No-slug | Aaltjes tegen slakken

Waardering:
100% of 100
v.a. 27,00 € 22,31 €
In voorraad
SKU
no-slug
40 m²
27,00 €
100 m²
49,95 €
v.a. 27,00 € 22,31 €
Placeholder text
Op voorraad
Vandaag besteld, woensdag verzonden
 • Toepassen van half maart – half oktober
 • Doodt de slakken in de ondergrond
 • Oplossen en aangieten op de grond
 • Levend product - kort bewaarbaar

Voor behandeling tegen:

Aaltjes tegen slakken. Slakken bestrijden doe je met aaltjes. Koop No-slug om huisjesslakken en naaktslakken te bestrijden in je tuin.

Slakken...

Slakken maar vooral naaktslakken brengen veel schade aan in de (moes)tuin. Ze kunnen net ontluikende planten in enkele uren verorberen. Vooral na een zachte winter en in een vochtig voorjaar vermenigvuldigen slakken zich explosief in je tuin. Hierdoor is bestrijden meestal de enige oplossing.

Een slak zit tijdens zijn leven 90% van de tijd ondergronds, zijn maaltijd te verteren of zaailingen en wortels te eten. Om de strijd tegen slakken te winnen moet je ze dan ook ondergronds gaan bestrijden. Bestrijden aan de bron. Het enigste product dat slakken bestrijdt in de grond zijn aaltjes of No-slug©.

Voorplanting van slakken?

Slakken zijn hermafrodiet, ze hebben beide geslachtsdelen, hierdoor kan elke slak bevrucht worden en eieren leggen. Eén slak kan tot 500 eieren per jaar afleggen, om deze reden krijg je in een zeer korte periode een invasie aan slakken.

Ze leggen hun eieren in groepjes van 15 tot 50 af in de bodem of onder plantenafval. De eitjes zijn klein en wit doorschijnend. Onder slechte weersomstandigheden kunnen de eitjes een lange periode overleven tot de omstandigheden beter zijn, om alsnog uit te komen. Normaal zijn er 2 generaties slakken per jaar. Tijdens natte zomers kunnen er echter meer generaties voorkomen.

eieren van slakken
Fig.1 - Eieren van slakken.

Wanneer slakken bestrijden met aaltjes?

Slakken bestrijd je vanaf maart tot oktober, bij een minimum bodemtemperatuur vanaf 6°C.

TIP: Om te vermijden dat je in het vroege voorjaar last hebt van slakken kan je ook opteren om te behandelen tussen eind augustus en eind september. Slakken die in het najaar zijn gedood, zullen geen 100den eieren kunnen leggen in het voorjaar. Bovendien is de bodemtemperatuur in september ideaal voor de nematoden. Op deze manier heb je minder vraatschade in het vroege koude voorjaar wanneer je nog geen No-slug kunt gebruiken.

Schade van naaktslakken

Naaktslakken kunnen half hun lichaamsgewicht verorberen in een uur tijd. De schade kan zowel boven als onder de grond plaatsvinden. Zowel groenten- als sierplanten worden erg begeerd. Denken we maar aan hosta's in de siertuin of sla, uitkomende bonenplantjes, courgettes en pompoenen in de groentetuin. Maar ook in de opkweek kan veel schade worden aangericht door slakkenvraat. Slakken eten niet alleen levende planten maar voeden zich ook met micro-organismen en dood organisch afval, in die zin zijn ze dus nuttig.


Fig.2 - Schadebeeld slakken.

Hoe werken aaltjes of nematoden tegen slakken?

De benaming aaltjes of nematoden worden door elkaar gebruikt. Het zijn microscopische kleine wormpjes die zeer specifiek een plaaginsect kunnen afdoden.

De nematoden zoeken in de grond de slakken op en dringen deze binnen via natuurlijke lichaamsopeningen zoals de mond en anus. De aaltjes scheiden in de slak specifieke bacteriën uit waarmee ze samen leven. Na enkele dagen stopt de geïnfecteerde slak met eten om uiteindelijke af te sterven. De aaltjes voeden zich en ontwikkelen zich verder in het dode slakkenlichaam. De nieuwe generaties nematoden komen na de ontbinding van de slak terug vrij in de grond en gaan weer op zoek naar nieuwe prooien. De meeste slakken zullen onder de grond sterven binnen twee weken na toepassing. Aaltjes tegen slakken kunnen zowel in de tuin, siertuin, kas, bloembakken als op de komposthoop toegepast worden.


Fig.3 - Aaltjes tegen slakken.

We werken met insectparasitaire nematoden. Dit wil zeggen dat de nematoden parasiteren op dierlijke organismen, in dit geval slakken. Deze aaltjes zijn onschadelijk voor de planten en worden vaak foutief verwisseld met plantparasitaire nematoden, die wel parasiteren op planten en zorgen voor onder andere de aardappelziekte.

Ben ik voor altijd verlost van naaktslakken?

No-slug is geen wondermiddel tegen slakken. Het zal wel je slakkenpopulatie drastische opruimen in de grond waardoor je nog weinig slakken boven de grond zult zien. Zie je voor de behandeling 100den slakken boven de grond, dan weet je dat er 1000den onder de grond zitten en kun je de aaltjesbehandeling na 6 weken best herhalen.

No-slug biedt gedurende minimaal 6 weken bescherming tegen huisjesslakken en naaktslakken. Na deze 6 weken wordt de activiteit van de nematoden geremd onder invloed van natuurlijk voorkomende roofnematoden en parasitaire schimmels in de grond. In vochtige gronden of indien je perceel aan weiland of bos grenst, krijg je jaarlijks een nieuwe toevoer van slakken en ben je verplicht ook jaarlijks te behandelen.

Onschadelijk?!

Biogroei verkoopt enkel producten die onschadelijk zijn voor mens, dier (zoals huisdieren, egels, regenwormen) en milieu. De producten zijn toegestaan in de biologische landbouw, komen van nature voor en zullen zelf nooit een plaag vormen. Met Biogroei producten bent u zeker, 'We serve nature'.


Fig.4 - Onschadelijk voor mens, dier en milieu.

Slakken bestrijden in (moestuin)bakken?

Aaltjes tegen slakken kun je ook perfect gebruiken in moestuinbakken. De aaltjes bestrijden alle slakken in je bak en elke slak die binnen de zes weken in je bak kruipt.

Kan ik aaltjes overdoseren?

Aaltjes overdoseren is trouwens geen enkel probleem. Door meer aaltjes op een (veel) kleinere oppervlakte te verspreiden, ga je alleen maar sneller resultaat zien. Omdat er meer slakken tegelijk geïnfecteerd zullen geraken en zullen sterven.

Hoe No-slug gebruiken?

 1. Behandel steeds volledige borders of stroken in de tuin. Het heeft geen zin om enkel wat aaltjesoplossing rond elke plant aan te gieten. De slakken zitten verdeeld in de grond en door enkel rond de planten te gieten, zou je veel te weinig nematoden per m² doseren.
 2. Zorg ervoor dat de grond vochtig is alvorens nematoden toe te passen. Beregen, na het ontvangen van de aaltjes, indien nodig.
 3. De aaltjes worden geleverd in een kleisubstantie. Meng deze kleisubstantie met water en verspreid deze over de grond (steeds 's avonds of met bewolkt of regenachtig weer). Verwijder schors of haksel in de siertuin indien nodig. Je moet No-slug steeds toepassen op de blote grond.
 4. Na behandeling mag de ondergrond niet uitdrogen gedurende minimum 2 weken, liefst 5 weken, na toepassing. De bovenste cm van de grondlaag mag wel opdrogen, de nematoden werken immers in de ondergrond. Een vochtige periode is dus ideaal om de nematoden toe te passen.
Een uitgebreide handleiding is steeds meegeleverd met het product of bekijk dit filmpje van twee minuten:

No-slug aaltjes tegen slakken
Fig.5 - No-slug aaltjes tegen slakken.

Ervaringen met aaltjes tegen slakken of No-slug

 • "Normaal heb ik elke jaar heel veel last van slakken, en na de toepassing van no-slug eigenlijk heel minimaal of zeg maar bijna niets meer. "
 • "Ook sommige slakken die soms zichtbaar zijn, liggen daarna dood door de werking van no-slug. Tot nu toe na een heel tal maanden nog steeds maar een paar slakjes tegengekomen, dus heet product heeft wel degelijk effect." - Tristan
 • Ook Jelle van de Makkelijke moestuin© is aan de slag gegaan met ons product. Lees hier zijn ervaring.
aaltjes tegen slakken ervaringen

No-slug© bewaren?

No-slug en andere aaltjes zijn levende organismen en kunnen maar kort bewaard worden. Bestel No-slug net voordat je het wilt gaan gebruiken. Het product is minimum 7 dagen bewaarbaar bij 5°C.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:No-slug | Aaltjes tegen slakken
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Beperkte houdbaarheid (>7 dagen), bestellen wanneer je het nodig hebt!
 • Grond moet vochtig zijn bij toepassing
 • Niet toepassen in de zon.
 • Grond minimum 2 tot 4 weken vochtig houden.