Amblyseius breeding system

75,20 € 62,15 €
In voorraad
SKU
Amblyseius-breeding-system
75,20 € 62,15 €
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Roofmijten in kweekzakjes
 • Eenvoudig uithangen in gewas
 • Minimum Dag 18°C / Nacht 6°C
 • 250 st

Voor behandeling tegen:

geen

Amblyseius-breeding-system bevat roofmijten Amblyseius cucumeris ter bestrijding van de larven en eieren van de trips. Een preventief systeem dat gebruikt wordt vooraleer er tripsschade is. Verkrijgbaar per 250 kweekzakjes. Hebt u een kleinere hoeveelheid nodig, kies dan Swirskii-system.

75,20 € 62,15 €

Neoseiulus (=Amblyseius) cucumeris is een beige roofmijt van 3 mm groot. De roofmijten verdelen zich snel over het gewas. Ze prikken hun prooi aan en zuigen deze leeg. Een volwassen Neoseiulus cucumeris leeft ongeveer 3 weken.

Neoseiulus cucumeris voedt zich in eerste instantie met eieren en jonge larven (het eerste larvestadium) van trips. Daarom wordt deze roofmijt steeds preventief uitgezet daar waar trips wordt verwacht. Is er reeds trips aanwezig, wordt Neoseiulus cucumeris ook nog uitgezet maar aangevuld met Orius die ook de grote tripslarven en volwassen tripsen opeten.

Amblyseius-breeding-system bestaat uit kweekzakjes met Neoseiulus cucumeris roofmijten. De inhoud van een kweekzakje bestaat uit diverse stadia van de roofmijten, meelmijten en een draagstof (zemelen). De meelmijten voeden zich met de zemelen en zijn op hun beurt voedsel voor de roofmijten.

De zakjes moeten gelijkmatig over het gewas worden verdeeld. Hang ze op aan de stengels van de planten. De roofmijten verlaten de kweekzakjes via de voorgeprikte openingen. Het voor gerperforeerd gaatje in het kweekzakje NIET vergroten want dan droogt de kweek uit. De kweekzakjes ook niet onnodig bevochtigen.

Amblyseius-breeding-sytem is een preventief systeem. Ze worden best uitgezet als trips in het gewas verwacht wordt. De kweekzakjes gaan 4 weken mee, gedurende deze periode komen er steeds nieuwe roofmijten vrij in het gewas. Na 4 weken moeten de kweekzakjes vervangen worden als je nog bescherming tegen trips wenst te behouden. Indien men systematisch Amblyseius-kweekzakjes voorziet in het gewas, krijgt de trips geen kans om zich te ontwikkelen.

Ze zijn verkrijgbaar per 250 zakjes. Hang aan elke plant minstens een kweekzakje als de planten elkaar niet raken. Groeien de planten in elkaar en vormen ze daardoor een haag, dan kan je elke m2 een kweekzakje hangen. Heb je toch al aantasting, hang dan meerdere zakjes aan een plant of kies voor Amblyseius-system in combinatie met Orius roofwantsen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amblyseius breeding system
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Meer keuzes:
 1. Swirskii-breeding-system
  Swirskii-breeding-system
  64,50 € 53,31 €
 2. Neoseiulus (=Amblyseius) cucumeris
  Neoseiulus (=Amblyseius) cucumeris
  32,50 € 26,86 €
 3. Trips
  Aaltjes tegen trips
  Slechts 19,00 € 15,70 €