Feromoon Buxusmot (Cydalima perspectalis)

Waardering:
100 % of 100
5,00 € 4,13 €
In voorraad
SKU
60114
5,00 € 4,13 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
  • 1 capsule per verpakking
  • Feromoon 6 weken werkzaam

Voor behandeling tegen:

Feromooncapsule Cydalima perspectalis voor het wegvangen van de buxusmot. Te gebruiken in combinatie met een funnelval. Je hebt vier feromoonampules nodig voor het dekken van één seizoen.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Wanneer feromoonval uithangen?

De buxusmot heeft twee generaties per jaar. Uit ervaring blijkt echter dat de generaties elkaar meer overlappen en de feromonen best worden uitgehangen van eind mei tot half oktober.

  • 1ste generatie vlinders vliegt vanaf juni tot juli.
  • 2de generatie vlinders vliegt van eind augustus tot half oktober.

De feromooncapsule Cydalima perspectalis wordt gebruikt om de buxusmot weg te vangen met behulp van een deltaval of funnelval. De funnelval vangt veel meer weg en wordt aangeraden boven de deltaval. Elke feromooncapsule is 6 weken actief (4 weken bij warm weer). Je hebt vier feromonen nodig per seizoen. Uithangen doe je vanaf eind mei.

Feromooncapsule bevestigen?

Om de feromoon te bevestigen in de val, draag je bv. handschoenen zodat de feromoongeur zuiver blijft.

Bij gebruik van een deltaval leg je de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat. Er wordt een bijhorend feromoonmandje meegeleverd dat met een ophangsysteem wordt bevestigd in de nok van de val, maar deze methode blijkt uit ervaring niet zo effectief te zijn. Veel buxusmotten komen op de geur af maar laten zich niet vangen aan de lijmplaat.

Ingeval je een plastieke funnelval gebruikt, moet de feromooncapsule in het feromoonmandje worden gedaan. Dit feromoonmandje klik je vervolgens in het deksel van de funnelval. Ter herinnering: Het gebruik van een funnelval is aangeraden: dit is de meest doeltreffende vangtechniek.

Feromooncapsules bewaren?

Feromooncapsules kunnen 2 jaar bewaard worden in de diepvries in hun ongeopende verpakking. Op die manier worden de feromooncapsules niet aangetast door eventuele geuren van andere producten in de diepvries.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Feromoon Buxusmot (Cydalima perspectalis)
Uw waardering

Tips

  • Doe handschoenen aan om de feromoon te monteren.
  • Bewaar de feromooncapsule in de diepvries tot gebruik.
  • Vervang de feromooncapsule op tijd, na zes weken.
  • Gebruik de juiste val in combinatie met het feromoon.