Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes 15m²

5,50 € 4,55 €
Niet in voorraad
SKU
Bloemenmengsel-voor-lieveheersbeestjes-15m2
(Tijdelijk) niet meer beschikbaar
  • Creëer een natuurpark in je tuin
  • Trek nuttige insecten aan
geen

Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes aan te trekken voor 15m².

5,50 € 4,55 €

Iedereen wilt lieveheersbeestjes in zijn tuin, ze zijn mooi om naar te kijken en geweldige bladluisbestrijders. Maak het extra aangenaam door bloemen in te zaaien waar lieveheersbeestjes een voorkeur voor hebben.

Welke bloemen trekken lieveheersbeestjes aan?

Lieveheersbeestjes komen in het algemeen voor op planten waar graag bladluizen op huizen. Bladluizen staan op het hoofdmenu van lieveheersbeestjes waardoor dit vrij logische is. Andere voedselbronnen zoals pollen en nectar hebben ook een invloed op de aanwezigheid van lieveheersbeestjes. Buiten de voedselbron hebben lieveheersbeestjes bepaalde voorkeuren en afkeuren van bepaalde planten. Aantrekkelijke planten zijn onder andere de grote brandnetel, luzerne, middelste teunisbloem, peen, gewone smeerwortel en stalkaars. Planten of bloemen die lieveheersbeestjes oninteressant vinden zijn onder andere klavers, kleine pimpernel, glad walstro, wilde tijm en niet inheemse maar wel veel toegepaste groenbemester Phacelia.

Waarom dit bloemenmengsel gebruiken?

Bij het samenstellen van een bloemenmengsel houdt men er rekening mee dat alle planten verenigbaar zijn met elkaar. De komst van één soort kan een andere soort doen verdwijnen. Grote planten verdringen de kleinere planten, agressieve groeiers verdringen de zwakkere groeiers,... Dit bloemenmengsel bevat 20 soorten één- en tweejarige bloemen die samen kunnen uitgroeien. Hierdoor krijgt u twee jaar een biodivers paradijs voor lieveheersbeestjes.

Kruiden, vaste planten en wilde planten

Buiten de één- en tweejarige bloemen zijn ook kruiden, vaste en wilde planten een aanwinst in je tuin. Ook deze bevatten nectar waarmee je lieveheersbeestjes zult aantrekken. Favoriete bloeiende kruiden zijn engelwortel, dille, venkel, munt, tijm, koriander, moederkruid, citroenmelisse, peterselie en lavendel. Vaste planten zoals honingbij balsem en guldenroede trekken ook lieveheersbeestjes aan. Maar de natuur laat je best zijn gang gaan waardoor bekende onkruiden vaak een habitat zijn voor nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes. Duizendblad, witte klaver, boerenwormkruid, harige wikke en paardebloemen mag je daarom ook gerust laten staan.

Zaaien

Het bloemenmengsel bevat twee zakjes. Eén is gevuld met een zaai-medium en het andere zakje is gevuld met de zaden van een mengsel van één- en enkele tweejarige bloemen. Beide zakjes mengen met elkaar en evenredig over de 15m² verspreiden. Voor het zaaien moet de grond, 3-4 cm diep, los en aangeharkt zijn. Het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de oppervlakte verspreiden en na het zaaien de grond licht aandrukken, zodat de zaden met de aarde in contact komen. Het ingezaaide gedeelte voorzichtig besproeien en vochtig houden totdat de zaden ontkiemen.

Zaaitijd

Van maart tot Juni. De bloei begint 6-8 weken na het zaaien. De tweejarige bloemen zullen in het volgende voorjaar gaan bloeien.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes 15m²
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

  • Beste productkwaliteit
  • Snelle levering van levend materiaal
  • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
  • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
  • Binnen 24 uur een offerte op maat
  • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.