Feromooncapsule Eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea)

(0 reviews)

Deze verpakking bevat één feromoon ter bestrijding van de Eikenprocessierups. Hier kan je de feromooncapsules afzonderlijk bestellen. Elke feromooncapsule is 6 weken actief.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Deze verpakking bevat één feromooncapsule ter bestrijding van de Eikenprocessierups. Hier kan je de feromooncapsules afzonderlijk bestellen. Elke feromooncapsule is 6 weken actief. Je hebt er twee nodig voor alle vluchten weg te vangen per jaar.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Eikenprocessierups

Tussen half april en begin mei komen de oranjeachtige gekleurde rupsen uit de eitjes. Deze eitjes werden door de vrouwtjes al in september van het vorige jaar afgelegd. Gezien de rupsen bij het uitkomen nog geen brandharen hebben, is er nog geen hinder. Na de derde vervelling, die start rond half mei, krijgen de rupsen hun brandharen en zorgen zij voor hevige jeuk. Vanaf juli verpoppen de rupsen zich in een stevige cocon van haren en ander materiaal en groeien uit tot een onopvallende grijze nachtvlinder. De vluchten van de volwassen vlinder starten rond juli en gaan door tot begin september.

Wanneer feromoonval uithangen?

Feromooncapsules tegen de Eikenprocessierups worden gebruikt met een funnelval. De vluchten van de volwassen vlinder starten rond juli en gaan door tot begin september. Vanaf dat moment moet je de funnelval uithangen. De feromooncapsule is 6 weken actief. Je moet ermee rekening houden dat je verschillende jaren na elkaar de feromoonval moet uithangen om de populatie te verkleinen.

Feromooncapsules bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in een afgesloten potje zodat geen geuren van de diepvries vermengd worden met de feromoongeuren.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op