Bioblog

 1. Biogroei-tuin eind juli

  Biogroei-tuin eind juli Lees meer...
 2. Pas op voor koe- en paardenmest!

  Pas op voor koe- en paardenmest!

  Dierlijk mest zoals koemest en paardenmest werden 20 jaren geleden aangeraden als zeer goede, evenwichtige meststoffen die zowel voldoende plantenvoeding aanbrengen en meteen zorgen voor een hoog humusgehalte, wat de bodemstructuur ten gunste komt. Echter werd dit jaar mijn aandacht gevestigd op de nadelige effecten van paardenmest. Deze wil ik samen met jou onder de loep nemen.

  Lees meer...
 3. Spint bestrijden

  Spint bestrijden

  Spint is een veelvoorkomende plaag bij kamerplanten, tropische planten, groente en fruitsoorten zoals rozen, paprika, bonen, druiven enzovoort. Ze tasten de planten aan door voedingsstoffen van de plant te onttrekken, hierdoor krijgt de plant zelf minder voeding. Spintmijt heeft een grootte tussen de 0,2 en 0,5 mm.

  Lees meer...
 4. Engerlingen bestrijden

  Engerlingen bestrijden De aanwezigheid van engerlingen is de meest gevreesde plaag in een gazon. Engerlingen zijn c-vormige, witte wormen met poten die onder de graszoden van het gazon zitten. Ze eten de wortels van het gazon af waardoor er eerst gele en later bruine, open plekken ontstaan. Natuurlijke vijanden zoals mollen en kraaien zijn verzot op deze lekkernij wat de schade aan het gazon nog verergert. Lees meer...
 5. Aandachtspunten bij een hitte golf!

  Aandachtspunten bij een hitte golf!

  Ook voor de nuttige insecten is het een warme periode en daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk maatregelen te nemen die de levensduur van de insecten bevorderen. Hieronder even de belangrijkste maatregelen op een rijtje.

  Lees meer...
 6. Biogroei-tuin half juni

  Biogroei-tuin half juni Lees meer...
 7. Bladluis

  Bladluis Lees meer...
 8. Klimaatdoek tegen vorst

  Klimaatdoek tegen vorst Lees meer...
 9. Ideale bestuivers!

  Ideale bestuivers! Lees meer...
 10. Slakken bestrijden

  Slakken bestrijden

  Naaktslakken bestrijden? Voorkom, weer, vang en bestrijdt slakken effectief! Leer de slak en zijn natuurlijke vijanden kennen, om ze doeltreffend te bestrijden.

  Lees meer...

Producten 1-10 van 15

Pagina
Toon per pagina
per pagina