Laden...

Bloedmijtenval | Bloedluisval | Vang bloedluis weg

€ 9,95 € 8,22
Bloedluis val voor het signaleren en massaal wegvangen van bloedluizen en bloedmijten in het kippenhok. Bloedluis bestrijden doe je door ze massaal weg te vangen uit het kippenhok.
Levertijd wordt berekend...
9,5/10 op 5000+ reviews
100% duurzame en biologische producten
Gratis verzending vanaf €50,-
Familiebedrijf sinds 1992
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Gegevens

De bloedluis val is gemaakt uit verschillende lagen karton waar tussen de bloedluizen zich graag verschuilen. Binnen in de val bevindt zich het feromoon. Dit is een lokstof die zowel de mannelijke als vrouwelijke bloedmijten zal aantrekken. Ook mijten die al bloed hebben gezogen, worden aangetrokken door het feromoon.

Wanneer een bloedluisval gebruiken?

 • Preventief

  Hang vanaf februari-maart een val uit om te kijken of de bloedmijten al actief zijn. Door ze vroegtijdig te monitoren, kan je tijdig ingrijpen met Chickenheppie's uit te zetten.

 • Curatief

  De feromoonval vangt massaal bloedluizen weg. Ze voldoet echter niet als enigste maatregel. Combineer de bloedmijtenval met roofmijten tegen bloedmijten en Avimite. Deze feromoonval kan ook in de late herfst en wintermaanden gebruikt worden als het te koud is om roofmijten uit te zetten.

Waar bevestigen?

Bevestig de bloedmijtenval tegen de wand van het kippenhok. In volières kan je ze gemakkelijk met een wasspeld of een clip aan een voederbakje bevestigen. Hang de val(len) op de meest geïnfecteerde plaats(en).

Wanneer verwijderen?

 • Preventief

  Laat de val hangen tot bloedluizen gesignaleerd worden en laat ze daarna maximum 25 dagen hangen vooraleer te verwijderen. Zie bij curatief.

 • Curatief

  5 dagen na het uithangen, moet de feromoonval zo veel mogelijk geledigd worden door ze uit te kloppen boven een emmer gevuld met water. Veel bloedmijten gaan dan in de emmer vallen en verdrinken. Dit doe je om de 5 dagen of nog sneller als er een grote populatie bloedluizen aanwezig is.

 • Na 25 dagen moet je de val definitief verwijderen. Op dat moment zijn er ook zeer veel eitjes in de val afgelegd. Steek de val terug in het plastiek zakje waarin ze werd geleverd en sluit het zakje goed af. Gooi het vervolgens bij de restafval. Je mag de vallen uiteraard ook eerder vervangen. Bij een grote populatie bloedmijten is dit zeker aan te raden. Je hangt vervolgens een nieuwe val op.

  TIP: schrijf op je val de datum van uithangen, zo weet je ook wanneer ze moet verwijderd worden.

  Hoeveel bloedluisvallen uithangen?

  In kleine kippenhokken of volières volstaat meestal 1 val . Je moet 5 tot 10 m afstand tussen twee bloedmijtvallen laten. Je hebt meerdere vallen per seizoen nodig gezien de vallen na 25 dagen moeten verwijderd worden.

  Combineren met andere middelen tegen bloedluizen?

  De feromoonval kan zowel met andere biologische of chemische middelen gecombineerd worden. Voor een biologische bestrijding kies je de combinatie met Chickenheppie en Avimite.

  Bewaren?

  De bloedluisvallen worden best binnen het jaar van aankoop gebruikt. Bewaar ze zo koel mogelijk – kelder of koude garage is ideaal - maar niet in de diepvries omdat het karton dan wak wordt.

Reviews 3
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bloedmijtenval | Bloedluisval | Vang bloedluis weg
Uw waardering