De meeste geschikte planten voor de studentenkamer
Pannenkoekenplant
Pilea peperomioides - Pannenkoekenplant

Een woning voelt pas echt als thuis als er een paar mooie plantjes staan. Maar hoe combineer je dat met het drukke studentenleven? Door de studie, (bij)baan, en feestjes kan het verzorgen van de flora in de studentenkamer er weleens bij inschieten. Gelukkig hoeft dat helemaal geen probleem te vormen; het plantenrijk kent namelijk veel planten die gewend zijn om onder moeilijke omstandigheden te groeien.

Deze planten hebben relatief weinig water nodig en stellen geen hoge eisen aan de hoeveelheid licht in de kamer of de luchtvochtigheid en zijn daardoor ideaal als groene studiemaatjes. Lees hieronder verder voor de meest geschikte planten voor de studentenkamer.

Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant dankt zijn naam aan de kenmerkende bladeren, die lijken op kleine pannenkoekjes. Dankzij zijn retro look is de plant inmiddels een populaire gift voor housewarmings geworden. Een bijkomend voordeel is dat de Pannenkoekenplant weinig verzorging nodig heeft. Zolang je de plant met enige regelmaat een scheutje water geeft en op een redelijk lichte plek zet, groeit deze als spreekwoordelijke kool. De opvallende, groene verschijning zuivert bovendien de lucht in je studentenkamer.

Bevalt de Pannenkoekenplant goed? Dan kun je het aantal van deze planten gemakkelijk uitbreiden. De Pannenkoekenplant maakt namelijk zelf regelmatig kleine stekjes die je eenvoudig in een eigen pot plaatst.

Cactus en Sanseveiria
Cactus en Sansevieria

Cactus

De cactus kan uiteraard niet ontbreken in ons rijtje met studentenkamer-planten. Cactussen staan terecht bekend als planten die bijna niet dood zijn te krijgen. Zet je cactus in het raam zodat deze genoeg zonlicht krijgt en je hebt er vervolgens bijna geen omkijken naar.

Doordat de cactus gewend is om onder barre omstandigheden te overleven, kan de plant een maand zonder water. Er zijn enorm veel soorten cactussen dus er is altijd een cactus die in jouw studentenkamer past.

Sansevieria

De Sansevieria is misschien wel de ultieme studentenkamer-plant. In 2009 werd de Sansevieria Kirkii uitgeroepen tot studentenplant van het jaar, maar in feite zijn alle variant van de Sansevieria ideale planten voor de studentenkamer.

Een lage aanschafprijs, luchtzuiverend en praktisch onverwoestbaar; dat is de Sansevieria in een notendop. Door de dikke bladeren heeft de plant weinig water nodig. Sterker nog, je kunt beter te weinig water geven dan te veel. De Sansevieria zet giftige stofjes in de lucht om in zuurstof zorgt daarnaast dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Hierdoor is de plant goed voor je gezondheid en je productiviteit tijdens het studeren!

Yucca

Op zoek naar een plant die jouw studentenkamer een exotische uitstraling geeft, maar niet te moeilijk is qua verzorging? Dan is de Yucca de ideale plant voor jou.

Met dank aan het lange stammetje waar de langwerpige bladeren aan groeien, staat de Yucca ook wel bekend als Palmlelie. Net als andere palmen heeft deze plant weinig water nodig en kan hij goed tegen warmte. Als de onderste bladeren een bruine kleur krijgen, kun je deze verwijderen, zodat de plant energie krijgt om verder te groeien. Zo makkelijk kan het zijn!

Zamioculcas
Zamioculcas

Zamioculcas

Wil je jouw studentenkamer verrijken met planten die de woning wat extra stijl geven? Kijk dan zeker eens naar de Zamioculcas. Deze plant heeft fraaie, glimmende bladeren die in een soort veerachtige vorm omhoog staan.

De Zamioculcas groeit van oorsprong in droge gebieden op rotsachtige grond, waardoor hij lange periodes van droogte gewend is. Je hoeft de plant daarom niet veel water te geven en ook een plekje bij de verwarming is geen probleem. De Zamioculcas is in de volksmond ook wel bekend als kamerpalm en kan zowel in de zon als halfschaduw staan.

Ook interessant om te lezen: