Natuurpunt insectenhotel Sinne

(0 reviews)

Insectenhotel Sinne bevat 8 compartimentjes. Hierin zullen zich nuttige insecten verschuilen zoals oorwormen, solidaire bijen, kevers en hommels.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Insectenhotel Sinne is gevuld met bamboe, ronde houtblokjes, denappels en bevat een opening voor hommels. Insecten zijn onmisbaar in onze tuinen. Ze zijn natuurlijke bestrijders van ons plagen en helpen bijen en hommels bij de bestuiving van bloemen en planten. Bij het plaatsen van insectenhotels help je de natuur!

Hommels

De kleine ronde opening in één van de vakken van het insectenhotel is bedoeld voor hommels. Hommels die voornamelijk bovengronds nesten vormen, kunnen hierin komen huizen.

Bijen

De bamboestokjes zijn ideaal voor solitaire bijen, ze zullen zorgen voor leven in de kast! Wilde bijen vestigen zich graag in holle stokjes en buisjes. Elke bijensoort heeft een voorkeur voor een specifieke grootte. De metselbij kiest een diameter tussen 3 en 7 mm, terwijl de maskerbij 2 tot 4 mm verkiest. Na het leggen van hun eitjes sluiten wilde bijen de buisjes af met een laagje leem. Hierdoor kun je gemakkelijk volgen hoeveel bewoners dit gedeelte van het insectenhotel telt. Gebruik geen pesticide en zorg voor genoeg stuifmeelhoudende bloemen en planten zodat ze zich extra thuis voelen in je insectenhuis.

Oorwormen

Oorwormen en kevers zullen zich vestigen in de houtblokjes met kleine gaatjes en tussen de denappels. Oorwormen zijn natuurlijke vijanden van bladluizen net zoals het lieveheersbeestjeslarven of gaasvlieglarven.

Plaatsing

Hang het insectenhotel op een beschutte plaats, beschermd tegen de regen. De beste plaats is een zonnige muur dicht bij bloeiende planten.

Solitaire bijen blijken niet te houden van oude insectenhuisjes. Daarom is het aangewezen om insectenhotels na twee jaar te vervangen.

Natuurpunt steunen

Bij elke aankoop steun je natuurpunt. Als lid van natuurpunt krijg je 5% korting op de natuurpunt producten.

Materiaal

FSC-hout

Product afmetingen

Breedte: 11 cm Hoogte: 39,5 cm Lengte: 37,5 cm

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op