B-green

Slechts 19,00 € 15,70 €
In voorraad
SKU
B-green
Slechts 19,00 € 15,70 €
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Aaltjes tegen engerlingen
 • Oplossen en aangieten over gazon
 • Beste toepassingsperiode is augustus - september
 • Voor 10 m² – 100 m² – 1.000 m²

Voor behandeling tegen:

Slechts 19,00 € 15,70 €

B-green bevat aaltjes of nematoden om enerzijds engerlingen, anderzijds larven van taxuskever te bestrijden. De engerlingen die bestreden worden zijn de larven van rozenkever, sallandkever en de eenjaarlijkse larven van de junikever. Engerlingen voeden zich met de wortels van het gras. De larven van de taxuskever eten aan de wortels van vele soorten sierplanten, druivelaars, aardbeien enzovoort waardoor deze verzwakken en uiteindelijk afsterven.

Schadebeeld

Engerlingen voeden zich met de wortels van het gazon waardoor dit afsterft. In eerste instantie ontstaan er droge, gele, bruine en open plekken in het gazon. Als je het gazon goed bemest en voldoende beregent, blijft het gras nog stand houden en zie je pas na een droge periode de effectieve schade.

De zoden van het gazon komen na verloop van tijd los te liggen, je kan het als het ware oprollen en onder de grasmat kun je de engerlingen dan makkelijk waarnemen. Indien er geen graswortels meer beschikbaar zijn, zullen de engerlingen zich verplaatsen naar gezondere grasdelen. Hierdoor is het belangrijk om heel het gazon te behandelen met aaltjes of tenminste ruim rond de aangetaste plekken, om verdere verspreiding van de engerlingen tegen te gaan.

Vogels en mollen die engerlingen om de menukaart hebben staan, komen in het gazon pikken en verergeren hierdoor de schade.

Engerlingen bestrijden

Engerlingen kunnen gemakkelijk bestreden worden met aaltjes. We maken gebruik van insect dodende wormpjes die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

B-green bevat aaltjes die werken tegen engerlingen en taxuskeverlarven. Na verspreiding van B-green over het aangetaste gazon zullen de nematoden op zoek gaan naar engerlingen en binnendringen via natuurlijke lichaamsopeningen. Eenmaal in de larve binnen gedrongen, zullen de nematoden bacteriën uitscheiden waardoor de engerling afsterft. Dit geeft een wit/beige tot roodbruine verkleuring van de larven.

De eerste larven sterven al af twee dagen na de behandeling. In de dode larven zullen nieuwe generaties nematoden ontstaan die op hun beurt op zoek gaan naar engerlingen. Het product blijft zes weken werkzaam. Na deze zes weken zullen de aaltjes afsterven door bodemschimmels en andere van nature aanwezige nematoden.

B-green is gebaseerd op een geselecteerde stam van de nematoden Heterorhabditis bacteriophora. Deze nematoden zijn volledig veilig voor mens, dier (ook regenwormen) en milieu. Er bestaat geen probleem met resistentie.

Toepassen van aaltjes tegen engerlingen

We spreken hier over een grondbehandeling. We verdunnen de aaltjes in water en verspreiden het over het gazon. Hier lees je alvast in detail waar je moet op letten bij het toepassen van aaltjes tegen engerlingen. Echter is er steeds een gebruiksaanwijzing meegeleverd die je de eenvoudige stappen uitlegt.

Voordelen B-green

 • Geen residue
 • Geen gevaar voor mens, dier en milieu
 • Snelle en doeltreffende werking

Toepassingsperiode

De beste toepassingsperiode is steeds Augustus - September. Alle kevers hebben dan eieren afgelegd, waardoor er steeds kleine larven aanwezig zijn. De bodemtemperatuur is hoog en meestal is het niet te droog.

Als je sneller resultaat wilt zien, kun je best ook in het voorjaar bestrijden. Afhankelijk van welke kever de larven afkomstig zijn, kun je nog eens extra bestrijden. Best determineer je de larven dan even zonder microscoop.

Specifiek per keversoort

 • Rozenkever (Phyllopertha horticola) bestrijdt je vanaf half juli tot half oktober en van half april tot eind april bij een warm voorjaar (bodemtemperatuur moet 12 °C bedragen gedurende 2 weken).
 • Sallandkever (Hoplia philantus) bestrijdt je vanaf eind april tot eind september.
 • Junikever (Phyllophaga spp.), enkel de jonge larven die net uit de eieren zijn gekomen kan je bestrijden met B-green en dit vanaf begin tot half augustus tot eind september.
 • Taxuskever (Otiorhynchus sulcatus) situeert de bestrijding zich van half juli tot eind september. In het voorjaar (half april) kies je voor Kraunema om de taxuskever te bestrijden.

Dosering B-green

Voor engerlingen gebruiken we een andere dosering dan voor taxuskever.

Engerlingen

We hebben drie verpakkingsgroottes. Aaltjes voor 10m², 100m² en 1000m².

Taxuskever

Voor de bestrijding van taxuskever met B-green, verdubbel je de dosering. Dus je koopt de verpakking van 10m² voor 5m² en respectievelijk voor 50m² en 500m².

Overdosering

Overdosering met nematoden is onmogelijk en zal alleen maar een positieve invloed hebben op het resultaat. Hoe meer aaltjes aanwezig zijn in de grond hoe sneller alle engerlingen geïnfecteerd worden en hoe sneller je gazon engerling vrij is.

Wat zeggen onze klanten?

"We hebben onze engerlingenplaag goed kunnen bestrijden met nematoden te verspreiden in het voorjaar. Een apart stukje grasveld zijn we vergeten en daar slaat de plaag terug toe."

"We hebben B-green in september toegepast en hebben er dit jaar geen last meer van. Bedankt!"

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.