Feromoonval kastanjemineermot | Inclusief 4 feromonen (Cameraria Ohridella)

5/5.0 (1 reviews)

Vang de kastanje mineermot weg met de funnelval en het kastanjemineermot feromoon Cameraria Ohridella. De prijs omvat een feromoonval met vier feromonen, voldoende voor een volledig seizoen kastanjemineermot weg te vangen.

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Schade van kastanje mineermot

De mijngangen die de larven veroorzaken in de bladeren zorgen voor vroegtijdige bruinverkleuring en bij zware aantasting voor bladafval. Hierdoor kan de boom tijdens de zomer minder reserves opbouwen, wat de conditie van de boom verzwakt. Ze worden hierdoor gevoeliger voor andere belagers en ziektes.

schadebeeld kastanjemineermot

Feromoonval kastanje mineermot

De feromoonval is een plastic funnelval. Het deksel lijkt op een paraplu met in het midden een gat met een kleine dop. Deze dop sluit het feromoonmandje af waarin de feromooncapsules wordt geplaatst. Het kastanjemineermot feromoon is doordrenkt met de geur die de vrouwtjes verspreiden om de mannetjes te lokken. Het feromoon is dus soortspecifiek en vangt enkel mannelijke kastanjemineermotten. In de vangbeker doe je 4 cm water, al dan niet gemengd met een neutraal geurend detergent.

Inhoud Feromoonval kastanjemineermot

  • Groene funnelval (doorzichtige opvangemmer, groene funnel/ trechter, groen deksel, groen koordje, groen feromoonmandje)
  • Vier feromonen kastanjemineermot, voldoende voor een volledig seizoen.

Hoeveel feromoonvallen kastanje mineermot uithangen?

Hang 1 feromoonval per grote kastanjeboom of 1 feromoonval per drie jonge bomen. Hang nooit meerdere vallen in één boom. Op die manier worden er massaal motten aangetrokken maar ze vinden de vallen niet meer omdat de feromoongeur alom aanwezig is.

Wanneer de feromoonval uithangen?

De feromoonval wordt vanaf half april tot eind september opgehangen. Het beste resultaat wordt bekomen als je de feromoonval ophangt voor de eerste vlucht is gestart. De drie eerste jaren moet je als vangjaren beschouwen.

Door het wegvangen van de motten zal de aantasting met de jaren verminderen en de bladeren van uw kastanjeboom ook langer groen blijven.De plastic val kan jaarlijks herbruikt worden. De feromonen kunnen apart worden bijbesteld. Elke capsule gaat 6 weken mee. Je hebt vier feromonen nodig voor een bescherming van april tot oktober.

Gezien de kastanjemineermot de grootste tijd als larve doorbrengt in de mineergangen is kastanjemineermot bestrijden met chemische middelen niet zinvol.

Lijmband kastanjemineermot

De feromoonval kan gecombineerd worden met een lijmband (zie Roller trap yellow) om de vrouwelijke kastanjemineermotten uit de boom te houden. De vrouwtjes hebben geen vleugels en klimmen langs de stam omhoog om boven in de kruin te paren met de aanvliegende mannetjes. De boomlijmband is dus een effectief hulpmiddel in de strijd tegen de kastanjemineermot en wordt best gecombineerd gebruikt met de feromoonval. Kies voor de lijmband van 30 cm hoog want als de boomlijmband niet hoog is, kunnen de vrouwtjes erover springen en alsnog in de kruin geraken. Zorg er ook voor dat je omringende bomen die met hun kruinen tegen elkaar komen, beschermt met een boomlijmband. Anders kunnen de vrouwtjes via de stam van een andere boom, toch nog in de kruin van de kastanjeboom geraken.

Hoe feromonen bewaren?

Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur voor een langere periode, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Reviews
star star star star star
Blij jullie ontmoet te hebben!
Op zoek naar enkele producten om mijn kastanjeboom te redden ben ik Biogroei tegengekomen. Bestelling, verzending, ontvangst, ... alles prima en vlot gegaan. En wat een fijne attentie, die foto in de doos! Het enthousiasme dat jullie uitstralen, super.

Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op