Biobox 10 st

4,50 € 3,72 €
In voorraad
SKU
Biobox
4,50 € 3,72 €
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
 • Om nuttige insecten uit te zetten in de planten
 • Met ophangsysteem en deksel
 • Per 10 stuks verkrijgbaar
 • Uithangen tussen de planten
 • Ecologisch verantwoorde kwaliteitsproducten
 • Gratis verzending vanaf €50,- (BE en NL) anders €5,95
 • Klanten geven Biogroei een 9.3/10
geen

Bioboxen zijn ontworpen om nuttige insecten zoals roofmijten, roofwantsen, larven van gaasvlieg of lieveheersbeestjes op een eenvoudige manier uit te zetten. De prijs omvat 10 bio-boxen.

4,50 € 3,72 €

BioBox is een kartonnen doosje dat gemakkelijk in het gewas opgehangen kan worden. Hierin kunnen verschillende natuurlijke vijanden zoals roofmijten, roofwantsen, larven van gaasvlieg of lieveheersbeestjes gemakkelijk uitgestrooid worden. Dit is een interessant hulpmiddel als de biologische bestrijders niet direct op de plant uitgezet kunnen worden. Buiten, gezien daar meestal wind is of op kleinbladige planten, raden we het gebruik van de biobox zeker aan. De biobox heeft een haakje om aan de stengels van de takken te hangen. Buiten kan je de biobox best met een wasspeld aan de takken bevestigen zodanig dat het geheel niet op de grond valt bij veel wind. Je kan ook opteren om koffiefilterzakjes met wasspelden te gebruiken ipv de bioboxen. Eens de natuurlijke vijanden uitgestrooid zijn in de BioBox, zullen deze zelf hun weg zoeken in het gewas om de schadelijke insecten te bestrijden.

Het is echt belangrijk om maar weinig nuttige insecten in het doosje te doen en veel doosjes op te hangen zodat de natuurlijke vijanden snel en goed verdeeld zijn over de aangetaste planten. Zeker in het geval je larven van lieveheersbeestjes of Chrysopa (gaasvlieglarven) in de bio-boxen doet, mag je het doosje niet vullen want dan hebben de larven de neiging om er niet uit te komen. Gezien ze kannibalistisch zijn, eten ze elkaar dan op in het doosje.

In principe kan je natuurlijke vijanden direct uitstrooien op de bladeren van het gewas; dit is altijd het beste maar niet altijd mogelijk. Als de planten nog geen bladeren hebben of de blaadjes klein zijn, gaan bij deze werkwijze veel insecten op de grond vallen en dus verloren zijn voor de bestrijding. In dit geval kies je dus zeker voor bio-boxen.

Een ander voordeel van bio-boxen is dat je de nuttige insecten daar kan uitzetten waar het nodig is. Het gebruik is dus erg praktisch in het geval dat je haarden van schadelijke insecten wilt bestrijden.

Meer informatie
In de kijker Nee
Houdbaarheid n.v.t.
Plaag n.v.t.
Opsomming beschrijving Om nuttige insecten uit te zetten in de planten, Met ophangsysteem en deksel, Per 10 stuks verkrijgbaar, Uithangen tussen de planten

Tips

 • Uithangen tussen de haarden van de plaag.
 • In plaats van bioboxen kan je ook koffiefilterzakjes gebruiken.
 • Buiten klem je de bioboxen best vast met wasspelden
 • Voor bomen vasthangen met push-pins (duimspijker)