoende nestmateriaal.

Stoor de vogels zo weinig mogelijk tijdens de broedperiode. Ga zeker niet in de aanvliegroute staan of zitten, dit kan leiden tot stoppen van het voeren van de jongen.

Hoever nestkasten van elkaar plaatsen?

Hang je verschillende nestkasten voor verschillende vogelsoorten? Dan moeten deze vogelhuisjes minimum 3 meter uit elkaar hangen. Nestkastjes van dezelfde soort hang je optimaal 15 meter uit elkaar. In de broedtijd hebben vogels immers een territorium en wanneer je dezelfde kasten te dicht bijeen hangt kan dit voor onderlinge ruzie zorgen. Alleen huismussen houden van buren en kunnen meerdere nestkasten in hun territorium verdragen.

Nestkasten schoonmaken?

De nestkast wordt best enkele dagen na het uitvliegen van de jongen schoongemaakt met heet water. Je kan de nestkast ook stofzuigen om zo ongedierte zoals bv. vogelvlooien te verwijderen.

Gezien vogels ook in de nestkasten slapen tijdens de winter, kan je de kast begin maart nogmaals controleren en eventueel schoonmaken als er teveel uitwerpselen in aanwezig zijn.

Nestkasten kunnen door de mezen ook zelf worden schoongemaakt, als wij mensen het niet doen. Opgedroogde mezenpoep verwijderen ze zelf, evenals oud nestmateriaal als het niet te vies is. Of als het nest nog schoon is, bouwen ze een nieuw nest bovenop het bestaande.

Een nest waar dode mezen in hebben gelegen of door andere insecten werd bevolkt, zal niet meer als nestkast gebruikt worden.

Afmetingen

  • Hoogte: 31 cm
  • Diepte: 17cm
  • Breedte: 21 cm
  • Invliegopening: 2,8 cm

Tip:

De bodemhoeken van dit nestkastje zijn voorzien van beschermingsmateriaal voor tijdens het transport. Deze 4 hoekbeschermers kan je verwijderen bij ontvangst van je bestelling.

Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nestkast pimpelmees - zwarte mees
Uw waardering