9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Kweekpakket lieveheersbeestjes

5/5.0 (1 reviews)

Dit kweekpakket bevat alles voor het opkweken van larven van lieveheersbeestjes tot volwassen lieveheersbeestjes.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Dit kweekpakket bevat de larven en het nodige voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes.

Opgelet, deze kweekset is enkel leverbaar van februari tot oktober: na de kweek dient men de lieveheersbeestjes uit te zetten en dat kan enkel bij gunstige, insect vriendelijke buitentemperaturen.

Inhoud pakket

  • Klein doorzichtig doosje met papiertjes
  • Tussen de papiertjes zitten 30+ eitjes/larfjes waarvan er enkele uitgroeien tot volwassen lieveheersbeestjes
  • Genoeg voedsel voor de kweek volledig rond te maken
  • Vivarium waarin je de larven kunt opkweken
  • Leuk boekje voor de kinderen met spelletjes en verhaaltje over lieveheersbeestjes
Lees hier hoe de kweekset werkt.

Wilt u zelf lieveheersbeestjes kweken?

Bij het bestellen van dit product ontvangt u een klein doosje met 30 larven en genoeg voedsel om de larven op te kweken tot volwassen lieveheersbeestjes. Deze larven zijn specifiek geselecteerd om een maand samen op te groeien in een vivarium. Uit de 30 larven mag u een drietal volwassen lieveheersbeestjes verwachten. Ook hier gebeurt een natuurlijke selectie en sterven er larfjes tijdens de ontwikkelingscyclus af.

In de klas kunt u werken rond lieveheersbeestjes en een gezellig lieveheersbeesthoekje creeëren. Onderstaande eerste drie foto's zijn uit de klas van Juf Janneke die met ons schoolpakket aan de slag is gegaan.

Lieveheersbeesthoekje
Fig.1 - Lieveheersbeesthoekje.

Met centraal het vivarium en de lieveheersbeestjeslarven.

vivarium met larven
Fig.2 - Vivarium met larven.

Hier zijn de larven al groot en in het laatste stadia gekomen. Hierna zullen ze verpoppen.

laatste larve stadia
Fig.3 - Larven in vierde larvestadia.

Als u geluk heeft en op de juiste moment aan het kijken bent in je kweekset ziet u onderstaand uniek stadia. Lieveheersbeestjes die juist uit hun pop gekropen zijn, hebben voor enkele uren geen stippen en zullen geel van kleur zijn.

Fig.4 - Lieveheersbeestje eerste uur na het uit de pop kruipen.

Indien u uitgewerkte lesideeën en knutselideeën wilt, mooie posters, leuk verhaaltje, spelletjes enz bent u perfect af met het schoolpakket rond lieveheersbeestjes. Kunt u zelf op genoeg ideeën komen en uitwerken en wilt u enkel de larven ontvangen, bent u perfect af met dit kweeksetje. Bij dit kweeksetje is geen vivarium meegeleverd zoals op de foto's. U moet zelf voorzien in een doorzichtig potje. In de Adaliabox en in het schoolpakket zit een vivarium meegeleverd. Een vergrootglas om de larfjes te bestuderen kun je hier terugvinden.

Heeft u de Adaliabox of schoolpakket al eens aangekocht en wilt u de ontwikkeling van uw lieveheersbeestjes herbeleven? Dan is dit het aangewezen product om uw Adalia bipunctata kweekje opnieuw over te doen.

Navulling adaliabox
Fig.5 - Adaliabox navulling.

Waarom kan ik niet gewoon lieveheersbeestjeslarven aankopen die voor bladluisbestrijding gebruikt worden?

De larven in de Adaliabox, het schoolpakket en deze navulling zijn zeer specifiek geselecteerd voor het kweken van lieveheersbeestjes. Dit is nodig omdat larven van lieveheersbeestjes van nature kannibalistisch zijn. Om dit zoveel mogelijk te vermijden leveren we larven in exact hetzelfde larve stadia (zodat ze even sterk zijn als hun broertje) en genoeg voedsel voor de volledige kweek. Door het toevoegen van bladluis, die je in de tuin hebt gevonden, ga je nog betere resultaten bekomen.

Hoe werkt het?

  1. U koopt deze speciaal geselecteerde larven voor het kweken van lieveheersbeestjes. Hier wordt extra veel voedsel bijgeleverd.
  2. Wij sturen je de kweekset/navulling toe met PostNL. Dit kan langer duren dan op deze pagina aangegeven. Doordat dit gespecialiseerde larven zijn, duurt de levering iets langer. Contacteer ons indien je 'snel' of op een specifiek moment de larven wilt ontvangen.
  3. De larven kun je niet laten liggen, de kweek is begonnen. Geniet van het proces dat een 20 dagen duurt.
Reviews
Geweldig dit
We hebben er 100 gekocht. Ze hebben zich nu door de rozenstruik verplaatst en ze eten zich heel mooi groot. Wat geweldig dit
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op