Veel gestelde vragen No-slug

Over de jaren zijn er heel wat vragen gesteld geweest. Hier zijn de meest voorkomende voor de bestrijding van slakken met aaltjes.

 • Is No-slug veilig voor kinderen, dieren, bijen of ander levende organismen? Is het veilig te verspreiden over mijn voedsel?

  Ja, No-slug bevat een specifiek nematode: Phasmarhabditis hermaphrodita en is veilig te gebruiken voor je voedsel. Het is ongevaarlijk voor mens, natuur zoals bijen en regenwormen of (huis)dieren. Zoals je bij elk eetwaar moet doen, moet je ook hier je voedsel wassen voor gebruik en het product toepassen zoals op de verpakking of handleiding beschreven staat.

 • Kan ik No-slug gebruiken voor biologische teelt?

  Ja, No-slug is goedgekeurd als biologisch bestrijdingsproduct.

 • Hoelang werkt No-slug?

  Deze nematoden komen natuurlijk voor in onze bodem. Om deze reden praten we ook over natuurlijke bestrijding. Door No-slug toe te passen gaan we het aantal nematoden in de grond gigantisch laten stijgen. Hierdoor gaan de nematoden in overmacht zijn ten opzichte van de aanwezige slakken en de populatie slakken in de grond laten verminderen. Echter zal de grond deze overmaat aan nematoden niet kunnen onderhouden waardoor deze nematoden terug afsterven na zes weken.

 • Hoe lang kan ik No-slug bewaren?

  Minimum één week. Er staat steeds een vervaldatum op de verpakking. Bestel No-slug op het moment dat je het nodig hebt.

 • Mijn bestelling was twee dagen onderweg, is dat erg?

  Dit kan gebeuren. DPD doet er soms een dag langer over dan afgesproken. Leg het gewoon zo snel mogelijk in de ijskast of verspreid het zo snel mogelijk over je aangetaste oppervlakte.

 • Mijn bestelling heeft in het weekend op de post gelegen, is dat erg?

  Ja, dit komt niet ten goede van de kwaliteit van de aaltjes of nematoden. Het product is zeker niet onbruikbaar, maar de kwaliteit is niet meer naar onze hoge standaard. Om deze reden verzenden wij enkel op maandag, dinsdag en woensdag om te voorkomen dat je bestelling in het weekend bij de post blijft liggen. Gebruik je verpakking zo snel mogelijk. Levering moet steeds gebeuren op een plaats waar iemand het zo snel mogelijk in de ijskast kan leggen. Dit hangt allemaal samen met de buitentemperatuur.

 • Werkt No-slug wel?

  Nematoden zijn minder efficiënt bij warm weer. Nematoden kunnen niet tegen UV-straling, waardoor No-slug steeds moet toegepast worden in de avond. Dit gezegd zijnde, No-slug is zeer effectief. Nematoden tegen naaktslakken bestaan al vele jaren (15+ jaar) en wordt succesvol verkocht. We ontvangen heel af en toe een opmerking dat het niet gewerkt heeft. Meestal is dit te verklaren door toepassingsproblemen. No-slug is geen directe oplossing, slakken hebben enkele dagen tijd nodig om te sterven. No-slug zal een gigantische impact hebben op de aanwezige slakken in je grond. Wij gebruiken ook No-slug in onze Biogroei tuin en ja het werkt!

 • Ik heb No-slug verspreid in mijn moestuin, moet ik nog iets doen?

  Ja, na het verspreiden van No-slug (in de avond) moet je je gewassen nog afspoelen. Dit om er voor te zorgen dat de nematoden niet op je gewas blijven liggen en afsterven. Zorg er steeds voor dat de nematoden op de grond terecht komen.

 • Kan ik overdoseren?

  Neen, een overdosis No-slug kan geen kwaad, maar is ook niet nodig. De aangegeven dosis op de verpakking werkt effectief als je het verspreidt op de juiste manier.

 • Moet ik blijven bewateren na verspreiding?

  Ja, verspreid No-slug met water en spoel je gewassen af met het zelfde volume water. Ook als het droog is moet je bewateren. Je moet er steeds voor zorgen dat de ondergrond vochtig blijft voor twee weken. Hierdoor kunnen de nematoden bewegen in de grond.

 • Is No-slug effectief in potten?

  Ja, slakken leven ook in potten en zolang je ervoor zorgt dat de grond niet uitdroogt is No-slug effectief.

 • Ik gebruikte No-slug, maar heb nog steeds slakken! Waarom?

  Er zijn meerdere mogelijkheden. No-slug werkt niet direct, aaltjes hebben enkele dagen nodig om de slakken te infecteren en te doden. Wees geduldig. Je hebt eventueel slakken van je omgeving, echter zouden deze geen grote problemen mogen veroorzaken omdat ze ook eten van rottend afval en slakken die zich binnen de zes weken in je tuin durven begeven zullen geïnfecteerd worden en sterven.

 • Werkt mijn No-slug?

  Als je de gebruikershandleiding hebt gevolgd en gebruikt vóór vervaldatum dan zouden ze moeten werken. Het is geen mirakeloplossing, maar wel zeer goed en je zult resultaat zien. Wacht minstens één week.