Planning en ontwerp van de tuin

Oké, dus je wilt een natuurlijke, biologische (moes)tuin beginnen. Hoewel het verleidelijk is om naar buiten te rennen en te gaan graven en planten, is het een goed idee om wat tijd te nemen en je aanval te plannen. Hier zijn enkele richtlijnen voor tuinontwerp om in gedachten te houden om er zeker van te kunnen zijn dat je eerste poging een groot succes zal zijn.

Plant voor je behoeften.

Treurwilg

Dit is belangrijk. Als je een heel kleine achtertuin hebt maar een Treurwilg plant, heb je al snel geen achtertuin meer, alleen maar een boom. Of als je kleine kinderen of huisdieren hebt, zijn bloemen zoals lupine of zoete erwten mooi, maar giftig. Gebruik je gezond verstand.

Kies planten die het goed doen in je omgeving.

Het is altijd gemakkelijker om met planten te werken die houden van het klimaat dat je hebt, in plaats van de hele dag rondrennen, water geven, bemesten en wieden om ze gelukkig te houden. Een beetje onderzoek zal een lange weg gaan. Ontdek wat andere lokale tuiniers aan het doen zijn.

Bouw de grond voordat je plant.

Het harken van een paar zakken mest of compost in een zaaibed voordat er iets geplant is, is relatief eenvoudig. Het proberen te transformeren van de grond rond reeds gevestigde planten is een enorme opgave. Ik moet ook vermelden dat een van de meest elementaire regels van biologisch tuinieren is goed zorgen voor je grond. Je tuin wordt gezonder en heeft minder problemen met insecten, ziekten en onkruid.

Weet hoeveel licht je toekomstige tuin zal krijgen.

Je hebt misschien een paar geweldige groenten geplant, maar geen enkele hoeveelheid bidden voor de tuingoden zal ervoor zorgen dat ze groeien als ze niet genoeg licht hebben. Stel jezelf een paar basisvragen: Hoe wordt het licht verdeeld? Zijn er schaduwplekken? Hoe zit het met de zonrijke gebieden? Het afstemmen van de juiste plant, op hoeveel licht een deel van je tuin ontvangt, kan grote problemen op de weg voorkomen.

Functioneel gezien zijn er veel manieren om een tuin te ontwerpen, zodat deze gemakkelijker groeit en te onderhouden is. Voor veel tuiniers met weinig tijd kunnen vaste planten, die jaar na jaar alleen opkomen, een geweldige oplossing zijn ten opzichte van eenjarige planten die elk jaar moeten worden geplant. Overweeg ook om kruiden te laten groeien die niet alleen geweldig ruiken en minimale verzorging vereisen, maar die ook helpen om je kookkunsten op te fleuren. De meeste zijn vaste planten, net als bieslook en lente-uitjes.

Lees de volledige biologisch tuinieren gids

Inleiding biologische tuinieren

1) Voordelen Biologische tuinieren

2) Planning en ontwerp van de tuin

3) Ken je tuingrond

4) Maak van composteren een succesverhaal!

5) Zaden oogsten, drogen en zaaien

6) Het verschil tussen soorten meststoffen: Organische mest, kunstmest en plantaardige mest

7) Het probleem van pesticide gebruik

8) Seizoensgebonden verzorging

9) Vruchtwisseling, een must voor elke moestuin en kas

10) Oogsten en oogst bewaren

Categorieën: Biologische tuinieren gids