Werkt mijn feromoonval?

De werking van de feromoonval en feromooncapsule is eenvoudig te controleren door te kijken naar uw vangst op de lijmplaat of in de vangpot.

Vangjaren

De eerste twee jaren spreken we steeds over "vangjaren", dit omdat enkele mannetjes veel vrouwtjes kunnen bevruchten. In de eerste twee jaren zul je niet elke mot kunnen wegvangen waardoor je nog steeds schade gaat ondervinden. Na deze vangjaren, vang je elk jaar minder motten omdat de populatie aan schadelijke insecten is teruggedrongen. Blijf dus enkele jaren de feromoonval hangen om goede resultaten te zien en we raden aan om preventief (1 val/100m²) te blijven hangen, ook als je geen schade meer ondervind.

Kwaliteit

Feromooncapsules moeten koel bewaard worden voor het bewaren van een optimale kwaliteit. Na productiedatum blijven ze één jaar goed in de ijskast en twee jaar in de diepvries. Als u bij ons capsules aankoopt zijn die nog hetzelfde seizoen geproduceerd. Hierdoor kunt u de capsules nog twee seizoenen gebruiken.

Bespaar verzendingskosten

Doordat onze capsules hetzelfde seizoen nog geproduceerd worden als u ze aankoopt, kunt u direct capsules kopen voor twee seizoenen en moet u volgend jaar niet opnieuw verzendingskosten betalen. Dit is een uitsparing in de portemonnee als voor het milieu.

Koopt u capsules bij een tuincentrum, vraag dan gerust waar deze bewaard worden en wanneer deze geproduceerd zijn. Zo kunt u eenvoudig achterhalen wat de kwaliteit is van de capsules. Bent u in één van onze verdeelpunten worden de capsules steeds koel bewaard in een ijskast en wij bewaken er ook op dat er geen capsules meer verkocht worden die te oud zijn. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van ons merk waarborgen.

Pas op

Sommige merken verkopen de capsules met val, de val en capsules liggen in het rek op kamertemperatuur. Dit is logische als de val niet meer optimaal werkt en u niet het gewenste resultaat bekomt.

Categorieën: Feromoonvallen