Insectparasitaire nematoden of aaltjes zijn microscopische kleine wormpjes die je niet met het blote oog kan waarnemen. Aaltjes komen van nature voor in de grond. Onze aaltjes zijn verschillend met de aaltjes in de natuur omdat ze specifieke bacteriën bij zich dragen die dodelijk zijn voor bepaalde schadelijke insecten. Zo bestrijden ze met name naaktslakken, engerlingen, larven van taxuskever, larven van varenrouwmuggen en emelten (larven van langpootmug).

De aaltjes of nematoden dringen het schadelijk insect binnen via natuurlijke lichaamsopeningen. Ze infecteren hun prooi met specifieke bacteriën die het schadelijke insect doodt. Daarna gebruiken de aaltjes de gastheer om zich te vermenigvuldigen. Bij ontbinding van het schadelijk insect komt een nieuw leger aaltjes vrij in de grond om nieuwe prooien te infecteren.

Toepassen van aaltjes is eenvoudig. De aaltjes worden geleverd in een kleisubstantie, die opgelost moet worden in water. Deze oplossing wordt met een gieter over het gazon of de te behandelen grond verspreid.

Aaltjes kopen om effectief en natuurlijk uw plaag te bestrijden?

 1. B-green - Aaltjes tegen engerlingen
  B-green
  > Aaltjes tegen engerlingen
  Slechts 19,00 € 15,70 €
 2. Stenema - Aaltjes tegen rouwmug larven
  Stenema
  > Nematoden tegen varenrouwmuglarven
  Slechts 19,00 € 15,70 €
 3. No-slug - Aaltjes tegen slakken
  No-slug
  > Nematoden tegen (naakt)slakken
  Slechts 27,00 € 22,31 €
 1. B-green+
  B-green+
  > Aaltjes tegen engerlingen
  Slechts 43,95 € 36,32 €
 2. C-green
  C-green
  > Nematoden tegen emelten
  Slechts 19,00 € 15,70 €
 3. Kraunema - Aaltjes tegen taxuskever larven
  Kraunema
  > Nematoden tegen larven van de taxuskever
  Slechts 24,00 € 19,83 €