Werkt mijn feromoonval?

De werking van de feromoonval en feromooncapsule is eenvoudig te controleren door te kijken naar uw vangst op de lijmplaat of in de vangpot.

Vangjaren

De eerste twee jaren spreken we steeds over "vangjaren", dit omdat amper enkele mannetjes veel vrouwtjes kunnen bevruchten. In de eerste twee jaren zul je niet elke mot kunnen wegvangen waardoor je nog steeds schade zal blijven ondervinden. Na deze vangjaren vang je elk jaar minder motten omdat de populatie aan schadelijke insecten is teruggedrongen. Blijf dus enkele jaren de feromoonval hangen om goede resultaten te zien en we raden aan om preventief (1 val/100m²) te blijven hangen, ook als je geen schade meer ondervindt.

Kwaliteit

Feromooncapsules moeten koel bewaard worden voor het behouden van een optimale kwaliteit. Na productiedatum blijven ze één jaar goed in de ijskast en twee jaar in de diepvries. Als u bij ons capsules aankoopt zijn die nog hetzelfde seizoen geproduceerd. Hierdoor kunt u de capsules nog twee seizoenen gebruiken.

Bespaar verzendingskosten

Doordat onze capsules hetzelfde seizoen vers worden geproduceerd, kunt u direct capsules kopen voor twee seizoenen en moet u volgend jaar niet opnieuw verzendingskosten betalen. Dit is positief voor uw portemonnee én voor het milieu.

Koopt u capsules bij een tuincentrum, vraag dan gerust waar deze bewaard worden en wanneer deze geproduceerd zijn. Zo kunt u eenvoudig achterhalen welke de kwaliteit is van de capsules. In al onze verdeelpunten worden de capsules koel bewaard in een ijskast en wij waken er op dat er geen capsules meer verkocht worden die te oud zijn. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van ons merk waarborgen.

Pas op

Sommige merken verkopen de capsules met val, samen in 1 verpakking. Dit wil zeggen dat de val én de capsules geruime tijd op kamertemperatuur in het winkelrek liggen. Wanneer feromooncapsules te lang worden blootgesteld aan kamertemperatuur kan dit hun werking negatief beinvloeden! Het is dan ook logisch dat hierdoor de val niet meer optimaal werkt en u niet het gewenste resultaat bekomt.