9,4 / 10 op 6000+ reviews: Lees recensies van onze klanten

Felti-care | Aaltjes tegen trips

(0 reviews)
Aaltjes tegen trips om trips effectief en biologische te bestrijden. Aaltjes tegen trips kan als een blad- en bodemtoepassing gebruikt worden.
Levertijd wordt berekend...
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Zie je geel-witte plekjes verschijnen op de bladeren van je planten? Kijk dan eens goed aan de onderkant van de bladeren. Zie je kleine langwerpige beestjes voortbewegen? Dan is de kans groot dat je last hebt van trips.

Tripsen komen veelvuldig voor op kamerplanten. Verder zijn aardbeien en druiven gevoelig aan trips evenals groentesoorten zoals komkommer, paprika, aubergine, pepers, prei en ui.

Wat is Felti-care?

Felti-care is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief werkt tegen verschillende plaaginsecten. Dit product bevat aaltjes Steinernema Feltiae. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de larven en poppen van tripsen.

De tripslarven bestrijd je met Felti-care op het blad met een bladbehandeling van aaltjes, de poppen in de grond met een bodembehandeling. In beide gevallen gaan de aaltjes de schadelijke insecten binnen dringen, bacteriën uitscheiden in hun darmkanaal waardoor ze vergiftigd worden en afsterven.

De tripssoorten die op kamerplanten voorkomen, verpoppen grotendeels op de planten zelf. Voor kamerplanten is daarom een grondbehandeling tegen trips niet nodig. Enkel in kassen en volle grond gaan tripsen verpoppen in de grond en kan je wel een bodembehandeling geven.

Een bladbehandeling is ideaal als er veel trips aanwezig is om de plaagdruk in eerste instantie te verminderen. Het is een contactmiddel, de aaltjesoplossing vernevelen over de trips(larven). Het resultaat is enkele dagen nadien zichtbaar. Een aaltjesbehandeling kan het aantal tripsen fors doen dalen maar nooit het volledige probleem oplossen. Daarna zet je roofmijten en/of roofwantsen uit naargelang jouw situatie om de tripsbestrijding verder aan te pakken.

Hoe aaltjes gebruiken als bladbehandeling

De tripslarven op het blad pak je aan met een bladbehandeling van aaltjes. Dit doe je als volgt:

 1. De behandeling moet 's avonds gebeuren bij schemer.
 2. Spuit de bladeren eerst goed nat, net voor het toepassen.
 3. Los het product op in water.
 4. Verdun het product in verhouding tot de aangetaste oppervlakte.
 5. Verspuit de oplossing over de bladeren. De onder- en bovenkant van de bladeren nat spuiten zonder te veel afloop.
 6. Het bladoppervlak moet minstens twee uren vochtig blijven. Aaltjes die niet in trips(larven) zijn binnen gedrongen, sterven ’s morgens af van het UV-licht.

Hoe aaltjes gebruiken als bodembehandeling

Tripspoppen in de grond pak je aan door de aaltjes op de grond te verspuiten. Dit doe je als volgt:

 1. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voor de aaltjes aan te gieten. Indien nodig eerst goed vochtig maken. Zeker potten moeten goed vochtig worden gezet zodat de aaltjesoplossing niet uit de potten loopt.
 2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. De aaltjes direct opgebruiken, ze kunnen niet in oplossing bewaard worden.
 3. Giet het mengsel over de aangetaste grond. Niet toepassen in de zon.
 4. De grond na behandeling vochtig houden gedurende minimum 2 weken.
 5. Felti-care blijft 6 weken actief als de omstandigheden goed zijn: vochtige grond en min. 6 °C bodemtemperatuur.

Hoeveel aaltjes gebruiken?

De hoeveelheid varieert naargelang je een bodembehandeling of bladbehandeling geeft. Met dezelfde hoeveelheid aaltjes kan je een grotere bladoppervlakte behandelen dan grondoppervlakte.

 • 5 mio aaltjes = 10 m² grondoppervlakte en 20 m² bladoppervlakte
 • 50 mio aaltjes = 100 m² grondoppervlakte of 200 m² bladoppervlakte

Voordelen van Felti-care

 • 100 % natuurlijk, biologisch product.
 • Onschadelijk voor mensen, huisdieren en het milieu.
 • Werkt tegen verschillende schadelijke insecten zoals varenrouwmug, eikenprocessierups, larven van mineervlieg, emelten, larven van fruitmot, …
 • Gemakkelijk toe te passen.
 • Altijd voorradig.

Aaltjes bewaren?

Felti-care bestaat uit levende aaltjes vermengd met een kleiachtige vulstof of gel. Bestel de aaltjes op het moment dat je ze nodig hebt. Je kan ze bewaren bij 5°C tot enkele dagen voor de vervaldatum.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring in de sector van biologische bestrijding en willen je graag adviseren.

Reviews
Kim
Hulp nodig?
We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
Neem contact met ons op