Aaltjes tegen rupsen buxusmot

Slechts 19,00 € 15,70 €
In voorraad
SKU
Aaltjes tegen rupsen buxusmot
Slechts 19,00 € 15,70 €
Op voorraad
Vandaag besteld, aanstaande maandag verzonden
 • Blad toepassing
 • Oplossen en spuiten
 • Toepassen van eind april – eind september
 • Verpakkingseenheid 20 m² of 200 m²
 • Levend product - kort bewaarbaar

Voor behandeling tegen:

geen
Buxusrups bestrijden? Gebruik aaltjes tegen de rupsen van de buxusmot. Buxusrups biologische bestrijden doe je met aaltjes.
Slechts 19,00 € 15,70 €

Rupsen van buxusmot

De buxusmot is de laatste jaren aan een serieuze opmars begonnen en komt nu zowel in België als Nederland veelvuldig voor. Deze Aziatische nachtvlinder is hoogst waarschijnlijk met buxusplanten geïmporteerd in Europa en werd voor het eerst gesignaleerd in Duitsland in 2006.

Levenscyclus

De buxusmot overwintert als rups en komt in het voorjaar, bij temperaturen vanaf 10°C weer tevoorschijn om zich onmiddellijk te voeden met buxusblaadjes. De buxusmot verschijnt in april-mei en leggen nieuwe eitjes af op de onderkant van het buxusblad. De jonge larven zijn vuilgeel, de volgroeide larven zijn felgroen met een zwarte kop en 4 cm groot. Ze hebben zwarte stippen en lengtestrepen op hun groene lijf. De rupsen verpoppen tot een felgroene pop met donkere strepen en vlekken om nadien bruin te verkleuren naarmate de vlinder zich ontwikkelt in de pop. De grootste schade wordt aangericht omdat de buxusmot verschillende generaties per jaar ontwikkelt waardoor er continue larven aanwezig zijn die zich voeden met buxusblad.

Schadebeeld buxusmot

De larven van de buxusmot vreten aan de blaadjes van de buxus. Dit resulteert in afgevreten blaadjes, kale takjes, bladskeletten en zichtbaar spinsel tussen de blaadjes. In het begin is de schade niet zo goed zichtbaar maar vanaf het moment dat de rupsen de blaadjes aan elkaar beginnen te spinnen, wordt de schade snel duidelijk. Grote hoeveelheden rupsen kunnen leiden tot een kaalvraat van de buxus. Als de buxus zich niet kan herstellen door voortdurende kaalvraat, wordt hij met afsterven bedreigd.

Buxusrupsen bestrijden met aaltjes

De larven van de buxusmot worden bestreden met aaltjes, steinernema carpocapsae. Vanaf dat de larven aanwezig zijn op de buxusplanten en de een dagtemperatuur 14°C bedraagt, kunnen deze over de buxusplanten worden gespoten. Gebruik hiervoor de normale spuitapparatuur, mits verwijdering van alle filters < 1 mm.

Aaltjes tegen de larven van de buxusmot is een contactmiddel dus je moet de rups goed raken voor een bestrijdingseffect waar te nemen.

Omdat je niet alle rupsen bij één bladtoepassing zult raken en bestrijden zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. We raden aan om 5 toepassingen achter elkaar uit te voeren met een interval van één week.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aaltjes tegen rupsen buxusmot
Uw waardering

Nu een offerte ontvangen?

Ben je een tuinaannemer, tuinder, gemeente of ben je geïnteresseerd in grotere hoeveelheden?
Contacteer ons en ontvang direct een scherpe offerte.

 • Beste productkwaliteit
 • Snelle levering van levend materiaal
 • Meest uitgebreide gamma aan natuurlijke bestrijdingsproducten
 • Zowel bij kleine als grote hoeveelheden een aantrekkelijke prijs
 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Werken met bestelbonnen is voor ons geen probleem

Heb je een tuincentrum? Wij zijn steeds op zoek naar partners die onze visie delen.

Tips

 • Behandel meerdere opeenvolgende weken met telkens een interval van één week.
 • Gebruik ook een feromoonval buxusmot voor het wegvangen van de motten
 • Verspreid met een plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad- en planttoepassing.