B-green+

Niet in voorraad
SKU
B-greenplus
Incorrecte toepassingsperiode
 • Aaltjes tegen engerlingen
 • Toepassen van eind april – eind september
 • Oplossen en aangieten over gazon
 • Voor 100 m²

Voor behandeling tegen:

geen
B-green+ bevat 2 soorten nematoden, ter bestrijding van engerlingen in het gazon.

B-green+ bevat aaltjes of nematoden om grote engerlingen te bestrijden. De engerlingen die bestreden worden zijn de larven van de junikever (de tweejarige larven) en de jonge larven van de meikever.

Schadebeeld

Engerlingen voeden zich met de wortels van het gazon waardoor dit afsterft. In eerste instantie ontstaan er droge, gele, bruine en open plekken in het gazon. Als je het gazon goed bemest en voldoende beregent, blijft het gras nog stand houden en zie je pas na een droge periode de effectieve schade. De zoden van het gazon komen na verloop van tijd los te liggen, je kan de grasmat als het ware oprollen en onder de grasmat kun je de engerlingen dan makkelijk waarnemen. Indien er geen graswortels meer beschikbaar zijn, zullen de engerlingen zich verplaatsen naar gezondere grasdelen. Hierdoor is het belangrijk om heel het gazon te behandelen met aaltjes of tenminste ruim rond de aangetaste plekken, om verdere verspreiding van de engerlingen tegen te gaan. Vogels en mollen die engerlingen om de menukaart hebben staan, komen de larven uit de grond pikken en verergeren de schade aan het gazon op die manier.

Engerlingen bestrijden

Engerlingen kunnen gemakkelijk bestreden worden met aaltjes. Insectparasitaire nematoden zijn microscopische kleine rondwormen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. B-green+ bevat aaltjes die werken tegen de vernoemde engerlingen. Na verspreiding van B-green+ over het aangetaste gazon zullen de nematoden op zoek gaan naar engerlingen en binnendringen via natuurlijke lichaamsopeningen. Eenmaal in de larve binnen gedrongen, zullen de nematoden bacteriën uitscheiden waardoor de engerling afsterft. Dit geeft een witbeige tot roodbruine verkleuring van de larven. De eerste larven kunnen al twee of vier dagen na de behandeling afsterven. In de dode larven zullen nieuwe generaties nematoden ontstaan die bij de ontbinding van de larven, vrij komen in de grond en vervolgens op hun beurt op zoek gaan naar engerlingen. Het product blijft zes weken werkzaam. Doordat de engerling populatie in die tijd sterk is afgenomen en de nematoden maar een korte tijd kunnen overleven zonder gastheer (engerling), zullen ook de nematoden afsterven.

B-green+ is een mix van twee soorten nematoden. Deze nematoden zijn volledig veilig voor mens, dier (ook regenwormen) en milieu. Er bestaat geen probleem met resistentie.

Toepassen van nematoden tegen engerlingen

 1. Zorg ervoor dat het gazon of de grond vochtig is alvorens B-green+ toe te passen. Beregen vooraf indien nodig.
 2. De nematoden worden geleverd in een kleisubstantie. Meng deze kleisubstantie met water en verspreid deze over het gazon (steeds 's avonds of met bewolkt of regenachtig weer).
 3. Na behandeling mag de ondergrond niet uitdrogen gedurende minimum 2 weken, liefst 5 weken, na toepassing. De bovenste cm van de grondlaag mag wel opdrogen, de nematoden werken immers in de ondergrond. Een vochtige zomer is dus ideaal om de nematoden toe te passen.
 4. B-green+ is beperkt houdbaar: een week tot 10 dagen in de kleisubstantie waarin ze geleverd worden. Het product moet in de koelkast (5°) bewaard worden tot de vervaldatum op de verpakking.

Voordelen nematoden

 • Geen residue
 • Geen gevaar voor mens, dier en milieu
 • Snelle en doeltreffende werking

Engerlingen van volgende kevers zijn te bestrijden

 • larven van de Junikever (Phyllophaga spp.)
 • jonge larven van de Meikever (Melolontha melolontha)

Toepassingsperiode

De toepassingsperiode tegen de engerlingen van de junikever en meikever situeert zich van eind april tot eind september.

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.