Droso Suzukii starter set | Drosophila suzukii | Lokstof 1 liter en 5 vallen

(0 reviews)
Gebruik deze 5 Drosal Pro vallen met bijgeleverde lokstof voor het wegvangen van de Drosophila suzukii. De bekervallen kunnen worden hergebruikt gedurende meerdere jaren.
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Dit product is niet meer beschikbaar. Wil je Drosophila Suzukii wegvangen kan dit met de Droso trap of Droso valletjes en met de 5L droso lokstof.

Fruitvliegjes bestrijden?

Deze vallen vangen fruitvliegjes weg, met name de Drosophila suzukii. De suzuki fruitvlieg is een fruitvlieg die onrijp en onbeschadigd fruit aan de boom/struik aanvalt, in tegenstelling tot de gekende 'klassieke fruitvlieg' (Drosophila melanogaster) die op overrijp fruit en fruitresten eitjes aflegt.

De fruitvliegvalletjes worden geleverd met een specifieke lokstof die zowel de mannelijke als vrouwelijke fruitvliegjes wegvangt. De fruitvliegjes vliegen de val binnen en kunnen er niet meer uit. Ze verdrinken in de vloeistof.

Wat doen fruitvliegjes?

De Suzukii fruitvlieg kan eitjes leggen in elke vrucht met een dunne schil: aardbeien, druiven, bosbessen, bramen en frambozen. Ook steenfruit zoals kers, pruim, perzik, abrikoos, kaki en kiwi kunnen aangetast worden.

Het aangetaste fruit vertoont boorgaatjes en gaat op die plaats snel rotten. Dit leidt tot schimmel en rotting van het fruit.

De Suzukii fruitvlieg kent vele generaties per jaar en wordt best tot in het najaar weggevangen. Op enkele weken kan hun populatie verdubbelen. Drosophila suzukii kan de oogst voor meer dan de helft vernietigen.

Fruitvliegjes val gebruiken?

  • Hang de val preventief op als je vorig jaar veel last had van fruitvliegjes. Gezien Suzukivlieg als volwassen insect overwintert, hang je de vallen op vanaf 10°C op de moment dat de vruchten nog groen zijn. Zo vang je de aanwezige populatie weg.
  • Vul de val met lokstof.
  • Plaats de val op minimum 1 m hoogte bij lage fruitstruiken. In fruitbomen hang je de val in het onderste deel van de kruin.
  • Hang de val steeds in de schaduw!
  • Gebruik minimum 1 val per 2m² bij hoge populatiedruk. Hang de vallen aan de rand van het te beschermen of getroffen perceel.
  • Het lokmiddel regelmatig vervangen als het door de fruitvliegjes is bevuild of verdampt. Giet de oude lokstof niet in het gras of op de composthoop. Dit lokt extra fruitvliegjes zonder dat ze worden weggevangen.
  • Blijf wegvangen, ook na de oogst tot in oktober-november.

Verpakking

Bevat 1 liter lokmiddel en 5 fruitvliegvalletjes.

Afmeting fruitvliegval: 4 cm hoogte en 8 cm doorsnee.

Wil je grotere fruitvliegvallen? Kies dan voor de Droso trap en Dros'attract 5 liter lokstof.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op