Lavameel

5/5.0 (10 reviews)
Lavameel zorgt voor grotere, gezondere en resistentere planten. Het toedienen van lavameel geeft de plant de nodige bouwstenen om uit te groeien tot sterke planten die weinig ziekten kennen.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Lavameel wordt gebruikt om de bodem te verrijken. Dit gesteentemeel bevat een hoge concentratie aan silicium (kiezelzuur) en andere sporenelementen maar daarnaast ook calcium, fosfor, magnesium en kleimineralen. Lavameelkorrels kunnen verstoven of aangegoten worden over de bladeren van planten. Lavameel is een zacht gesteentemeel waardoor de voedingsstoffen sneller ter beschikking komen in de grond.

Voordelen van lava?

 1. Vervang uw jaarlijkse kalkgift door regelmatige lavagiften tijdens het groeiseizoen: uw verhoogt daarmee de zuurtegraad van de grond en voegt tegelijk mineralen en vitaminen aan de planten en bodem toe! Twee vliegen in één klap!
 2. Een juiste zuurtegraad zorgt voor een actieve bodem met micro-organismen. Deze laatsten zorgen ervoor dat de planten voedingsstoffen (meststoffen) kunnen opnemen. Zeer belangrijk dus!
 3. Dankzij de sporenelementen in lavameel komen er terug voldoende vitaminen en mineralen in de vruchten terecht en dus ook in ons lichaam als we de vruchten eten.
 4. Lavameel verstuiven op de planten zorgt voor sterkere en gezondere planten danzij de aanwezige silicium in lava waardoor schadelijke schimmels minder kans krijgen om te ontwikkelen.
 5. Lavameel kan ook vocht onttrekken aan schadelijke insecten die op de bladeren aanwezig zijn. TIP: stuif wekelijks of om de twee weken uw buxushagen met lava om de jonge rupsen te irriteren en uw planten te versterken.
 6. CO2 wordt dankzij lavameel in de bodem vastgelegd waardoor het niet in de lucht terecht komt. Zeer belangrijk want de planten kunnen daardoor de aanwezige CO2 gebruiken om te groeien!
 7. Ideaal te combineren met mycorrhizaschimmels.
 8. Ideaal voor op de komposthoop en in dierenverblijven om de geur te absorberen.
 9. Goed voor de spijsvertering van dieren en een hulp tegen bloedluizen bij kippen.

Waar gebruiken?

Zowel grasvlakten, gazons, groententuinen, kruidentuinen als siertuinen varen wel bij het gebruik van lavameel.

Hoeveel lavameel gebruiken?

 • Verstuif 250 g per 100 m² ’s morgens of ’s avonds op de bladeren, om de twee weken herhalen gedurende het hele groeiseizoen. Idealiter blijft het 12 u droog na het verstuiven.
 • Gebruik 250 g per m² in stallen om de mestgeur te absorberen, zo vaak als nodig.
 • Gebruik 20 kg per 100 m² grasoppervlakte op jaarbasis.
Video
placeholder image
Reviews
Voor de liefhebber, amateur of specialist.
Mijn ervaring begon toen ik de ultieme kruidengids van Biogroei.nl tegenkwam, die vol staat met goede, leuke en interessante informatie.

Om mijn eigen tuin een goede verzorging te geven heb ik hier verschillende producten besteld waar ik zeer tevreden over ben.

Ik zal hier terugkomen en raad Biogroei.nl zeker aan!
Bijzonder snel en een heel goed product geleverd, SUPER!!
Bijzonder snel en een heel goed product geleverd, SUPER!!
Erg behulpzaam en vriendelijk
Advies klopt en snelle reactie
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op