Mier-run | Aaltjes tegen mieren

3.8/5.0 (10 reviews)
 • Bestrijdt mieren bij de bron
 • Voor gebruik in gazons, tuinen en potplanten
 • Gebruik bij bodemtemperaturen van 10°C of hoger
 • minus plus
  Levertijd wordt berekend...
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op
  Snel naar
  Details

  Mieren zijn overal aanwezig en moeten ook niet in eerste instantie afgedood worden. Wil je echter van de mieren af omdat je er last van hebt? Neem dan je toevlucht tot Mier-run. Mier-run zijn aaltjes die de larven van mieren in hun nesten bestrijden. De volwassen mieren slaan op de vlucht. Wil je weten hoe Mier-run werkt? We leggen het je hier haarfijn uit.

  Wat is Mier-run?

  Mier-run is een biologisch bestrijdingsmiddel tegen mieren. Dit product bevat aaltjes, ook wel nematoden genoemd. Deze aaltjes leven samen met specifieke bacteriën die dodelijk zijn voor de larven van mieren.

  Het beste is om Mier-run direct in de mierennesten aan te gieten. De aaltjes gaan in de nesten de larven van mieren opzoeken. Ze dringen de larven binnen en gaan deze bacterieel vergiftigen. De volwassen mieren slaan op de vlucht en verlaten hun nest.

  Voordelen van Mier-run

  • Geen residu en geen resistentie.
  • Geen gevaar voor mens, dier en milieu.
  • 100 % natuurlijk product.
  • Bestrijdt de mierenlarven in het nest.

  Nadelen van Mier-run

  • De aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen en in de nesten terecht komen om efficiënt te werken. Bij diepe ondergrondse nesten kunnen de aaltjes niet tot bij de larven geraken.
  • Mier-run kan niet gebruikt worden op harde ondergronden zoals terrastegels of binnen in huis. De aaltjes moeten in de ondergrond kunnen doordringen en in de nesten terecht komen om efficiënt te werken.

  Mieren bestrijden met aaltjes

  Het behandelen van mierenhopen

  Heb je grote, lokale bovengrondse mierenhopen? Behandel met Mier-run door de aaltjes direct in de nestingangen te gieten. De kleinste verpakking Mier-run voldoet voor 5 mierennesten.

  1. Product oplossen in water en in de nestingangen gieten.
  2. Twee weken vochtig houden.

  Mieren in je gazon, border of moestuin

  Heb je vele zichtbare mierenhoopjes verspreidt over je gazon of border? In dit geval moet je de totale oppervlakte behandelen van het gazon of de border en op de plaatsen waar de mierenhoopjes aanwezig zijn, extra veel aaltjes met de gieter toedienen. De mierenhoopjes vooraf open maken, helpt om de aaltjes dieper te laten doordringen.

  1. Ingeval van een grasveld, het gras eerst kort maaien. Ingeval van een dikke viltlaag, eerst verticuteren. Indien je Mier-run in de siertuin wil toepassen, mag er geen schors of haksel liggen op de te behandelen plekken. Na de behandeling kan het schors of haksel wel terug gelegd worden. Aaltjes moeten namelijk goed kunnen doordringen in de ondergrond.
  2. Aaltjes oplossen in water en vervolgens verdunnen naargelang de te behandelen oppervlakte. Eénmaal opgelost moeten de aaltjes direct gebruikt worden. Ze kunnen maximum enkele uren in de oplossing overleven.
  3. Niet toepassen in de zon. Naspoelen met zuiver water zodat alle aaltjes in de grond terecht komen en niet verdrogen op de grassprieten.
  4. De grond vochtig houden gedurende minimum 2 weken.

  Wanneer mieren bestrijden met aaltjes?

  Mier-run kan je heel het seizoen gebruiken vanaf je bovengronds een mierenactiviteit ziet. De bodemtemperatuur moet min 10°C bedragen en deze temperatuur behouden voor min. twee weken na de behandeling.

  Hoeveel aaltjes heb ik nodig?

  • Mier-run 5 m² bevat 5 miljoen aaltjes en is ook voldoende voor 5 mierennesten.
  • Mier-run 50 m² bevat 50 miljoen aaltjes en is voldoende voor 50 mierennesten.
  • Mier-run 250 m² bevat 250 miljoen aaltjes en is voldoende voor 250 mierennesten.

  Aaltjes overdoseren?

  Overdosering met nematoden is onmogelijk en zal enkel een positieve invloed hebben op het resultaat. Hoe meer aaltjes je gebruikt, hoe sneller je resultaat bekomt.

  Aaltjes bewaren?

  Aaltjes kunnen in de originele verpakking bewaard worden in de koelkast op 5 °C tot aan de vervaldatum. Gezien het hier om een levend product gaat, is de houdbaarheid beperkt tussen minimum 7 dagen en enkele weken. Je bestelt best het product op het moment dat je het wenst te gebruiken.

  Vragen?

  Heb je nog vragen, neem zeker met ons contact op. We hebben al 30 jaar ervaring met biologische bestrijdingsmiddelen en willen je graag verder helpen.

  Plus- en minpunten
  • plus-circle 100% natuurlijk product dat mierenlarven in het nest bestrijdt
  • plus-circle Veilig voor mensen, huisdieren en planten
  • plus-circle Geen pesticiden of residuen
  • minus-circle Kan niet worden gebruikt op harde oppervlakken zoals terrassen of binnenshuis
  • minus-circle Het is mogelijk dat mieren ergens anders in jouw tuin een nest maken
  Reviews
  star star star star star
  waardeloos
  4 behandelingen, lost sowieso al moeilijk op in water en geen enkel effect, enkel maar meer mierennesten

  Antwoord Biogroei:
  Beste Philippe, het spijt ons te horen dat je nog steeds last hebt van mieren. Neem alsjeblieft contact met ons op via e-mail, zodat we samen kunnen bekijken waar het mogelijk is misgegaan. Bij het bestrijden van mieren met aaltjes is het cruciaal om de aaltjes rechtstreeks in de mierennesten te gieten, zodat ze effectief alle larven in het nest kunnen bestrijden.
  star star star star star
  Boven verwachting
  Nu ruim 9 maanden later kan ik het resultaat goed opmaken. En gelukkig is mijn scepsis geheel verdwenen. Mijn achtertuin bestaat uit o.a. een grasmat van ca 100 m2. Zeker 80% was mierennest geworden en had zelfs iets dreigends. Verder is de aarde behoorlijk zanderig. Bij veel mooi weer stuift de grond behoorlijk tijdens het maaien. Vorig jaar (rond oktober) heb ik het spul toegepast op mijn gazon. Dit was uitgekiend in een week vol regen en de temp bleef ook 's nachts boven de 10 graden. Dus dat zat goed. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Pas nu in juli zie ik hoeveel mieren nu uitvliegen, maar dit is nog geen 5% van wat het was. Tot deze tijd nauwelijks last gehad. In het najaar herhaal ik hetgeen nog eens, ook de voortuin kan het goed gebruiken.
  star star star star star
  Werkt !!!!!
  Beste product ooit gebruikt in mijn gevecht tegen mieren. Aangebracht tijdens de vochtige periode en na 2 weken is hun aantal enorm gereduceerd. Aanrader!
  Kim
  Hulp nodig?
  We zijn beschikbaar van Ma t/m vr van 09:00 tot 17:00
  Neem contact met ons op