Verzenden en afhalen
transport stuifmeel door hommel

Wij verzenden levend materiaal op maandag en woensdag. Niet levend materiaal zoals vallen en feromonen worden dagelijks verzonden. Je ontvangt steeds een track & trace voor het opvolgen van je bestelling.

CORONA UPDATE

  • Door de grote drukte bij de koerierdiensten zitten er vertragingen op de verzendingen. Wij blijven zoals jullie van ons gewoon zijn snel verzenden, meestal voor 11:59 uur besteld, vandaag verzonden.
  • Wegens de corona-maatregelen van verschillende landen is de productie en aldus ook toelevering van verschillende producten in het gedrang. Hierdoor kan het zijn dat producten vertraagd worden uitgeleverd. Je wordt steeds op de hoogte gehouden van je bestelling.
  • Bezorgers tekenen voor ontvangst. Om contact te minimaliseren en afstand te bewaren, tekenen koerierdiensten zelf voor ontvangst. Eventueel vragen ze achter de laatste 3 cijfers van je identiteitskaart. De bezorger noteert deze cijfercode in het handtekeningsveld.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Levende organismen

Aaltjes en nuttige insecten verzenden we op maandag en woensdag. Bestellingen geplaatst tot zondag avond 16:00 uur en dinsdag avond 16:00 worden respectievelijk maandag en woensdag verzonden.

We werken met levende organismen die vers geproduceerd worden op de dag van verzending, hierdoor ontvang je steeds het meest verse materiaal.

Je zal je pakketje meestal dinsdag of donderdag in ontvangst nemen. Steeds krijg je een track & trace op het moment dat je bestelling verzonden is. Geen mail ontvangen? Kijk zeker eens in je spam folder.

Niet levend materiaal

Besteld voor 12:00 uur, vertrekt dezelfde dag nog met DPD of PostNL.

Bankoverboeking

Indien je met bankoverschrijving (overboeking) betaalt, duurt het meestal 1 tot 5 werkdagen vooraleer de betaling geregistreerd is. Hierdoor kan je bestelling grote vertragingen oplopen. Wij raden daarom betalingen met overboeking af.

Verzendings- en verwerkingskosten

Wij verzenden gratis vanaf een aankoopbedrag van 50 euro, anders zijn de bezorg- en verwerkingskosten 5,95 euro (Incl BTW). Dit zowel voor verzendingen naar Nederland als België.

We zouden graag uw pakketje gratis verzenden. Jammer genoeg hebben we nog geen koerier gevonden die dit ook voor ons wilt doen. Ook verzenden we uw pakketje gekoeld indien nodig. Dit hangt af van de buitentemperatuur en van het type product. De hieraan verbonden meerkost nemen wij op ons voor het garanderen van de kwaliteit.

Inwoners van eilanden zoals de waddeneilanden of Zeeland met de postcodes: "1791-1797, 8881-8884, 8891-8897, 8899, 9161-9164, 9166" moeten 15 euro (Incl BTW) toeslag betalen als men het pakje aan huis wil geleverd krijgen. Dit is het extra supplement dat door DPD aangerekend wordt om op een eiland te leveren. Je kan dit vermijden door op het vasteland je pakje te laten leveren in een parcelshop en het daar de dag nadien op te halen. Contacteer ons voor bijkomende informatie hieromtrent.


Afhalen bij Biogroei

Zelf afhalen bij Biogroei

Corona: Uit voorzorg kunnen enkel online geplaatste en afgerekende bestellingen worden afgehaald. Er kan momenteel niet met kaart of cash betaald worden.

Wilt u meer productinformatie of ons beter leren kennen? Dit is steeds mogelijk na afspraak: Contacteer ons.

Niet-levend materiaal zoals feromoonvallen, mechanische hulpmiddelen en schoolpakketten kunnen elke werkdage worden afgehaald, na afspraak.

Levend materiaal zoals de larven van lieveheersbeestjes, nuttige insecten of aaltjes kunnen enkel afgehaald worden na bestelling & betaling op de volgende werkdagen:

  • Maandag na 15u
  • Dinsdag: 9u - 17u
  • Woensdag na 15u
  • Donderdag: 9u - 17u
  • Vrijdag: 9u - 17u

We werken op afspraak omdat er niet altijd iemand aanwezig is op de dispatching. Een afspraak vindt liefst plaats tussen 9:00u en 17:00u, echter zijn we wel flexibel.

Als u op ons verdeelcentrum wilt langs komen, stuurt de GPS u meestal verkeerd (door het veld). Volg de hoofdbaan tot aan de kerk van Loonbeek, van daar kan je de bordjes "Biogroei" volgen.


Neutrale omdoos

Verpakking

We besteden veel aandacht aan onze verpakking. Afhankelijk van het product en de verwachte buitentemperaturen van het moment wordt bekeken of jouw bestelling gekoeld moet verzonden worden. Het kan dus perfect zijn dat u de ene keer wel een gekoeld pakketje toe krijgt en de andere keer niet. We beoordelen dit dagelijks.

Indien uw pakketje gekoeld wordt verzonden, zitten de producten in een EPS doos met een Icepack. De EPS doos wordt steeds voorzien van een kartonnen neutrale omverpakking.

Uitzonderingen

Hommelkasten

Een standaard hommelkast kan worden verzonden. De mini-hives echter worden niet verzonden maar moeten afgehaald worden in ons depot: Biezenstraat 10, 3040 Loonbeek.

Jouw product is niet voorradig/productieproblemen

We werken met levende organismen waardoor er steeds een onvoorspelbaar probleem kan voorkomen. U wordt per mail of telefoon verwittigd zodat je niet nodeloos op je pakket moet wachten. Het product wordt in samenspraak met jou zo snel mogelijk verstuurd. Wil je liever je geld terug in deze situatie? Uiteraard is dit geen probleem en zullen we het geld zo snel mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 7 werkdagen.

Extreme temperaturen

Zowel in de wintermaanden als zomermaanden kan soms niet verzonden worden. Door extreme hitte of extreme koude temperaturen overleven sommigen nuttige insecten langere verzendperiodes niet. Wenst u toch een product bij een lagere of hogere temperatuur te ontvangen, kan dit enkel op uw eigen verantwoordelijkheid. Wij communiceren steeds als dit het geval is. Bij uitzonderlijke temperaturen kan je alsnog insecten of nematoden komen afhalen na afspraak mits deze ze op voorhand besteld en betaald zijn.