Deltaval │ Inclusief 4 bodemlijmplaten

(0 reviews)

Een Deltaval (Delta-Trap) is een universele feromoonval voor fruitmot, pruimenmot, preimot en trosrups te bestrijden. Bijhorende feromonen apart bestellen. Deze deltaval bevat vier lijmplaten en een ophanghaak.

Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Deltaval inclusief 4 lijmbodems

Een deltaval of professionele deltatrap is een universele feromoonval met 4 lijmbodems.

De val is een driehoekig huisje, regenbestendig en voorzien van een ophangkoordje. Op de bodem van de val wordt een lijmbodem gelegd.

Pakketsamenstelling

Ons pakket bevat:

  • Driehoekige, regenbestendige val
  • 4 lijmbodems
  • Feromoonhouder en feromoonmandje
  • ophangtouwtje

Opgelet: Deze deltaval wordt geleverd zonder feromooncapsules. Deze kan je afzonderlijk bij kopen op onze webshop naargelang de soort die je nodig hebt. De feromooncapsule is noodzakelijk, zonder feromooncapsules kan een deltaval niet gebruikt worden!

Feromooncapsules worden rechtstreeks op de lijmbodem of in de feromoonhouder onder het dak van de deltaval geplaatst.

Een ander optie is om onze combinatiepakketten te kopen. De "Deltaval fruitmot", "Deltaval pruimenmot", "Deltaval Preimot" en "Deltaval trosrups" bevat deze deltaval inclusief twee bijhorende feromooncapsules.

Wat doet een deltaval?

Een feromoonval is een hulpmiddel om schadelijke motten te monitoren en weg te vangen. Hoe meer mannetjes worden weggevangen, hoe minder vrouwtjes kunnen bevrucht worden. Minder bevruchting leidt tot minder ei-afleg en dus minder schadelijke rupsen.

De mannelijke motten die aangetrokken worden door de feromoongeur zullen op de lijmplaat blijven hangen. Met de jaren ga je de schadelijke populatie motten uit je omgeving wegvangen en je probleem oplossen.

Waarvoor wordt een deltaval gebruikt?

De deltaval wordt in combinatie met feromooncapsules gebruikt voor het wegvangen van fruitmot, pruimenmot, preimot en trosrups.

In de opgesomde gevallen werkt de deltaval beter dan de funnelval om deze soorten te vangen. Vandaar dat we de deltaval voor deze soorten adviseren boven de funnelval.

Wanneer de feromoonval uithangen?

De feromoonval moet uitgehangen worden tijdens de volledige vlucht van de schadelijke mot die je wilt treffen. De vluchtperiode is lichtjes verschillend naargelang de mottensoort. Deze uitleg vind je bij de omschrijving van de specifieke mot.

Hoeveel vallen moet ik hangen?

Hang 1 val per 5 laagstam fruitbomen. De fruitbomen moeten zich situeren binnen een straal van 25 meter rond de val. Ingeval het volwassen hoogstambomen betreft, hang 1 feromoonval per boom of per twee bomen, afhankelijk van de infectiedruk die aanwezig is.

Voor de trosrups volstaat 1 val per 140 m2 kas.

Voor de preimot volstaat 1 val per perceel prei.

Vragen?

Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

Video
placeholder image
Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op