EM® Ceramics keramiek pijpjes | 0.5kg (ca. 350 stuks)

(0 reviews)
EM keramiek pijpjes verbeteren de waterkwaliteit en de conservering van voedsel. EM keramiek pijpjes worden gemaakt van Seto klei en gefermenteerd door Effectieve Micro-organisme.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Wat doen EM -X keramiek

EM keramiek kraaltjes en buisjes verbeteren de waterkwaliteit en conservering van voedsel. EM keramiek wordt gemaakt van Seto klei en gefermenteerd door Effectieve Micro-organisme. Het wordt gebakken op 1300 °C. De EM overleeft dit bakken niet maar de frequenties die ze uitzenden worden in de vorm van trillingen in de keramiek opgeslagen.

EM keramiek werkt volgens het principe van resonantie. De trillingen van de pijpjes worden afgegeven aan het water die vervolgens deze frequentie kan opslaan. Het gaat het water revitaliseren waardoor kalkaanslag en oxidatie vermindert, onaangename geuren verdwijnen en de kwaliteit van het water verbetert.

Dankzij het principe van resonantie verbetert EM keramiek ook de houdbaarheid van voedsel in de koelkast of de fruitmand.

Toepassingen van EM-X keramiek

  • In drinkwater kannen leggen: 4 tot 10 stuks per liter
  • In waterkoker, koffiezet, Brita waterfilter leggen: 4 tot 10 stuks per liter
  • In waterkranen en doucheknoppen: zeefje van de waterkraan af schroeven en keramiek buisjes er in steken
  • In de vaas met bloemenwater
  • In aquariums op de bodem en in de filter
  • In de wasmachine : 20 pijpjes in een washandje binden en steeds opnieuw laten mee draaien. Minder wasmiddel nodig.
  • In de afwasmachine: 20 pijpjes in de bestekmand leggen. Besparing op afwasmiddel en vaat krijgt een mooie glans.
  • In de fruitmand of de fruitlade van de koelkast: 10 tot 20 keramiekpijpjes leggen. Groenten en fruit bewaren langer, geurtjes verminderen.

Reinigen van EM keramiek grijs

Reinig ze door een nacht in pure Wipe&Clean te laten staan of kook ze gedurende 10 minuten in gewoon water.

Een ervaringsdeskundige aan het woord

“Oh wat heb ik lang getwijfeld of ik een doosje EM ceramics-pijpjes grijs zou kopen. Ik had er veel informatie over opgezocht maar vond het verhaal er achter een beetje lastig om te geloven..... Maar hoe meer ik er over opzocht, weer had laten bezinken, EN omdat ik zo laaiend enthousiast ben over de Wipe&Clean, besloot ik toch maar eens het bedrag er voor over te hebben. Als ik het wilde weten dan moest ik het gewoon maar eens doen en het zelf ervaren...... Sowieso doe je er zo’n 10 jaar mee wordt beloofd.....dus zag ik het als een investering in de toekomst ;-)! Wat ben ik blij dat ik ze aangeschaft heb!!”

“Ik heb de pijpjes in de drinkbakken van de honden liggen en merk heel duidelijk dat ze echt meer drinken dan voorheen. Hun drinkbak is aan het einde van de dag vaak bijna leeg, ook als het koud is buiten.”

“Ik gebruik de keramiek pijpjes in mijn drinkwater en kan zeggen dat ik het veel lekkerder en zachter vind en het water heeft ook geen nasmaak meer. Ik heb een grote 5 liter fles staan gevuld met leidingwater met 50 pijpjes erin, waaruit we ons drinkwater tappen. Als de fles leeg is spoel ik deze even uit en vul ze opnieuw. Als ze nog niet volledig leeg is giet ik het laatste beetje overgebleven water in een gieter en geef het aan de planten (zowel binnen als buiten).

Bij het vullen met leidingwater is het belangrijk om zoveel mogelijk het water langs de pijpjes te laten stromen als je de fles vult. Ik heb ook ergens gelezen dat het minimaal een kwartiertje moet staan vooraleer de pijpjes hun werk hebben kunnen doen in het water en dat je de fles dan ook open moet laten staan (het schijnt dat zo de “stoffen” kunnen vervliegen). Eerlijk gezegd sluit ik de fles daarna nooit volledig af, maar laat het deksel altijd op een kiertje open staan.”

“Ik heb de pijpjes in mijn plantenbakken (van mijn tuinplanten) gedaan. Wat ik merk is dat ik veel minder gele bladeren heb aan mijn planten en dat ze er fris groen bij hebben gestaan in deze zomer en herfst. Ik heb ze nu ingepakt staan om te overwinteren en ben erg benieuwd naar hoe ze uit hun winteropslag komen in het voorjaar.”

“De pijpjes liggen in onze waterkoker en heb sindsdien geen aanslag meer en de thee smaakt zachter. Bovendien blijft er geen aanslag meer in de kopjes meer achter.“

“Ik heb ze in het frituurvet in de frituurpan gedaan. Ik las ergens op een website dat het frituurvet langer vers en properder zou blijven. En ik kan bevestigen dat het klopt.”

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op