Feromoon indische meelmot (Plodia interpunctella)

(0 reviews)
Je koopt hier 1 feromoon Indische meelmot. Moet gecombineerd gebruikt worden met lijmplaten of een funnelval.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Indische meelmot of Plodia interpunctella

De indische meelmot is 1 cm groot en over de hele wereld verspreid. Het is een mot die in tegenstelling tot de Grauwe meelmot niet alleen meel maar heel veel voedingswaren kan aantasten. Alle granen en graanproducten zoals havermout, muesli, pasta’s, rijst, melen maar ook gedroogde vruchten zoals rozijntjes, dadels en nootjes, chocolade en koekjes kunnen worden aangetast. Daarom wordt ze ook voorraadmot, meelmot of voedselmot genoemd.

Je krijgt de besmetting door voedsel te kopen dat reeds besmet is. In je keukenkast vreten de larven zich door nieuwe verpakkingen van karton en plastic om dan nieuwe voedingswaren aan te tasten.

Meelmotten bestrijden

Wil je de Indische meelmot wegvangen in een ruimte, gebruik het feromoon Indische meelmot dan in combinatie met een funnelval. Je doet 4 cm water in de val en hangt boven in de val het feromoonmandje met de bijhorende feromooncapulse. Gebruik hiervoor handschoenen of een pincet zodat de feromoon zuiver van geur blijft.

In je keukenkast gebruik je best het feromoon Indische meelmot in combinatie met lijmplaten. Leg het feromoon op de lijmplaat. De motten zullen aangetrokken worden tot het feromoon en blijven hangen in de lijm.

Hoe werkt een feromoon?

De feromooncapsules zijn per stuk verpakt, elke feromoon gaat 6 weken mee. Het feromoon vangt de mannelijke motten weg met de bedoeling de cyclus van de Indische meelmot te doorbreken. De feromonen hebben een actieradius van 50 meter. De val moet minstens 6 weken blijven staan/hangen of tot de volledige plaag opgeruimd is.

Gezien de larven in allerlei kleine kiertjes kunnen huizen, is het aangeraden om minstens nog één maand nadat de laatste motten gesignaleerd zijn, de feromoonval te blijven uithangen. Controleer ook ’s nachts op aanwezigheid van motten gezien de motten vooral ’s nachts vliegen.

Bijkomende maatregelen tegen voedselmotten?

  • Verwijder meteen alle aangetaste voedingswaren uit je kast. Controleer ook gesloten verpakkingen op inboorgaten van de larven.
  • Ontsmet de kast met azijn of etherische oliën op basis van lavendel.
  • Doe nieuwe voedingswaren in plastic voorraaddozen die je kan afsluiten.

Feromonen bewaren

Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op