Droso trap

9,50 € 7,85 €
In voorraad
SKU
Droso-trap
9,50 € 7,85 €
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
  • Val om fruitvliegjes (Drosophila Suzukii) te vangen
  • Te gebruiken in combinatie met Dros’attract
  • Preventief en curatief te gebruiken
  • Lokstof regelmatig vervangen

Voor behandeling tegen:

geen

De droso-trap is een vangpot, specifiek om de fruitvliegjes Drosophila Suzukii weg te vangen. Combineren met Dros'attract als lokmiddel.

9,50 € 7,85 €

Wat doet een Droso trap?

Deze vallen vangen fruitvliegjes weg met name de Drosophila suzukii. Drosophila suzukii is een fruitvlieg die groen en onrijp fruit aanvalt, in tegenstelling tot Drosophila melanogaster die eitjes legt in rijp of beschadigd fruit. De val moet gecombineerd gebruikt worden met Dros'attract, een specifieke lokstof voor deze fruitvliegjes.

Schade van de fruitvlieg

Aardbeien en druiven zijn geliefkoosde planten voor de fruitvliegjes maar ook ander kleinfruit zoals framboos, bosbes of braam kunnen getroffen worden. Ook groter fruit zoals perzik, kers, abrikoos, kaki en kiwi kunnen aangetast worden. De drosophila suzukii legt eitjes in het onrijpe fruit, het aangetaste fruit vertoont boorgaatjes en gaat op die plaats snel rotten omdat de larven zich daar ontwikkelen. Dit geeft aanleiding tot het ontstaan van schimmels zoals botrytis. Bovendien profiteert de fruitvlieg Drosophila melanogaster van de gaatjes in het fruit om zelf ook eitjes te gaan leggen. Dit eindigt met een versneld en volledig rotten van het fruit.

Hoe de Droso trap gebruiken?

Plaats de val op minimum 1 m hoogte. Wanneer de teelt boven 1 m ligt, plaats de val dan op dezelfde hoogte als het fruit. De val kan gemakkelijk opgehangen worden met het voorziene haakje.

De droso-trap wordt zowel preventief als curratief gebruikt. In elke val moet 300 ml Dros'attract als lokmiddel worden gebruikt. Het lokmiddel regelmatig vervangen als het door de fruitvliegjes is bevuild. Gebruik minimum 1 val per 100 m2. Bij zware aantasting, geldt het principe : hoe meer je hangt, hoe meer je vangt.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.