Andersoni-system | Roofmijten tegen mijten

180,00 € 148,76 €
In voorraad
SKU
60063
180,00 € 148,76 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
  • Roofmijten in strooikoker
  • Binnen en buiten toepassing
  • Minimum Dag 18°C / Nacht 6°C
  • 25.000 st

Voor behandeling tegen:

Andersoni bevat inheemse roofmijten die zich voeden met bonenspintmijt, fruitspintmijt, gal- en roestmijten en buxustopmijt. Verkrijgbaar per 25.000 st. in een handige strooikoker.

Andersoni-system is een koker met roofmijten Amblyseius andersoni. Deze kunnen zowel in de groenteteelt, de sierteelt, de fruitteelt en boomkwekerijen gebruikt worden. Ze zijn actief bij temperaturen tussen 6°C en 40°C.

De roofmijt Amblyseius andersoni voedt zich met verschillende soorten mijten zoals spint-, gal- en roestmijten. De voornaamste prooimijten zijn o.a.: bonenspint (Tetranychus urticae), fruitspintmijt (Panonychus ulmi), appelroestmijt (Aculus schlechtendali) en buxustopmijt (Eriophyes canestrinii). Spintmijten komen op een groot aantal waardplanten voor waar ze veel schade kunnen aanrichten. Bij aantasting verkleuren de bladeren en later ontstaan er webben. Naast de esthetische schade veroorzaakt spint ook groeiremming. Gal- en roestmijten zijn minuscuul en amper waarneembaar onder een gewone loep. Roestmijten veroorzaken bruinverkleuringen van de bladeren en galmijten creëren misvormingen. Bij het waarnemen van zulke schadebeelden zijn er meestal al heel wat plaagmijten aanwezig.

De roofmijt is een inheemse soort in Zuid- en West-Europa en komt van nature voor in verschillende biotopen zoals wijn- en boomgaarden. De mijten worden actief bij 6 °C - 8 °C, tegelijk met de meeste spintmijten. Amblyseius andersoni voedt zich niet alleen met deze schadelijke mijten, maar ook met trips, stuifmeel, honingdauw en schimmelsporen. Hierdoor kan deze roofmijt zich bij afwezigheid van spint toch in kleine aantallen in het gewas in stand houden en zo een uitbraak van een plaag voorkomen. Voor echt preventief gebruik kies je beter voor Andersoni-breeding-system.

Andersoni-system is te verkrijgen per 25.000 st. De roofmijten zitten in kokers en kunnen via de verdeeldop rechtstreeks op de bladeren van het gewas uitgestrooid worden. Doseer 20 tot 100 st per m² afhankelijk van de aantasting. Indien het moeilijk is om de roofmijten uit te strooien op het blad, kan je gebruik maken van bioboxen. Deze kan je gemakkelijk ophangen aan de stengels van de planten en daarin kan je dan de roofmijten met de vulstof verdelen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Andersoni-system | Roofmijten tegen mijten
Uw waardering

Tips

  • Kan vanaf lente tot herfst buiten gebruikt worden
  • Verspreid roofmijten tot 1m rond de spinthaard.
  • Gebruik bioboxen of filterzakjes om uit te zetten.
  • Herhaal na drie weken indien nodig.