Algemeen blog

 1. Hoe voorkom ik ziekten bij kamerplanten?

  foto van een mooie kamerplant met witte    Kleur

  Kamerplanten zijn weer hip! Logische toch?! Ze brengen leven en groen in onze woonkamers! Helaas krijgen we van onze klanten vaak te horen dat hun kamerplanten sneuvelen door ziekten. Hoe kan dit voorkomen worden? Hierbij alleszins de meest belangrijke tips om je planten te verzorgen! Enne, op onze sociale mediakanalen mag je steeds een foto van je geliefde plant posten!

  Lees meer »
 2. Wij betalen het prijskaartje van 100 jaar vooruitgang!

  trac

  De agrarische revolutie begon bij aanvang van de 18de eeuw. Door een heleboel veranderingen in de manier van telen kon er op korte tijd meer voedsel worden geproduceerd en groeide de bevolking sterk aan.

  Volgend op de agrarische revolutie kwam de industriële revolutie. Deze zorgde zowel in de landbouw als in de nijverheid voor nog meer vooruitgang en welvaart. Iedereen vond het dé grote stap voorwaarts.

  Lees meer »
 3. Eenvoudige tips om je terras te reinigen op een natuurlijke manier - December

  tuintips december

  Wie december zegt, denkt vooral aan feesten. De natuur is in rust en de meeste dieren en insecten ook. De meeste onder ons denken op dit moment niet aan de tuin. Mocht je toch zin en tijd hebben, is het misschien de moment om mossen en algen op looppaden en terrassen te verwijderen. Op deze manier kan je met een schone lei het nieuwe jaar starten!

  Druk, druk, druk

  Lees meer »
 4. Aandachtspunten bij het laten overwinteren van terrasplanten

  Tijdens de zomermaanden is het fijn vertoeven op het terras, omgeven door planten die hun wortels hebben aan de Middellandse zee. Denk maar aan Fuchsia’s, Geraniums, Oleanders, Abutilon en Lantana.

  Het gaat hier om houtachtige planten die verlangen dat we ze op een vorstvrije plaats laten overwinteren.

  Klaar voor de verhuis?

  Ben jij ook zo iemand die deze planten naar de serre of wintertuin verhuisd? Op zich is dat prima, alleen willen we je er attent op maken dat dit vaak leidt tot vroegtijdige schadelijke i

  Lees meer »
 5. Eenvoudige tips voor natuurlijke bestrijding - November 2019

  Laat je kippen loslopen!

  Kippen zijn ongelooflijke weldoeners! Ze verorberen niet alleen ons keukenafval in ruil voor eitjes, ze kunnen ook veel larven en rupsen (die in de grond overwinteren) oppikken en opeten. In de boomgaard vinden kippen overwinterende poppen van fruitmot, pruimenmot en kersenvlieglarven. De groentetuin is een vindplaats van aardrupsen en larven van coloradokevers. Ook kleine naaktslakken en kleine rupsen van de buxusmot worden door kippen gesmaakt! Dus laat je kippetjes maar werken, heel de winter lang!

  Nu

  Lees meer »
 6. Eenvoudige tips voor natuurlijke bestrijding - Oktober 2019

  Vogels en insecten zijn ideale natuurlijke bestrijders!

  Vogels, in het bijzonder de pimpelmees en koolmees, zijn echte weldoeners in de tuinen en parken. Ze eten massa’s rupsen, waaronder de beduchte buxusrups en eikenprocessierups.

  Ook in de Biogroei tuin

  Bij ons in de Biogroei-tuin verorberden vogels dit jaar alle larven van de coloradokevers. Hierdoor is onze plaag opgelost zonder dat we zelf iets hebben moeten ondernemen! Wist je trouwens dat mezen ook massa’s bladluis eten?!

  Lees meer »
 7. Biodiversiteit is hét antwoord op plagen!

  Durf jij te testen hoe divers jouw tuin is?!

  Hoe meer ons ecosysteem uit balans is, hoe meer we te maken krijgen met ware plagen van een enkele soort. En dat doet zich nu voor met de buxusmot en de eikenprocessierups, maar ook met de letterzetter die dennenbomen op zeer korte tijd kan vernietigen.

  Hoe eentoniger een tuin, laan of park is, des te minder insecten, vogels en kleine dieren aangetrokken worden. Insecten en rupsen zien we vaak als plagen omdat ze ook onze tuinplanten belagen, maar ze zijn natuurlijk een deel

  Lees meer »
 8. Eenvoudige tips voor natuurlijke bestrijding - September 2019

  De core business van Biogroei is natuurlijke bestrijding. Met onze natuurlijke bestrijdingsproducten ondersteunen we de natuur daar waar nodig is. Hiervoor hebben we een groot gamma feromoonvallen en een nog groter gamma nuttige insecten waardoor de meeste plagen op een biologische manier kunnen worden opgelost, zonder gebruik te maken van gif.

  Anderzijds is onze filosofie dat je preventief moet werken en bestrijden zoveel mogelijk moet vermijden. Met kleine maatregelen kan je grote stappen vooruit zetten zonder dat dit geld moet kosten. Daarom

  Lees meer »
 9. Heeft mijn kerselaar last van de kersenvlieg of van de Aziatische fruitvlieg?

  Dat is een terechte vraag! Vroeger was er enkel kersenvlieg die de kersen kon aantasten maar sinds 2011 is de Suzukii-fruitvlieg massaal in ons land vastgesteld en in 2016 was deze vlieg het meest waar te nemen in kersenbomen. Dus zeker en vast een reden om beide insecten wat meer onder de loep te nemen!

  Kersenvlieg

  De kersenvlieg vliegt maar een korte periode tussen eind mei en juli. De exacte periode varieert naargelang de warmte van het voorjaar. Eitjes worden enkel in de kersen afgelegd. Per vrucht wordt er één larve gevonden d

  Lees meer »
 10. Groeien je planten slecht? Kijk dan eens naar de bodemstructuur van jouw tuin!

  Deze vraag is erg belangrijk! Een goede bodemstructuur bepaalt immers hoe goed of slecht je planten groeien en dit geldt zowel voor sierplanten als moestuinplanten.

  Hoe zie ik of de structuur van mijn bodem goed of slecht is?

  Een goede bodemstructuur herken je aan de kruimelstructuur. Grond met een kruimelstructuur bevat veel holtes waar lucht en water kan worden vastgehouden. Het ligt als een losse massa kruimels in je hand. In natte perioden kan deze grond overtollig water snel afvoeren. Plantenwortels

  Lees meer »
 11. Zeewierkalk is achterhaald, bekalk je grond met lavameel!

  Kalk strooien is een ingeburgerd fenomeen. Gezien de grond spontaan verzuurt door de zure regen en door het feit dat kalk uitspoelt en door de planten wordt opgenomen, strooien we in het voorjaar zeewierkalk of dolomietkalk. Een juiste zuurtegraad van de bodem is namelijk essentieel voor de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Lees hier meer over je bodem en de zuurheidsgraad van de bodem.

  Zeewierkalk wordt ontgonnen als koraalalgen op de zeebodem voor Bretagne.

  Lees meer »
 12. Wespen tijd!

  Deze tijd van het jaar zijn de wespen heel actief. Het aanhoudende mooie weer maakt dat we graag buiten leven en eten. De confrontatie met de wespen is dan ook onvermijdelijk!
  Lees meer »
 13. Maak een account
  aan en krijg toegang tot alle artikels
Pagina