Feromoonval buxusmot | Incl 4 feromonen (Cydalima perspectalis)| Buxusmotval

4.6/5.0 (18 reviews)
 • Feromoonval met 4 feromooncapsules tegen de buxusmot
 • De meegeleverde feromonen zijn voldoende voor een volledig seizoen
 • Vangt mannelijke buxusmotten weg en voorkomt dat ze kunnen paren
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Heb je zoals vele mensen last van de buxusmot? De rupsen van de buxusmot vreten de buxussen op korte tijd volledig kaal. Als je geen stappen onderneemt, gaan de buxusplanten kapot.

  Wil je jouw buxussen redden van de ondergang? Gebruik dan onze feromoonval buxusmot. Meer weten hoe een feromoonval werkt?

  Buxusmotval

  Ons pakket bevat:

  • vier feromooncapsules, voldoende voor een volledig seizoen
  • een doorzichtige vangbeker
  • een groen trechter
  • een groen deksel
  • een groen touwtje
  • een feromoonhoudertje + dop

  Nadat je de feromoonval (ook funnelval genoemd) gemonteerd hebt, bevestig je één feromooncapsule in de feromoonhouder die je vervolgens vastklikt in het deksel van de val. De andere feromooncapsules bewaar je in de diepvriezer.

  De buxusmotten kan je droog weg vangen. Je moet dus geen water in de vangbeker doen. Tussen twee vluchten, als je een poos niets vangt, kan je de vangbeker ledigen.

  Feromonen buxusmot

  Het feromoon is doordrenkt met de geur die de vrouwtjes uitscheiden om de mannetjes te lokken. Het feromoon is dus soortspecifiek. Je gaat met dit feromoon enkel buxusmot vangen.

  De mannetjes, aangetrokken door het vrouwelijke seksferomoon, vliegen naar de geur en vallen via de trechter in de opvangbeker. Eén feromooncapsule werkt 6 weken. Daarna moet de feromooncapsule vervangen worden door een nieuwe capsule.

  Wat doet de feromoonval buxusmot?

  Een feromoonval is een hulpmiddel om de populatie buxusmot te monitoren en te beheersen. Hoe meer mannetjes worden weggevangen, hoe minder vrouwtjes kunnen bevrucht worden. Minder bevruchting leidt tot minder ei-afleg en dus minder schadelijke rupsen.

  De eerste jaren zijn echte vangjaren, zeker als er veel buxusmotten bij jou en in je omgeving actief zijn. Met de jaren ga je de populatie van buxusmotten afremmen waardoor er veel minder schade optreedt en je veel minder moet spuiten.

  Dankzij de feromoonval ga je precies weten wanneer de vlucht van de buxusmot bij jou start. Als je ‘aaltjes tegen buxusmot’ wilt spuiten, moet je dit doen op de jonge, net uit de eitjes gekomen rupsen. Dankzij de feromoonval weet je dus precies wanneer je moet spuiten.

  Wanneer de feromoonval buxusmot uithangen?

  De feromoonval buxusmot moet uitgehangen worden vooraleer de vlucht van de buxusmot start en tot het einde van de vlucht blijven hangen.

  De buxusmot heeft twee generaties per jaar.

  • 1ste generatie buxusmot/vlinder vliegt vanaf begin juni tot juli.
  • 2de generatie buxusmot/vlinder vliegt van half-eind augustus tot half oktober.

  Gezien de vlucht kan variëren naargelang de warmte van het moment, adviseren we de val vanaf half mei tot half oktober op te hangen. Als je de eerste weken niets vangt, ben je zeker dat jouw val hing voor de vlucht begonnen was en je de eerste mannetjes zult wegvangen.

  Kan ik later dan eind mei nog een feromoonval hangen?

  Zeker en vast! De piek in de vlucht van de buxusmot situeert zich in juni en september. Het is dus zeker interessant om deze periode nog een feromoonval te hangen. Volgend jaar hang je best vanaf half mei de val op.

  Hoeveel vallen moet ik hangen?

  Hang ter monitoring 1 val per 200 m² of per 100 lopende meter haag.

  Wil je zoveel mogelijk motten wegvangen, hang 1 val per 20 m2 of per 10 lopende meter.

  Heb je op verschillende locaties buxusplanten staan? Dan doe je er goed aan om meerdere mottenvallen te hangen.

  Waar de feromoonval buxusmot hangen?

  Hang de val in de buurt van het perceel dat je wilt beschermen. Fixeer de val zodat deze niet kan gaan waaien bij felle windstoten. Het gemakkelijkst is om de feromoonval aan een tak van een sierplant of boom te hangen in de buurt van de buxusplanten. De ideale vanghoogte is trouwens 1.70 m.

  De val niet onder een dichte bladerdek hangen; op die manier kan de feromoongeur zich niet goed verspreiden.

  Funnelval of deltaval?

  We adviseren je om een funnelval te gebruiken in de strijd tegen de buxusmot.

  Voordelen van de funnelval:

  • De lijmbodem van een deltaval kan op één nacht vol zitten bij een hoge populatie motten. De vangbeker van de funnelval kan je heel de vluchtperiode laten hangen.
  • De funnelval vangt beter buxusmot dan de deltaval.
  • In de deltaval heb je lijmbodems nodig, in een funnelval niet. Om die reden is het ecologischer om de funnelval te gebruiken.
  • De funnelval heeft een langere levensduur dan de deltaval. Ze is dus duurzamer.
  • Een funnelval heeft veel minder bijvangst dan een deltaval.

  Feromooncapsules bewaren

  Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken. Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur voor een langere periode, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

  Feromonen apart kopen

  Feromooncapsules kan je ten alle tijde apart op onze webshop aankopen.

  Vragen?

  Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

  Plus- en minpunten
  • plus-circle Effectieve en gerichte vangst: de feromoon trekt enkel de buxusmot aan
  • plus-circle Netjes in gebruik: je hoeft geen water te gebruiken in de val
  • plus-circle Losse feromonen zijn ook beschikbaar om apart te kopen
  • minus-circle Is een vangsysteem dat de populatie naar beneden drukt, dus resultaat hangt af van de populatie in jouw omgeving
  • minus-circle Buxus en buxusmotten zijn allebei exoten, dus overweeg om inheemse struiken te zetten in de plaats en heb je geen last meer
  Reviews
  star star star star star
  Het werkt!
  Het is heel lang goed gegaan maar ook wij moeten eraan geloven, Buxusmot. En omdat we de struiken liever niet kwijt willen hebben we ons probleem bij Biogroei neergelegd. Zij hebben ons eerder ook al fantastisch geholpen dus het vertrouwen was er al. Na wat over en weer gemaild te hebben, hebben we een bestelling gedaan voor feromonen. Na de snelle levering hebben we alles opgehangen zoals beschreven en binnen vijf minuten zagen we de eerste Buxusmot al rondvliegen, dus de verwachting was hoog ;-) De eerste 30 motten zijn een feit (binnen drie dagen), wat ons betreft een aanrader!
  star star star star star
  Efficiënt op natuurlijke wijze.
  Duidelijke uitleg op website, correcte en snelle afhandeling van de aankoop. De producten zijn echt efficiënt (wij kochten iets tegen buxusmot en kersenvlieg).
  Ik was aangenaam verrast door de mail ivm de huidige tuininsecten.
  star star star star star
  Succesvol resultaat
  Nadat de val een week hing, dacht ik eerst dat het niets werd, tot er van het ene moment op het andere wel 30 bususmotten gevangen zaten. Of dit nu ook zijn effect zal hebben op de vraat aan de buxus moet nog blijken, maar als lokmiddel heeft het zeker zijn dienst bewezen
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op