Kraunema

24,00 € 19,83 €
In voorraad
SKU
kraunema
24,00 € 19,83 €
Op voorraad
Vandaag besteld, woensdag verzonden
 • Aaltjes tegen taxuskeverlarven
 • Toepassen van half maart - eind april
 • Toepassen van half juli - eind oktober
 • Oplossen en aangieten op de grond

Voor behandeling tegen:

geen

Kraunema bevat aaltjes tegen de larven van taxuskever. Taxuskever effectief bestrijden met aaltjes.

24,00 € 19,83 €

Het product Kraunema bevat werkzame nematoden Steinernema Kraussei tegen de larven van de taxuskever. We werken met insect-parasitaire aaltjes of nematoden. Dit wil zeggen dat de nematoden parasiteren op dierlijke organismen. Deze nematoden zijn onschadelijk voor de planten en worden vaak foutief verwisseld met plant-parasitaire nematoden, die wel parasiteren op planten. Het product is volledig veilig voor mens, dier (ook voor regenwormen) en plant, het werkt zeer specifiek tegen larven van de taxuskever. Er bestaat geen probleem met resistentie.

De nematoden kunnen kort (een week tot 10 dagen) bewaard worden in de kleisubstantie waarin ze geleverd worden. Het product moet in de koelkast bewaard worden tot aan de vervaldatum op de verpakking.

Door vermenging met water worden de nematoden in oplossing gebracht, dit wordt met een gieter zonder broes over de te behandelen oppervlakte verspreid. De nematoden zoeken de larven op in de grond en dringen binnen in deze larven. Speciale bacteriën die in symbiose leven met de nematoden, komen vrij in de larven van de taxuskever. Dit geeft een lichtgele verkleuring van de larven. De nematoden ontwikkelen zich verder in de dode taxuskeverlarven die bij de ontbinding van de larven vrij komen. Het product blijft 6 weken werkzaam. Larven die na deze periode uit de eieren komen, ontsnappen aan deze behandeling.

Toepassingsvoorwaarden

 • Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens Kraunema toe te passen. Beregen vooraf indien nodig.
 • Na behandeling mag de ondergrond niet uitdrogen gedurende minimum 2 tot 4 weken na toepassing. De bovenste cm van de grondlaag mag wel opdrogen, de nematoden werken immers in de ondergrond.
 • De bodemtemperatuur mag niet onder 5 °C dalen gedurende de behandelingsperiode. De ondergrond moet dus minimum 5 °C bedragen. Een eenmalige lichte nachtvorst is oppervlakkig aan de bodem en gaat niet de totale ondergrond doen bevriezen. In die zin is dit niet erg. Een bodemtemperatuur van meer dan 30°C kan de werking ook reduceren dus niet tijdens een hittegolf in de zomer gebruiken. In de zomer gebruik je beter B-green tegen larven van taxuskever (dubbel doseren).
 • Er mag geen boomschors liggen daar waar je de nematoden wilt aangieten. Met boomschors kunnen de nematoden niet doordringen in de ondergrond en is er verlies van product. Je kan de boomschors plaatselijk verwijderen rond de planten. Na behandeling mag de schors er weer direct terug op.
 • Gebruik nematoden niet in fel zonlicht, steeds ’s avonds of met bewolkt of regenachtig weer.
 • Gebruik bij toepassing de totale inhoud van een pakje in één keer, omdat de nematoden niet homogeen verdeeld zijn in de formulering.

Toepassingsperioden

Er zijn buiten twee toepassingsperiodes: maart - eind april en half juli - begin november. Beide periodes moeten de nematoden aangegoten worden op alle plaatsen waar larven aanwezig zijn en dit gedurende twee jaar na elkaar. Dit is noodzakelijk om de cyclus van de taxuskever te doorbreken. In de periode van eind april - half juli zijn er geen larven in de grond. In mei verpoppen de taxuskevers en komen de volwassen kevers te voorschijn. In deze periode kun je dus geen behandeling met nematoden uitvoeren.

Alternatief

Buiten Kraunema kun je Taxuskeverlarven ook bestrijden met B-green. Echter kan Kraunema vroeger in het voorjaar en later in de herfst gebruikt worden en B-green enkel in de zomerperiode. Dit omdat de aaltjes van Kraunema minder gevoelig zijn aan lagere bodemtemperaturen.

Houdbaarheid

Kan ik aaltjes bewaren?

Ja, bewaren kan in het verhoudvak (+5°C) in de koelkast tot aan de vervaldatum. Hou er wel rekening mee dat het gaat over een levend product, met een zeer korte houdbaarheidsdatum (minimum 7 dagen). Het beste is om onze producten te bestellen wanneer je ze nodig hebt.

Onschadelijk

Is het product echt 100% onschadelijk?

Ja, onze producten zijn onschadelijk voor mens, natuur en (huis)dier. Zo kun je met een gerust hart in je natuurlijke, biologische en ecologische tuin zitten en werken. Onze producten worden gebruikt in de biologische landbouw.

Heeft u een veiligheidsfiche van het product?

Neen, onze producten bevatten geen veiligheidsfiche. Dit omdat het onschadelijk is en dus geen veiligheidsvoorschriften heeft om aan te voldoen. Gebruik het product wel steeds voor wat het bedoeld is: Biologische plaagbestrijding.

Levering

Wat is de levertijd en wanneer heb ik mijn product in huis?

De levertijd is terug te vinden op de productpagina. Op de pagina "Verzenden en afhalen" vind je alle nodig informatie over de verzending, verzendingskosten en levertijden.

Welke bezorgopties kan ik kiezen?

Je kunt je bestelling laten leveren door DPD of komen afhalen bij Biogroei (Biezenstraat 10 3040 Loonbeek). Het is ook mogelijk om het pakketje te laten leveren bij onze verdeelpunten of in een DPD parcelshop. Echter moet u dan nog steeds de verzendingskosten betalen. Wilt u het product afhalen in een verdeelpunt of parcelshop, stuur dan even een mailtje na uw bestelling en wij zorgen dat dit in orde komt.

Kan ik nu bestellen en het op een datum na keuze ontvangen?

Ja, plaats de bestelling en stuur een mailtje met informatie wanneer je uw product wilt ontvangen. Dit kan van pas komen als het nog niet de juiste bestrijdingsperiode is en je het niet wilt vergeten.

Ik wil het product in een bepaalde regelmaat ontvangen, kan dit?

Wil je een product elke week of om de X aantal weken ontvangen? Dit is geen probleem. Plaats een bestelling met het correcte aantal producten en laat ons per mail even weten wanneer u de producten wilt ontvangen. Bijvoorbeeld: Ik wil dat het product elke donderdag wordt verstuurd.

Leveren jullie het hele jaar?

Ja, wij leveren ook in de winter en zomer. We verzenden dan onder de juiste condities, waardoor we de productkwaliteit kunnen garanderen. Bij zeer lage temperaturen kan het eens voorvallen dat we een levering uitstellen. U wordt steeds op de hoogte gebracht.

Ik wou het product nog niet ontvangen, u weet toch dat het nu zinloos is om het te gebruiken?!

Veel van onze producten worden zowel binnen als buiten gebruikt. Hierdoor verzenden we alle bestellingen de eerst volgende verzendmoment. Ben je niet zeker of het de juiste moment van toepassing is, contacteer ons dan even, we helpen je graag verder.

Verpakking

Het is 30°C, gaan de aaltjes nog leven?

Wij verzenden de producten steeds onder de correcte omstandigheden. Bij warme temperaturen verzenden we onze pakketjes gekoeld. We bepalen steeds afhankelijk van het weer, de juiste verzendmethode. Zo ontvangt u steeds de beste productkwaliteit.

Hoe ziet mijn pakketje er uit?

Indien het product gekoeld wordt verzonden, is dit in een EPS doos met een neutrale kartonnen omdoos. Laten de temperaturen het toe om zonder koelelement te versturen, dan sturen wij onze bestellingen in kartonnen (brievenbus)doosjes.

Betalen

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Wij bieden de volgende betaalmethodes aan: iDeal, bancontact, Paypal, creditcard of handmatige overboeking. Hou bij handmatige overboeking wel rekening met 3 dagen extra levertijd van je bestelling.

Extra informatie

Biogroei-tuin

We gebruiken onze producten zelf al 25 jaar in onze ecologische tuin. We plaatsen geregeld een blog berichtje over de werkzaamheden in onze tuin.

Over ons

Biogroei bestaat al meer dan 25 jaar. Ons doel is om jou te helpen naar een ecologische tuin in evenwicht. Een tuin waar je niet meer moet bestrijden omdat natuurlijke vijanden zoals egels, vogels, padden en loopkevers je tuin bewonen. Lees meer wie we zijn en wat we doen om dit doel te bereiken.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips