Em vijver

5/5.0 (4 reviews)
EM-vijver bevat een hoge concentratie aan fototrofe bacteriën die in competitie gaan met de algen.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bij teveel algen moet men naast Microferm ook EM-vijver aan het water toevoegen. EM-vijver bevat een hoge concentratie aan fototrofe bacteriën die in competitie gaan met de algen. EM-vijver kan niet in gesloten containers gebruikt worden, er moet zuurstof beschikbaar zijn voor de bacteriën.

Let op!

Ondiepe vijvers (lager dan 50 cm) gaan altijd meer algenvorming hebben dan diepe vijvers. Bij alle vijvers is watercirculatie essentieel. EM-vijver mag niet gecombineerd worden met een UV-lamp, dit doodt de bacteriën af.

Dosering

0,5 liter EM-vijver/10 m3 (10.000 l) water in combinatie met 10 liter Microferm op 10.000 l vijverwater.

Toepassingsperiode

De beste periode is na de winter, in februari-maart net voor het biologisch leven in de vijver terug opstart. De hoeveelheid microferm en EM-vijver mag in één keer gegeven worden. Indien je dit niet wenst, kan je microferm bijgeven in de zomer à rato van 1l/1000l water.

Reviews
star star star star star
Goede informatie en correcte prijs
Goede informatie en correcte prijs. Daarbij een snelle en verzorgde levering
star star star star star
Em vijver
Door het lange koude voorjaar had mn zwemvijver te kampen met een dikke broeierige groene alg die massaal in het zwem en filtergedeelte zat als dikke grote wolken. Op 36.000 liter heb ik 2 liter EM vijver en 20l EM. Na 2 weken leek de groenalg te verpulveren, stopte de groei en kon alles met een vijverstofzuiger mooi weggezogen worden. Resultaat. Terug een glasheldere propere vijver. Top producten van een topleverancier!
star star star star star
Altijd correct!
Altijd correct!
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op