Feromoon kleine wintervlinder (Operophtera brumata)

5/5.0 (1 reviews)

Wordt verwacht in 2024

Deze verpakking bevat één feromooncapsule Operophtera brumata ter bestrijding van de kleine wintervlinder. Hier kan je de feromooncapsule afzonderlijk bestellen. Elke ferocapsule is 6 weken actief, je hebt twee verpakkingen nodig voor een volledig seizoen.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De feromooncapsule Operophtera brumata wordt gebruikt om de kleine wintervlinder weg te vangen met behulp van een deltaval of funnelval. Beginnen uithangen vanaf eind oktober als de eerste nachtvorst optreedt tot en met december, bij zachte winter tot in januari. De feromooncapsule is 6 weken actief (4 weken bij warm weer). Je moet ermee rekening houden dat je verschillende jaren na elkaar de feromoonval moet uithangen om de populatie kleine wintervlinder weg te vangen.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft. Bij gebruik van een deltaval kan je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat leggen of in het bijhorend feromoonmandje doen dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val. Beide methodes zijn goed.

Ingeval je een plastieke funnelval gebruikt, moet de feromoonampule in het feromoonmandje worden gedaan om vervolgens in het deksel van de funnelval te klemmen. Indien je een hoge populatie aan wintervlinders hebt, kies je beter voor de funnelval. De lijmbodem van een deltaval kan op 1 nacht vol zitten met mannetjes. Indien je toch een deltaval prefereert, best lijmbodems extra bij bestellen.

Feromooncapsules bewaren?

Feromonen kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries. De feromonen zitten afzonderlijk verpakt in een aluminium zakje waardoor de diepvries geuren niet vermengd kunnen worden met de feromoongeur.

Reviews
Heel tevreden
Heel tevreden met de producten en snelle service. Mijn vragen werden snel en heel vriendelijk beantwoord! In een woord gezegd: proficiat!

Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op