Aminovital

30,00 € 24,79 €
Niet in voorraad
SKU
Aminovital
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
  • Natuurlijke bladvoeding
  • 250 ml
  • Extra wortelgroei en bladgroei
  • Indirecte stimulatie van het bodemleven
Aminovital is een natuurlijke bladvoeding die zorgt voor meer blad- en wortelgroei waardoor indirect het bodemleven wordt geactiveerd. Ideaal in combinatie met Silivital.

Wat doet Aminovital?

  • Zorgt ervoor dat de planten doorgroeien, er ontwikkelen zich meer wortels en meer bladmassa. Sterke planten zijn weerbaar tegen schimmels en insecten.
  • Meer wortels zorgen voor meer suikerafscheiding in de bodem en dit activeert nuttige schimmels en bacteriën in de grond. Indirect werkt Aminovital op de verbetering van de bodembiologie.
  • Biologische bladvoeding die direct opneembaar is voor de plant
  • Zorgt voor een natuurlijke stressvermindering bij de plant

Hoe gebruiken?

Aminovital gebruik je preventief en meermaals tijdens het groeiseizoen om een goed resultaat te bekomen. Je start de behandeling in maart en eindigt in oktober-november.

Aminovital wordt op de planten verspoten tijdens het groeizoen met een rugsproeier. Niet op de grond gieten en ook niet met de gieter over de planten aanbrengen omdat er dan veel product verloren gaat. Zowel te gebruiken in groenten-, siertuin als gazon. Aminovital is ideaal in combinatie met Silivital maar kan ook afzonderlijk gebruikt worden.

Hoeveel gebruiken?

Gebruik 20 ml per 10 l water, voor 100 m2. Herhaal 4 tot 8 x per groeiseizoen.

Voor gazon gebruik je 25 ml op 10 l water, voor 100 m2. Herhaal ook 4 tot 8 x per groeiseizoen.

Waarom combineren met Silivital?

Terwijl Aminovital voedend werkt, gaat Silivital plantversterkend werken. Silivital zorgt voor een optimaal transport van de voedingsstoffen in de plant. Aminovital biedt de voeding, Silivital stuurt de voeding naargelang vraag en aanbod van de plant.

Enkele voorbeelden

Ingeval van droogte is er wegens watergebrek weinig fotosynthese. De energie die gegeven werd met een behandeling Aminovital en Silivital, wordt in deze omstandigheden opgeslagen in de plant. De moment dat het terug regent, kan de plant de opgeslagen energie nog benutten en zie je de planten explosief groeien.

Geef groenblijvende planten in het najaar nog een behandeling met Aminovital en Silivital. De energie zal door de planten opgeslagen worden tijdens de winter waardoor ze in februari-maart een betere herstart kennen. Hetzelfde geldt voor gazontoepassingen.

Aan ziektegevoelige planten geven we altijd de combinatie van Aminovital en Silivital.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aminovital
Uw waardering