Verzenden en afhalen

Wij verzenden alles als pakketje op maandag en woensdag, waardoor meestal uw pakketje op dinsdag of donderdag zal geleverd worden.

Is er niemand thuis? Geef DPD dan een neerzettingstoestemming. Zo geef je DPD de toestemming om je pakketje achter te laten langs de carport/bij de deur/in de brievenbus... of een andere locatie naar keuze. We werken veelal met levende producten, waardoor het snel in ontvangst nemen van de producten cruciaal is voor de kwaliteit.

Fig.1 - Dpd logo.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Bestelling geplaatst op Wij verzenden uw bestelling op Je ontvangt je bestelling van DPD in BE en NL in 95% van de gevallen op
Maandag Woensdag Donderdag
Dinsdag Woensdag Donderdag
Woensdag Maandag Dinsdag
Donderdag Maandag Dinsdag
Vrijdag Maandag Dinsdag
Zaterdag Maandag Dinsdag
Zondag Maandag Dinsdag

We verzenden op maandag en woensdag alle bestellingen als pakketje met DPD. Omdat we werken met levende organismen die vers geproduceerd worden, verzenden we nog niet elke weekdag. De producten worden meestal dezelfde dag dat ze geproduceerd worden nog verzonden naar je. Je ontvangt jouw bestelling dinsdag of donderdag van DPD, dit zowel in België als Nederland.

Opgelet: indien je met bankoverschrijving (overboeking) betaalt, duurt het meestal 1 tot 2 werkdagen vooraleer de betaling geregistreerd is.

Niet thuis op de dag van levering?

Omdat we voornamelijk werken met levende organismen is het van belang om uw bestelling zo snel mogelijk in ontvangst te nemen en zo snel mogelijk uit te zetten of te gebruiken.
Je kunt ons, DPD en jouw beestjes helpen om de levering succesvol te laten verlopen.

 1. Je laat dit ons op voorhand weten, waardoor we het kunnen verzenden naar een parcelshop. Dit is een winkel in uw buurt, meestal binnen enkele kilometers. U kunt parcelshops terug vinden via www.dpd.com/be of www.dpd.com/nl Hier kunt u uw pakketje eenvoudig gaan ophalen door het tonen van uw identiteitskaart.
 2. Indien uw pakketje al verzonden is kunt u een "neerzettingstoestemming" geven. Dit betekend dat de chauffeur van DPD uw pakketje in de brievenbus steekt (indien mogelijk) of een andere locatie naar keuze (langs de carport/aan de deur). We raden deze mogelijkheid ten zeerste aan.
 3. Indien uw pakketje is aangeboden, maar er was niemand thuis op leveringsadres, zal DPD het pakketje dezelfde dag of de volgende werkdag brengen naar de dichtstbijzijnde parcelshop. U kunt alles opvolgen via uw track-and-trace. Ook laat de chauffeur een briefje achter in de brievenbus. Ga het pakketje zo snel als mogelijk afhalen.
Fig.2 - Verwittiging van levering.
Fig.3 - Pakketmogelijkheden.

Verzendingskosten

Wij verzenden gratis bij een aankoopbedrag boven de 50 euro, anders zijn de bezorgkosten 5,95 euro (Incl BTW). Dit zowel voor verzendingen naar Nederland als België.

We zouden graag uw pakketje gratis verzenden, jammer genoeg hebben we nog geen koerier gevonden die dit ook voor ons wilt doen. Ook verzenden we uw pakketje gekoeld indien dit nodig is, dit hangt af van de buitentemperatuur en van het product, deze extra kosten nemen wij op ons voor het garanderen van de kwaliteit.

Inwoners van eilanden zoals de waddeneilanden of Zeeland met de postcodes: "1791-1797, 8881-8884, 8891-8897, 8899, 9161-9164, 9166" moeten 15 euro (Incl BTW) toeslag betalen als men het pakje aan huis wil geleverd krijgen. Dit is het extra supplement dat door DPD aangerekend wordt om op een eiland te leveren. Je kan dit vermijden door op het vaste land je pakje te laten leveren in een parcelshop en het daar de dag nadien op te pikken. Geef dan direct het adres van de parcelshop in (op het vasteland) waar je het pakje wilt geleverd hebben.

Afhalen Biogroei

Wilt u meer productinformatie of ons beter leren kennen? Dit is steeds mogelijk na afspraak: Contacteer ons.

Niet-levend materiaal zoals feromoonvallen, mechanische hulpmiddelen en schoolpakketten kunnen alle werkdagen worden afgehaald na afspraak.

Levend materiaal zoals de larven van lieveheersbeestjes, nuttige insecten of aaltjes kunnen enkel afgehaald worden na bestelling & betaling op de volgende werkdagen:

 • Maandag na 16u
 • Dinsdag: 9u - 18u
 • Woensdag na 16u
 • Donderdag: 9u - 18u
 • Vrijdag: 9u - 18u

We werken op afspraak, dit omdat er niet altijd iemand aanwezig is. Een afspraak vind liefst plaats tussen 9:00u en 18:00u, echter zijn we wel flexibel.

Als u op ons verdeelcentrum wilt langs komen stuurt de GPS u meestal verkeerd (door het veld). Volg de hoofdbaan tot aan de kerk, waar u daarna de bordjes "Biogroei" kunt verder volgen.

Fig.2 - Afhalen Biogroei

Verpakking

We besteden veel aandacht aan onze verpakking. Afhankelijk van het product en de verwachte buitentemperaturen van het moment wordt gekeken of jouw bestelling gekoeld moet verzonden worden. Het kan dus perfect zijn dat u de ene keer wel een gekoeld pakketje toe krijgt en de andere keer niet. We beoordelen dit dagelijks.

Indien uw pakketje gekoeld wordt verzonden, zitten de producten in een EPS doos met een Icepack. De EPS doos wordt steeds voorzien van een kartonnen neutrale omverpakking.

Fig.3 - Standaard verpakking.

Uitzonderingen

 1. Hommelkasten
 2. Wij verzenden geen hommelkasten. Deze kunt u alleen afhalen in ons depot: Biezenstraat 10, 3040 Loonbeek.

 3. Uw product is niet voorradig/productieproblemen
 4. We werken met levende organismen waardoor er steeds een onvoorspelbaar probleem kan voorkomen. U wordt per mail of telefoon verwittigd zodat je niet nodeloos op je pakket moet wachten. Het product wordt in samenspraak met u zo snel mogelijk verstuurd. Wil je liever je geld terug in deze situatie? Uiteraard is dit geen probleem en zullen we het geld zo snel mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 7 werkdagen.

 5. Extreme temperaturen
 6. Zowel in de wintermaanden als zomermaanden kan soms niet verzonden worden. Door extreme hitte of extreme koude temperaturen overleven sommigen nuttige insecten langere verzendperiodes niet. Wenst u toch een product bij een lagere of hogere temperatuur te ontvangen, kan dit enkel op uw eigen verantwoordelijkheid. Wij communiceren steeds als dit het geval is. In deze weken kan je wel je insecten of nematoden komen afhalen na afspraak mits u ze op voorhand besteld en betaald heeft.

Categorieën: Over de webshop