Feromoon trosrups (Lobesia Botrana)

6,00 € 4,96 €
In voorraad
SKU
60139
6,00 € 4,96 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

Voor behandeling tegen:

Eén feromooncapsule Lobesia Botrana ter bestrijding van de trosrups in de druiventeelt. Te gebruiken in combinatie met een deltaval. Elke feromooncapsule is 6 weken werkzaam (4weken bij warmer weer).

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Lobesia botrana wordt gebruikt om de trosrups te bestrijden met behulp van een deltaval. De ferocapsule beginnen uithangen vanaf maart in gestookte serres en vanaf eind april in koude serres of buiten.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Feromonen bewaren?

Feromoonampules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromoon trosrups (Lobesia Botrana)
Uw waardering

Tips

  • Doe handschoenen aan om de feromoon te monteren.
  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik de juiste val in combinatie met het feromoon.