Droso trap │ Fruitvliegjes val

9,50 € 7,85 €
In voorraad
SKU
60099
9,50 € 7,85 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Val om fruitvliegjes (Drosophila Suzukii) te vangen
  • Te gebruiken in combinatie met Dros’attract
  • Preventief en curatief te gebruiken
  • Lokstof regelmatig vervangen

Voor behandeling tegen:

De droso-trap is een vangpot, specifiek om de fruitvliegjes Drosophila Suzukii weg te vangen. Combineren met Dros'attract als lokmiddel.

Wat doet een Droso trap?

Deze vallen vangen fruitvliegjes weg met name de Drosophila suzukii. De suzukivlieg is een fruitvlieg die rijpend en onbeschadigd fruit aan de boom aanvalt, in tegenstelling tot de gekende 'klassieke fruitvlieg' (Drosophila melanogaster). Deze laatste kennen we als bananenvliegje of compostvliegje omdat ze op rijpe fruitresten en groenteresten eitjes afleggen. De larven van de klassieke fruitvlieg zorgen voor de vertering van het organisch materiaal en zijn nuttig terwijl de larven van de Suzukivlieg meer dan de helft van de oogst kunnen vernietigen.

De val moet gecombineerd gebruikt worden met Dros'attract, een specifieke lokstof die zowel de mannelijke als vrouwelijke fruitvliegjes aantrekt.

Schade van de fruitvlieg

De Suzukivlieg kan eitjes leggen in elke vrucht met een dunne schil: aardbeien, druiven, bosbessen, bramen en frambozen. Ook steenfruit zoals kers, pruim, perzik, abrikoos, kaki en kiwi kunnen aangetast worden. Het aangetaste fruit vertoont boorgaatjes en gaat op die plaats snel rotten. Dit kan tot botrytis schimmel leiden. De suzukii fruitvlieg kent vele generaties per jaar en kan tot in het najaar worden weggevangen. Op enkele weken kan hun populatie verdubbelen.

Hoe de Droso trap gebruiken?

Plaats de val op minimum 1 m hoogte. Wanneer de teelt boven 1 m ligt, plaats de val dan op dezelfde hoogte als het fruit. In fruitbomen hang je de val in het onderste deel van de kruin. Hang de val steeds in de schaduw! Ze kan gemakkelijk opgehangen worden met het voorziene haakje.

Gebruik minimum 1 val per 100 m2. In rijen fruit hang je de vallen 10 tot 15 m uit elkaar. De val wordt zowel aan de rand als in het midden van het perceel gehangen.

De droso-trap kan preventief en curatief gebruikt worden. Gezien Suzukivlieg als volwassen insect overwintert, hang je de val op de moment dat de vruchten nog groen zijn om de aanwezige populatie te reduceren. Tijdens het rijpen van de vruchten worden de vliegjes meer aangetrokken tot de vruchten dan tot de lokstof. Dit mag je echter niet beletten om de vallen te blijven hangen. Wat je vangt, is weg. Blijf wegvangen, ook na de oogst tot in oktober-november.

In elke val moet 300 ml Dros'attract als lokmiddel worden gebruikt. Het lokmiddel wekelijks vervangen als het door de fruitvliegjes is bevuild. Giet de oude lokstof niet in het gras of op de composthoop. Dit lokt extra fruitvliegjes zonder dat ze worden weggevangen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Droso trap │ Fruitvliegjes val
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.