Feromoon grauwe meelmot (Ephestia kuehniella)

(0 reviews)
Je koopt hier 1 feromooncapsule tegen de grauwe meelmot. Moet gecombineerd gebruikt worden met een funnelval.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Grauwe meelmot of Ephestia kuehniella

De grauwe meelmot is een nachtvlinder met een spanwijdte van 20 tot 25 millimeter. De rups van de grauwe meelmot leeft vooral van tarwemeel, maar soms ook van ander plantaardig materiaal of zelfs van dode insecten. De meelmot tref je vooral in de korenmolens en de voedingsindustrie aan. De meelmot kan zich daar ontwikkelen tot een plaag.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken.

Wanneer de feromoonval grauwe meelmot gebruiken?

De meelmot vliegt in principe van april tot in oktober. In verwarmde omgevingen zoals bakkerijen en molens kunnen ze echter het hele jaar vliegen met 4 tot 6 opeenvolgende generaties per jaar. In dit laatste geval moet de feromoonval ook het volledige jaar uitgehangen worden.

Hoe de feromoonval grauwe meelmot gebruiken?

Om de grauwe meelmot weg te vangen combineer je de feromooncapsule met een funnelval. Feromooncapsules zijn per stuk verpakt, elke capsule gaat 6 weken mee. Het feromoon vangt de mannelijke motten weg zodat vrouwtjes minder bevrucht worden met de bedoeling de cyclus van de meelmot te doorbreken. De feromonen hebben een actieradius van 50 meter.

Feromonen bewaren

Koop je een voorraad feromonen, bewaar ze dan in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op