Feromoonval eikenprocessierups vlinder | Incl. 2 feromonen

28,00 € 23,14 €
In voorraad
SKU
60083
28,00 € 23,14 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Vangt mannelijke motten weg
  • Bevat feromoonval en twee feromonen
  • Eén val per eikenboom
  • Uithangen van begin juli tot september

Voor behandeling tegen:

Naast kaal gevreten eikenbomen, veroorzaakt de eikenprocessierups vooral ernstige jeukhinder bij mensen die in contact komen met hun brandharen. De funnelval in combinatie met de feromooncapsule Thaumetopoea processionae geeft je zicht op de grootte van de populatie van eikenprocessievlinders in je omgeving. De prijs omvat 1 funnelval en 2 feromooncapsules.

Eikenprocessierupsen (Thaumetopoea processionae) trekken voornamelijk 's avonds en ’s nachts ‘in processie' vanuit spinsels of dikke takken naar de bladeren van de boom om zich daar te voeden. Het zijn vooral zomereikenbomen die hun voorkeur genieten. Sinds 1990 komt deze vlinder algemeen voor in België en Nederland. In Vlaanderen vinden we hem vooral in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams -brabant.

Begin april komen de oranjeachtige gekleurde rupsen uit de eitjes. Deze eitjes werden door de vrouwtjes al in september van het vorige jaar afgelegd en hebben overwinterd. Gezien de rupsen bij het uitkomen nog geen brandharen hebben, is er nog geen hinder. Na de derde vervelling, die start rond half mei, krijgen de rupsen hun brandharen en zorgen zij voor hevige jeuk. Vanaf juli verpoppen de rupsen zich in een stevige cocon van haren en ander materiaal en groeien uit tot een onopvallende grijze nachtvlinder. De vluchten van de volwassen vlinder starten begin juli en gaan door tot begin september.

De feromoonval, in dit geval een funnelval, kan vanaf begin juli worden opgehangen om de vlinders van de eikenprocessierups weg te vangen. Er zijn 2 feromonen bijgevoegd die elk 6 weken werkzaam zijn, voldoende voor de hele vluchtperiode. De funnelval is een plastieke val die kan herbruikt worden, de feromooncapsules kunnen apart bijbesteld worden.

Hang maximum 1 val per boom als je één eikenboom hebt. Hang maximum 1 val per drie bomen als je meerdere bomen hebt. Teveel vallen uithangen kan een averechts effect geven waardoor er geurverwarring ontstaat en minder vlinders worden gevangen. Indien veel vlinders worden gevangen, kan men het volgend jaar veel rupsen verwachten. De val geeft je zicht op de grootte van de populatie eikenprocessievlinders in je omgeving. De funnelval eikenprocessierups is een hulpmiddel in de strijd tegen de eikenprocessierups

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromoonval eikenprocessierups vlinder | Incl. 2 feromonen
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Meer keuzes: